Verdens lærerdag <3

I dag, 5.oktober, er det verdens LÆRERDAG. Tema for dagens innlegg falt seg ganske naturlig med tanke på dette. 

Jeg er lærer og har jobbet som lærer i 11 år. Jeg er veldig glad i jobben min og den gir meg så mye hver eneste dag.

Jeg har jobbet på flere skoler og tatt med meg mange erfaringer, men en ting har vært likt på alle skolene jeg har jobbet, og det er at jeg har jobbet sammen med mennesker som brenner for jobben sin. Dette er mennesker som jobber både tidlig og sent for å planlegge, legge til rette og gjøre at alle elevene skal få en god skolehverdag, men  hva betyr det?

En god skolehverdag (etter min mening) er preget av glede, godt læringsutbytte, bli sett og verdsatt for akkurat den du er, og det handler om å skape gode relasjoner med hverandre og være en del av et fellesskap. Alle skal føle glede, mestring, men også det å bli utfordret på ting.

Jeg mener at læreryrket er preget mye mer enn bare det faglige , det handler om så mye mer. Det handler om å bygge relasjoner og selvtillit , skape mestring og glede, møte elevene der de er og tilpasse slik at de får det de skal for å vokse. Det handler om å skape relasjoner sosialt, danne nye vennskap og være en del av et fellesskap. 

Jeg sier ikke at man ikke skal ha fokus på det faglige, for det har vi hele tiden, men for at elevene skal få det beste læringsutbytte må det skje i et godt læringsmiljø. Et godt klassemiljø er viktig for god læring. Jeg er veldig opptatt av å bygge gode relasjoner og har alltid jobbet masse med det i de klassene jeg har hatt. TRYGGHET er nøkkelordet, kunne tørre å si at ting er vanskelig og utfordrende, både faglig og sosialt.  MEN de skal også kunne være så trygge på seg selv at de kan si at de også er gode på ting og mestrer det de møter. 

Jeg tenker at jeg er veldig heldig som får være med mange barn på veien fra de tar sine første skritt inn på skolegården og videre oppover i klassene, både på godt og vondt.

Jeg ser ofte i kommentarfelt under artikler som omhandler læreryrket eller får høre at lærere jobber nesten ikke eller har bare ferie. Det er jo noe man skal heve seg over for det er jo ikke sant, men allikevel føler jeg at jeg må si noe om det. Til deg der  ute som leser dette innlegget, vi jobber nok mer enn det mange tror. Det er flere dager i uken jeg jobber kvelder etter at mine egne unger har lagt seg, om det er på jobben eller ved spisebordet her hjemme. Ikke bare i ukedager, men også helger på lik linje med andre yrker. 

Mange lærere har nå høstferie og det er vel fortjent! 

Gratulerer med dagen til alle lærere der ute <3 

Maya 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg