Om det lønner seg?

Ja nå har det allerede gått 21 dager siden vi handlet mat i Sverige sist og vi har ikke kommet oss til Sverige før nå pga litt ugrei bil. Vi haddejo egentlig litt flaks for vi hadde handlet såpass “for mye” mat til de 14 dagene at det holdt en uke ekstra. 

Denne gangen var det jeg og kona til broren min som dro, så mann og barn ble igjen hjemme. 

Jeg var jo veldig spent om vi greide å holde oss under 5000,- denne måneden.  4000,- var jo egentlig målet, men vi tenkte at det siden er første måned så legger vi på en 1000,- lapp . Dette er et prosjekt som nettopp har startet og vi er i prøve/feile fasen, men allikevel veldig gøy. Meningen med dette er å vise at man kan spise bra og ha det man trenger uten å bruke tusenvis av kroner på unødvendige ting som vi egentlig ikke trenger. 

Vi har hatt gode middager, gode matpakker og litt ekstra til å kose oss med i helgene. Appen vi bruker sier at vi  har brukt litt under 4500,- på mat fra 14 oktober til 7. november. Det er overraskende bra til en familie på 5. Det går jo en del til babyting som babygrøt, morsmelk og bleier.

Denne måneden har vi også brukt litt ekstra på lyspærer (8stk) og støvsugerposer, slik som vi ikke kjøper hver måned.

Lurer du på hva vi kjøpte forrige måned og hvordan vi startet med dette? Jeg legger ved linken til mitt forrige innlegg her: http://mayashjorne.blogg.no/1540035821_gjengen_p_svensketur_og_konomisk_tankegang_.html

Det er ikke flaut å tenke økonomisk, og mitt mål med dette er at det er greit å si at man ikke har penger til å “kaste” ut på masse ting man egentlig trenger. Det er ihvertfall sånn vi har det i den perioden i livet vi er nå med 3 barn, hus,bil, fritidsaktiviteter, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikringer osv. De fleste vet vel hva jeg prater om.. 

Vi starter med innkjøp til 14 nye dager og middagene denne perioden er en del av det samme, men med innslag av noen nye ting 😉 Middager disse dagen er: 2 x taco, risengrynsgrøt, bakt potet, spagetti og kjøttsaus, lasagne med hvitløksbrød, kylling og ris, hjemmelaget pizza med ost/skinke og tikkamasala kylling, fiskegrateng med makaroni, løvbiff med pommes frites, indrefilet med fløtegratinerte poteter, hjemmelagede pitabrød med ost og skinke, potetmos med kjøttboller/falukorv og tomatsuppe + pannekaker.

I tillegg til å kjøpe alle ingredienser til middagene så kjøpte vi inn saft, brus, babygrøt, bleier, morsmelkerstatning, grønnsaker, frukt, potetgull, sjokolade, smågodt til gutta, våtservietter, vaskepulver, skyllemiddel, muslibarer, melk, ost, pålegg, yoghurt, egg.. Alt dette inkl middager kom på 1900 norske kr. 

Om det lønner seg? ja det synes ihvertfall vi 😉 

Ønsker alle en fin kveld 🙂

Maya

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg