En stor og en liten..

Søndag kveld alt.. tiden flyr avgårde og i morgen er det jobb igjen.. 

I dag har jeg lyst å skrive om to små gutter som nå sover søtt i samme seng.. Ja i dag har de faktisk vært venner før de la seg. Eldstemann leste for lillebror og jeg hørte de snakket om alt og ingenting. Det  varmer et mammahjerte <3 Dette er ikke noe som skjer så veldig ofte, så når det faktisk skjer så har man bare lyst til å sette seg i trappa og høre på de.. 

Det er ikke lett å være storebror og hele tiden skal være den “store og kloke” gutten, for han er jo tross alt 8 år! Uff jeg får dårlig samvittighet og vi er blitt flinkere her hjemme til å sette av ekstra tid til han, MEN er det slik hos dere andre med barn at de aldri blir fornøyde? Jeg skal bare.. Nei jeg vil ikke legge meg.. De vil bare ha mer og mer, og til slutt må man bli streng også er vi der vi startet! Jeg blir så oppgitt og egentlig trist for i utgangspunktet skal jo denne tiden være koselig, men må alltid avsluttes med strenge stemmer.. 

Så har vi lillebror som er alltid blid.. HELT til han ikke får viljen sin.. Der er det mye vilje! Han er klok og vet akkurat hva han skal si for å komme best ut av situasjonen han er kommet opp i.. Dette er jo noe man kan flire litt av nå, men når man er i selve situasjonen kjenner man at det koker i toppen.

Han er 4 år og vil gjerne ha all oppmerksomheten her hjemme.. Mamma se på meg nå, nei jeg har ikke pratet ferdig.. mamma.. pappa.. se nå..

Dette er to helt forskjellige gutter og helt fantastiske på hver sin måte.. Eldstemann er flink på skolen, flink i idrett og har et sosialt nettverk. Han er god som gull, men den siste tiden kommer flere og flere utfordringer fram i lyset. Han må lære seg å takle konflikter, skyldfølelse, ansvar for seg selv og det er testing, testing og enda mer testing av regler og rutiner her hjemme. Nå er det vel kanskje sånn at vi her hjemme er litt strenge (føles i hvert fall sånn). Vi vil at han skal si hvor han er, han må gjøre lekser på søndager da uka er fult av alt annet, han må rydde opp etter seg og si takk for maten.. Egentlig helt vanlig folkeskikk. 

Det samme gjelder lillebror, god som gull og en fantastisk fantasi som gjør at vi ler mye her hjemme, men han også må forholde seg til reglene .. 

Vi er opptatt av at gutta skal være trygge på seg selv, de skal stole på at det de gjør er bra nok, de skal lære seg å være ærlig og snakke med oss om alt uten å bli møtt med kjeft eller tilsnakk på en lite hyggelig måte, de skal ha rutiner som er lette å forholde seg til.. og de skal vite at vi er glad i dem. 

Nå går vi en spennende tid i møte og vi må være enda mer fokusert på at ting kan bli vanskelig.. Om to måneder er vi ikke en familie på fire lengre, men da kommer det en liten lillesøster som også skal ha sin del av oppmerksomhet og tid fra mamma og pappa..

Vi går en spennende tid i møte på mange måter, men til den tid kommer og jula er over så skal vi jobbe med å forberede gutta på at dette kan bli en overgang for både store og små <3 

Ha en fin kveld 🙂

Maya 

2 kommentarer

Siste innlegg