Vold, overgrep og omsorgssvikt ..

Tre sterke ord! Tre sterke ord som har preget dagen i dag. Siste dagen i trygghetsuka og planleggingsdag med viktige temaer ..

Dette er tre ord som jeg kjenner til, og som gjør at det stikker i magen. Det er vondt å vite at alt for mange barn, store som små opplever å ha det vondt, mangle både trygghet og omsorg fra sine nærmeste ..

Ved å sette barn til verden fører det med seg et stort ansvar, et ansvar som ligger på våre skuldre. Alle barn har rett til å være trygge, føle kjærlighet og få dekket grunnleggende behov.

Hva vil det si at barn skal ha det bra og få dekket sine behov?
At de har det dyreste av alt? At de får det de peker på? At rommene er fulle av leker? At de får spille fortnite eller andre spill?

Våre tre barn har kanskje ikke de dyreste klærne, er på mest sydenturer eller har de nyeste telefonene, men de får masse kjærlighet og trygghet i livene sine. De går til seng vel vitende om at de har foreldre som er glade i dem og vil beskytte de mot alt vondt i verden. (Vi vil gjøre alt vi kan i hvertfall,men beskytte dem mot alt er nok umulig)

Våre unger er heldige, og at de kan ligge i armkroken min mens vi ser på film og spiser godteri en fredagskveld. Det er dessverre ikke en realitet for alle barn..

Hva kan vi gjøre med det?
Jo vi kan ha øynene oppe og være modige nok til å si ifra og bry oss om vi mistenker at noe ikke er som det skal ❤

Det er vondt å høre om, det er vondt å tenke på, men allikevel det viktigste jeg kan skrive om!

Bry deg ❤

Maya

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg