En ganske kjip uke..

Denne uken har vært ganske kjip.. startet forrige helg med omgangssyke på eldstemann og deretter en ganske hard influensa på Jonathan og Joar… Aldri sett Jonathan så syk som denne uken og det er skummelt når barnet ditt verken får i seg væske eller mat..

Nå er han hos farmor og farfar, det var stor stas når han selv ringte til farfar for å høre om han kunne komme 🙂

I går startet Jesper sin runde med høy feber og det fortsatte i dag, men ser ut som om han er i ferd med å kvikne til.. Han løper i hvert fall rundt å synger “let it go..” Jeg selv har ligget ganske rett ut siden i går med feber og håper nå at dette kan gi seg..

 

Når man ligger syk får man i hvert fall en del tid å tenke på.. alt man skulle gjort eller ideer til nye ting man kan gjøre.. Et mål for den neste tiden er å sette opp matplan for ukene som kommer og ut å gå turer. Kommer til å legge litt ut i forhold til mat etter hvert.

Satser på at uka som kommer nå blir bedre enn forrige!

Ha en fin kveld der ute <3

Klem May Liss

 

 

Tanker om ting jeg har lyst til å gjøre..

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe.. har verken hatt lyst eller motivasjon, men nå sitter jeg her igjen å skriver ned noen tanker om ting jeg har lyst til å gjøre, men vet ikke helt om det er marked for det her jeg bor eller om jeg tør å ta det steget ut og faktisk gjøre det!

Nr1.

Dette er noe jeg har tenkt på helt siden jeg tok utdannelsen min for 10 år siden. Starte min egen aktivitets SFO. Der det skal være tilbud om leksehjelp og ulike aktiviteter etter skoletid samt masse lek med hverandre. Hvis jeg skulle ha startet opp dette vet jeg akkurat hvordan jeg ville hatt det og gjort det, men så er det alt det rundt.. Hvor starter man?

Nr 2.

Starte opp min egen bedrift der jeg skulle stilt meg selv til disposisjon med leksehjelp og ekstra undervisning til de som trenger det. Dette må da bli med elever fra 1- 7. trinn. Tenker kanskje mer 1.-4. klasse da dette er der jeg har mest erfaring selv, men har også erfaring med elever høyere opp. Her tenker jeg både grupper og enkelt timer.. Dette tror jeg hadde vært gøy, og vet selv hvis jeg hadde hatt et barn som trenger litt ekstra at jeg ville ha benyttet av et slikt tilbud, men så er det store spørsmålet om det trengs her jeg bor da evt.. Det går an å gjøre undersøkelser på dette eventuelt.

 

Jeg har 4-årig utdannelse fra høgskolen i Oslo, jeg har drevet med barn siden jeg var 12-13 år som allidrett/fotball og svømmetrener. Jeg har spesial pedagogikk som fordypning, kan punktskrift og er nå i ferd med å lære meg tegnspråk.  Jeg har erfaring med leksehjelp fra skoler jeg har jobbet. Jeg har jobbet som lærer i 10 år snart, mest på 1. -4. trinn, men også med eldre elever. Så jeg vil si at jeg har god erfaring med barn og foreldre.

Kom gjerne med innspill om hvordan jeg kan gå frem for å få dette til å bli realitet 🙂

Så får vi se om jeg setter dette ut i livet eller lar det være med drømmer..

Ha en fin søndag, klem fra May Liss

Den evige dårlig samvittigheten..

I dag skal jeg skrive et innlegg jeg har tenkt mye på.. den handler om den evige dårlige samvittigheten som mamma.. Nå kan jeg bare snakke for meg selv og hva jeg føler, men den følelsen av å ikke strekke til som mamma kommer ofte snikende.

Er det pga alle forventningene der ute som man støtt og stadig blir minnet på gjennom sosiale medier, ukeblader o.l.? Alt det man skal oppnå, og gjøre for å være den “Perfekte” mamma.. er det slik at det lar seg gjøre i virkeligheten? Ja jeg har prøvd, men til slutt så møter man veggen og i grunn føler seg ganske mislykket.

Når jeg snakker om forventninger så tenker jeg på at man skal ha en karriere, utdannelse, jobbe 100%, være slank og trent (gjerne tilbringe en del timer på treningssenter i løpet av uka) ungene skal ha en del aktiviteter som skal følges opp på best mulig måte, huset skal være stort, perfekt og ryddig, ungene skal ha de dyreste klærne og være de mest populære på skolen og alltid det som er “Best i test”, de skal spise sunt og sjokolade er ikke bra..

Jeg har en utdannelse, men jeg jobber ikke 100%, jeg er heller ikke spesielt slank og ikke vil ikke kalle meg fit heller, men jeg har friske og sunne unger som er lykkelige i den hverdagen de har. Jeg må være ærlig og si at jeg har prøvd å nå disse målene uten å lykkes helt.. Kjenner nå at det er litt flaut å innrømme det, men man vil jo gjøre sitt aller beste!

Jeg er litt av den gamle skolen og vil at mine barn skal være høflig og snille mot de rundt seg. De skal ha det bra og de skal ha venner, de trenger heller ikke å være spesielt populære bare de har et nettverk. Jeg vil ha unger som er trygge på seg selv og tør å stå for det de tror på. Jeg vil ha unger som er åpne med meg (oss) og tør å si alt som er vanskelig ,og ta opp det de har på hjerte. .  De skal ha selvtillit og et trygt og godt hjem. De skal ha en familie som er glad i seg og de skal oppleve å være elsket <3

Jeg har i dag hatt en lengre samtale med eldstemann som klippe sitt eget hår i går, det er godt å få ut det man har på hjerte eller det som er vanskelig. En god samtale med mye tårer, gode ord og klemmer.  

Ungene mine mangler ingenting og de er lykkelige med det livet de har. Hver dag så sier jeg at jeg er glad i dem og hører hvordan dagen har vært. Det er langt i fra bare solskinnsdager her hjemme, men de får disse ordene sagt til seg daglig.

Jeg er langt ifra perfekt, men jeg er en mamma som setter gutta mine høyere enn alt <3

 

 

Hverdag igjen!

Da er hverdagen startet igjen og jeg synes det er litt godt  jeg da..

Litt spent på hvordan denne våren blir med Joar som trener fotball 4-5 dager i uken, Jonathan som spiller håndball og svømmer + at når fotballen starter så skal jeg trene 6åringene igjen.. Det å trene små barn i idrett, spesielt fotball er vel noe av det mest morsomme jeg gjør, når de står der så spente med fotballsko i alle regnbuens farger på bena og drikkeflaska i hånden <3

Det er godt å være aktiv og jeg er spent i forhold til Joar og hvordan laget vil gjøre det i 3. divisjon. Morsomt å følge med samtidig som jeg er utrolig stolt over den treningsviljen og den jobben han legger ned for å nå det målet han har satt seg!  Tror jeg har litt å lære der, i hvertfall på treningsfronten 🙂

I dag var første dag med unger i barnehage og på SFO, hadde nesten glemt hvor stressende det er etter den lange ferien. Ungene selv elsker å være der og er alltid fornøyde når jeg leverer og henter, det er godt for mammahjerte <3 I hvertfall når jeg ser hvor lite jeg selv er sammen med de i hverdagen, det er ikke mye tid igjen når vi kommer hjem etter endt dag..

Jeg selv har hatt første dag med de søte små og jeg er heldig som har den jobben jeg har. Ingen dag er lik og jeg jobber sammen med en haug av flotte folk! Jeg er glad jeg valgte læreryrket for det føler jeg er helt riktig for meg.. Få oppleve mestring og glede, få trøste når noe er vanskelig eller leit, møter smil hver dag jeg kommer på jobb og få lov til å være en del av deres hverdag, og prege den såpass mye som jeg gjør som lærer er spesielt.

Ønsker alle en fin tirsdagskveld<3

May Liss

 

Helt forferdelig, min første løpetur i 2016! :)

Da har jeg hatt min første løpetur i 2016..

Jeg sto opp klokka 09 og gjorde meg klar, var skikkelig motivert helt til jeg faktisk begynte å løpe..

Hvis jeg skal si det rett ut så var det helt forferdelig.. Jeg var tung i bena, umotivert, kvalm og uvel stort sett hele turen. Jeg jogget nok ikke mer en ca. 3km, og jeg jogget ikke hele turen engang.. Jeg trodde faktisk jeg var i bedre form!

Da jeg kom inn tok det faktisk nesten en time å bli kvitt kvalmen og det føltes som kroppen holdt på å falle fra hverandre! Kan jo ikke annet enn å le, men for å si det sånn var det en tung tur..

Litt usikker på når neste tur blir eller om jeg skal holde meg til å gå turer.. 😉


Fikk låne piggskoene til Joar 🙂

 

Jeg hadde faktisk tenkt til å legge ut dette bildet som hovedbilde, men jeg ser for fornøyd ut! Det stemmer liksom ikke med den følelsen jeg satt igjen med etter turen 😉


God og rød i ansiktet .. he he

 

Ha en fin søndag, siste feriedag før jobben starter igjen i morgen.

May Liss

 

 

 

 

Hjemmelaget mat og 100 dager uten unødvendig sukker ;)

Ja da var vi i 2016 og i mitt siste innlegg sa jeg at mitt nyttårsforsett ikke skulle handle om vekt. Det gjør jo egentlig det da jeg satser på en livsstilsendring, men fokuset er ikke på hvor mye jeg går ned, men at jeg kan forandre livet jeg lever i forhold til mat og trening. Vi, jeg og Joar, meldte oss på 100dager uten unødvendig sukker på facebook. Om jeg kommer til å klare det er jeg ikke sikker på, men jeg skal prøve og det er godt å ha noen å gjøre det sammen med. Det handler om å droppe godis, kaker og ta de gode valgene istedenfor. Vi får se hvordan det går så oppdaterer jeg underveis 😉

I dag hadde vi hyggelig besøk og jeg ville lage middag som ikke var alt for tung. Det ble kyllingfilet stekt med sopp, en god salat med mange gode grønnsaker og hjemmelaget pitabrød. Aldri laget pitabrød så var litt usikker, men synes sluttproduktet ble ganske bra. Til dessert tok vi fruktsalat med vanilje kesam og lett-is. Gjestene var fornøyde og utfallet ble ganske bra så da sier jeg meg fornøyd med valget 🙂

 

 
Rulle ut små baller, kjevle, legg de på brett, stek i 5 minutter på 275 grader så er de ferdige..


Fruktsalat <3

Det ble en lang  gåtur på oss damene mens kara så på Premier League. Liverpool gikk på en smell, men de kommer sterkere tilbake! I dag fikk vi fine gensere til gutta fra mormor og far, de var så kule!  .. #YNWA

Ha en fin lørdagskveld!

May Liss