Gjengen på svensketur og økonomisk tankegang :)

Lørdag, det er fyr i peisen. Lillemor sover, Jesper er i bursdag og Jonathan spiller fotball med kamerater på banen. 

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt mens det enda er rolig i stua 😉 

I går var gjengen på tur til Charlottenberg.

Vi har bestemt oss for å prøve å handle for 14 dager av gangen, om det fungerer gjenstår og se. Vi vet ihvertfall at det å handle flere ganger i uka gjør at pengene forsvinner raskt og på unødvendige ting. Vi er en på familie på 5 med gjeld som alle andre og siden det er nok utgifter ellers så skal vi prøve framover å være litt “strenge”, men samtidig ha det vi trenger 🙂

Jeg synes det er greit å være ærlig på at man tenker hva man bruker penger på, men allikevel føles det litt flaut. Er det flaut å være ærlig på dette? Er det litt tabu på det område å si at man må passe på hva man bruker penger på? Om det er det så gjør jeg det allikevel og jeg vet at flere der ute må sikkert tenke på det samme. Kanskje noen kan dra nytte av dette innlegget? 

Vi har planlagt 13 middager og kjøpt inn alt av husholdningsartikler som vi tror skal holde til disse dagene.

Hva kjøpte vi og hvilke middager har vi planlagt? 

Middagene for oss de neste 13 dagene er:

Taco x 2 (fredags tacoen er et must), Lasagn med hvitløksbrød, fiskegrateng, pannekaker og suppe, bakt potet med skinke/bacon, kylling og ris, hjemmelagede pitabrød med ost og skinke, potetstappe og kjøttboller, hamburgere, fiskepinner med tilbehør og risengrynsgrøt. 

Ikke noe fancy, men det er det vi liker <3 

Hva ble kjøpt inn og hvor?

Enkelte ting kjøpes i norge for det er mye billigere faktisk. Jeg handler stort sett bare på Rema 1000 for det er en butikk jeg liker og jeg mener at de remaproduktene er mer enn bra nok. Det er mange av de billigste alternativene som smaker veldig godt er vår mening, men det kan sikkert diskuteres. Taco dinner kit, tacolomper, knekkebrød, servelat, kokt skinke, kaviar, leverpostei, hamburgerbrød, brød, tacochips, tomatsuppe, margarin (det kommer litt an på hva du ønsker av merke) rundstykker, fiskegrateng og fiskepinner. 

I sverige kjøpte vi: 2 x 4 pk. med pepsi max, 4 poser pasta, 2 poser spaghetti, 3kg kjøttdeig, 2kg kylling, vaskepulver og skyllemiddel, tannkremer og deodoranter, saft (fun light er halve prisen av det som det koster i Norge) kjøttboller, potetstappe, bacon, skinke, alt av grønt, melk, rømmer, egg, syltetøy, hamburgere, pommes frites, poteter, grøt, mel, sukker, krydder, barnemat (både melk og grøt), godis, brus til Jonathan, pizzadeiger, ketchup, lasagne og hvitløksbaguetter. 

Da har vi handlet for 2400,- for 14 dager så blir det spennende å se om det holder, om det er noe vi ikke trenger å kjøpe neste gang .. 

Vi hadde en strålende tur med 3 unger og 2 litt stressa foreldre med verdens lengste handleliste 😉 

Hvis du synes dette innlegget hadde noe for seg så ta gjerne å trykke liker lengre ned på siden eller legg igjen en kommentar.

Jeg er i ferd med å kartlegge litt hva folk vil lese om for å treffe flest mulig 🙂 

Ha en fin dag i sola <3 

Maya

4 kommentarer

Siste innlegg