Alle er forskjellige #Lillevakrevenn <3

Noen ganger og kanskje akkurat i den perioden jeg er i nå så kommer følelsene veldig fort fram. Nå er det mammahjertet som fikk seg et lite stikk og det er ingen hemmelighet at minstemann liker veldig mye annet enn gutter på hans alder. Det beste han vet er å sitte på gulvet å leke med frost og Ariel legoen sin. Han leker også med den store politibilen som lager masse lyd, lager mat på kjøkkenet og leke med figurene sine, men han liker nok best det første. 

Akkurat nå hadde vi besøk av Milla og Marius som skulle passe han mens jeg var i butikken. Marius lurer på hva han vil se på tv? Han styrer fort unna alle de programmene han til vanlig ser på og som han elsker. Han vil se på legofilm.. Jeg kommer hjem fra butikken og spør litt ironisk mot Marius, “Hvem er det som ser på legofilm?” Historien jeg fikk var jo at det var det eneste minstemann ville se.. Han hadde også pratet stygt og ledd av alle de rosa programmene som han liker.  Jeg kjenner jeg får vondt langt inni hjertet.  Tenk hva som har gått igjennom det lille hodet når han har blånektet på at han likte det som Marius visste han likte. 

 

Hvorfor er dette noe å skrive om? Jo, det skal jeg fortelle dere.. Er det slik at en 4 åring skal være redd for å si at han liker ting som ikke er innenfor “normalen”?Er det feil å like rosa, glitter og prinsesser når man er en liten gutt? (Eller en stor gutt for den skyld!) 

Jeg tenker jo at noen har sagt noe og det er nok ikke noen som mener å være slemme, men rollene er så satt.. Jeg har opplevd å få rare blikk, gjerne av litt eldre mennesker hvis vi står i butikken og han vil ha en barbie eller en ponnie eller noe annet som egentlig ikke passer til han. 

Jenter skal like rosa og dukker, og gutter skal like blått og biler.. Nå setter jeg det litt på spissen, men tenker at det er viktig at vi voksne er flinke til å prate med barna våre om at det er greit å like hva man vil, og at alle er forskjellige. 

Vi er opptatt av å gi den lille gutten vår en trygghet på at han kan bruke/leke/like akkurat det han vil.. Her er det ingen som ler eller sier dumme ting fordi man liker det man gjør.

Nå er vi inne i en periode med My little ponni, og jeg har bestilt ponnier til julekalenderen.. er det feil? Jeg vet at han kommer til å elske det. Jeg kommer til å fortsette å la han leke med det han vil, men jeg vet også at han kommer til å møte noen som mener noe om dette på en ikke ok måte.

Nå virket jeg nok veldig sur i dette innlegget og det er ikke meningen, men viktig tema i dagen samfunn mener jeg, og er nok litt mer følelser inne i bildet i og med at det er min egen lille gutt <3

Ønsker alle en fin fredagkveld 🙂

Maya

4 kommentarer
  1. Kjære mammaen til minstemann.
   Godt skrevet, og absolutt ikke surt.
   Jeg blir skremt, når en liten tass på fire allerede nå skjønner at han må spille et spill, i håp om å bli godtatt i en rolle som nok ikke er hans. Lenger har vi altså ikke kommet!
   Godt er det at han har dere som foreldre, trygge, våkne og oppegående.
   Kjøp ponnier, rosa er en flott farge, Frost er fint og minsten er en super liten tass!
   Vi har plass til alle regnbuens farger!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg