Årets TV- aksjon, ” Mindre alene sammen”

Jeg sitter i godstolen med musikk på ørene og tenker at i dag har jeg lyst å skrive om noe som betyr litt ekstra i disse tider.. 

I dag har jeg lyst til å skrive om årets TV-aksjon.

Hvorfor? Jeg synes at i år har de et tema som jeg mener er utrolig viktig tema. Alle innsamlinger går til flotte saker, men for meg betyr nok denne litt ekstra.

I år samles det inn penger til kirkens bymisjon. De jobber for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn, og det er bare fantastisk <3

Hva betyr det egentlig? Jeg har lest meg opp en god del og i tillegg jobbet mye med det i forhold til elevene mine.

“Mindre alene sammen”, det høres fint ut. Vi trenger å tenke mer på andre. Jeg synes at vi lever i et samfunn som absolutt trenger mer fokus på at forskjellen mellom fattig og rik øker. Jeg kjenner at jeg blir trist av tanken, og jeg tenker på hvor mange som er alene eller føler seg ensomme. Kirkens bymisjon jobber hardt og intenst for å hjelpe.

I klassen har vi har sett på filmer som handler om det å være alene  og jeg har pratet med mine egne barn om dette. Vi har pratet om det å ikke ha råd til det man trenger og kanskje måtte gi avkall på det man liker aller best. Det er bare trist og vondt å tenke på. 

Det som jeg tenker på oppi alt dette er barn som ikke har mulighet til å være med på det som de ønsker eller være flau over at de ikke har penger. Kirkens bymisjon jobber for å gi familier og barn i denne situasjonen en mulighet. “Skattekammeret” heter butikken der de låner ut utstyr til de som trenger, men med mer penger kan de åpne flere slike butikker som igjen kan føre til at flere får mulighet til å låne utstyr. De jobber for at alle barn skal få delta på en fritidsaktivitet jevnlig. 

De jobber også for at de som ikke har en seng og sove i skal få en mulighet til det. Jeg leste  på kirkens bymisjon sine sider at de har mange akuttovernattinger, der de gir de som trenger det en varm seng og sove i. Med mer penger skal de også etablere enkle matstasjoner der de skal servere et enkelt måltid. 

De ønsker også å etablere flere kafeer for folk med rusproblemer og dårlig  psykisk helse. Skape steder der de kan møtes og skape nettverk, bidra til økt livskvalitet. Kafeene skal være et sted der alle kan oppleve et fellesskap, spise mat og få hvile. I tillegg få informasjon om andre deler av hjelpeapparatet. 

De jobber også med å skape inkludering i forhold til innvandrere gjennom møter, og jobber med å skape et fellesskap på tvers av kulturer og generasjoner.. 

Jeg skal bidra, skal du? 

Jeg tar av meg hatten for alle disse menneskene som jobber for å gi andre en bedre mulighet, DERE ER FORBILDER!

Ha en fin kveld <3 

Maya 

 

1 kommentar

Siste innlegg