18 år og over halve livet har vi tilbragt sammen <3

2001 var første gang jeg traff Joar, vi gikk på samme videregående. Ikke visste jeg at det skulle bli mannen i mitt liv som skulle gi meg alt det jeg har i dag. 18 år har vi vært sammen, vi giftet oss i Paris for 8 år siden. Det var helt magisk!

Jeg sitter å tenker på hvor fint vi har hatt det/har det, men også alt det vi har gått igjennom sammen. Alle de fine stundene vi har hatt, alle de utfordringer vi har møtt, alle smilene vi har gitt til hverandre, alle turer vi har dratt på.. det er mye jeg kunne ha nevnt, det blir en del på 18 år.

Jeg tror ikke jeg er noe lett menneske og leve med. Jeg liker å ha ting på min måte, en kontrollfreak er jeg nok. Jeg er den hysteriske, den som stresser mest og den som er mest spontan. Jeg er nok den som gråter lettest, blir raskt sint og irritert over bagateller. Joar er rake motsetningen, han får meg rolig når jeg er stresset, blid når jeg er irritert (ofte, ikke alltid), trøster når jeg gråter og ler av den dårlige humoren min. Han er min bestevenn!

Vi gjør mye sammen, men ikke alt. Vi er i en kaotisk periode i  livet der alt er litt på hodet, men vi står sammen og vi prøver å sette pris på hverandre i hverdagen med hyggelige meldinger, filmkvelder, koselige stunder rundt bålpanna, gode middager .. Det er små ting som gjør godt for både oss og ungene, ja for de er med på det meste. De er jo selve livet og det er gøy å se hvor lik Jonathan begynner å bli pappaen sin <3

Jesper og Sofia er nok mer lik mammaen sin, men det skal sies at Jesper er veldig lik farfar i utseende 🙂

Hvordan greier man å leve med det samme menneske gjennom slutten av ungdomstid, russetid, studietid og tjueårene? Det kan jo være en del utfordringer i denne tiden, men vi har holdt sammen.. Her er noe jeg tror det er viktig å jobbe med, uten at jeg er noen samlivsekspert 😉

 1. Tålmodighet, det er viktig. Her tror jeg vi begge har vært mye tålmodig med hverandre opp igjennom.
 2. Respekt, respektere hverandre må man.
 3. Latter og tårer, man deler alt med hverandre både på godt og vondt.
 4. Velge hverandre, jeg tror at man er  nødt til å prioritere hverandre foran andre ting. Spesielt nå som småbarnsforeldre. (sier ikke at man ikke skal være sosial)
 5. Hver sine ting, la hverandre holde på med ulike aktiviteter, hobbyer etc. Alle trenger noe som bare er sitt i livet.
 6. Ærlighet, vær ærlige med hverandre.
 7. Omsorg, ta vare på hverandre.
 8. Elsk hverandre <3 

Dette er i hvert fall det vi jobber med og prøver å leve etter hver eneste dag, både i de stressede hverdagene og de rolige helgene.  18 år og fortsatt sammen, jeg synes det er knallbra!

Jeg var heldig, og fant den mannen jeg ville dele resten av livet mitt med ganske tidlig <3

Maya

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg