Den følelsen når alt er skikkelig tungt#drittlei og sliten!

Hei alle sammen!

Som dere ser i overskriften så handler dagens innlegg om hvor tung den siste uken har vært.. Det har rett og slett vært helt jævlig, men føler endelig at det begynner å løsne litt. Etter å ha løpt i slalombakken og følt meg helt topp en dag, til å nesten ikke kunne gå og være skikkelig dritt lei neste dag. Jeg har vært matlei, hatt lyst på alt av godis og brus som jeg har kommet over, MEN jeg har ikke tatt noe og holdt meg til den kostplanen jeg har. Jeg har ikke fått trent heller pga leggene mine, men gleder meg til PT time i morgen og håper virkelig kroppen fungerer som den skal da. Jeg gikk på vekta i dag og endelig peker den nedover igjen, nå 3,3 kg lettere på 3 uker. Jeg har også målt meg, men det skal jeg ikke sjekke ut før om noen uker.

Jeg vet at jeg må ta med meg de bra tingene, men når hver dag blir en kamp så er det slitsomt, men nå håper jeg virkelig at det snur litt  🙂

Ha en fin dag der ute <3

Klem fra meg

 

 

Alt sitter i hodet! :)

God kveld!

Ja nå er det tre uker siden jeg for første gang tok kontakt med PT. Det skulle vise seg at det er det smarteste valget jeg har tatt.. Formen blir bedre og bedre, og jeg synes at trening er skikkelig gøy! Jeg greier faktisk å nyte treningen litt selv om det er beinhard og beina dirrer som gele 😉

Jeg prøver å trene 5-6 ganger i uka, men ikke like hardt hver dag. Jeg går turer, jogger, trener styrke, trappeløp, går mye i bakker.. Jeg har mange gode turkamerater/treningskamerater som stiller opp.

Må si at at det er enorm motivasjon også når folk kommer bort å sier at det er tøft gjort å være så åpen om det. Det legger jo litt mer press på meg, men jeg tenker sånn at hvis noen kan dra nytte av dette så er det helt topp!

Jeg leste en artikkel her om dagen om ei dame som hadde endret livsstil og hun hadde festet seg ved et bilde hun hadde tatt, og hver gang motivasjonen var på bånn så brukte hun dette bilde. Litt merkelig tenkte nå jeg, men så var det sånn at jeg var ute å gikk en lang tur en dag og tok et innmari fint bilde, tenkte at dette kan jeg bruke. Det funker faktisk.. høres skikkelig merkelig ut, men det funker..


Veien til målet mitt er lang og det skal ikke mye til for å komme ut av veien.. veien er ikke rett og det kommer mange opp og nedturer.. når jeg er nedfor så tenker jeg på den følelsen etter å ha gått denne turen. Den gode følelsen etter å ha greid å gjennomføre turen. Det blir bare lettere og lettere jo flere ganger jeg går den.. for meg funker det..

Ha en fin kveld dere og takk for alle de oppmuntrende ordene jeg får <3

klem fra meg
 

Et innlegg om kosthold…

Hei alle sammen!

Jeg har fått en del spørsmål om hva jeg spiser etter at jeg skiftet kosthold, så her kommer mitt svar 🙂

Jeg fikk en kostplan med en del oppskrifter av PT og den ga meg en fin oversikt over hva jeg skal ha i meg i løpet av en dag. Det jeg fokuserer på akkurat nå er at jeg skal holde meg under 80gram karbohydrat og 70gram fett. Jeg ligger på ca 1600 kcal om dagen.

Hva spiser jeg i løpet av dagen?

Frokost: egg i forskjellige former, salat, tomat, agurk, knekkebrød med 1,1g karbohydrat med pålegg. Spist mye spekeskinke, makrell i tomat, brie med jordbær, leverpostei, gresk yoghert med bær (bringebær og blåbær). Jeg har også laget smoothier med frukt som jordbær, bringebær, bjørnebær, blåbær og ananas.


Stekt egg med salat og spekeskinke (Funket godt før trening)

Gresk yoghurt med bringebær 🙂

Lunsj: Mye av det samme som frokost, men har fått en god oppskrift på “rundstykker”.

400gram havregryn, 5 egg, 1 stor boks mager cottage chees og 2ts bakepulver. Stekes på 200grader i 20 minutter. KJEMPEGODE OG DE METTER LENGE!


Helmelk og egg med salat, og tomat

Middag: Spiser mye kjøtt og fisk. Har mye grønnsaker ved siden av. Her en dag hadde jeg så lyst på spaghetti. Da tok jeg å lagde spaghetti av squash med min nye utrolig kule kutter! Det ble veldig godt og hadde litt samme konsistens som spaghetti.


Min nye utrolige kule kutter 😉


 

Middag med stekt scampi og sopp, med oppskåret squash og gulrot.

Snacks: Da lager jeg meg ofte en smoothie eller spise noen nøtter/bær. Jeg har også kjøpt meg en lavkarbo bar noen ganger.


Smoothie med bringebær og bjørnebør, trenger du søtning så bruk stevia 🙂

Smoothie med bringebær 🙂

 

DRIKK MASSE VANN!


Fant denne kule drikkeflasken på kitchen her om dagen!

 

Jeg håper dette kan gi dere litt hjelp på veien 🙂

Ha en fin helg!

 

Det føltes så utrolig bra!


Hei!

 I dag har jeg hatt min andre PT- time og det var så utrolig gøy! (Hvis man kan bruke ordet gøy!) Jeg fikk det til og hadde 45 slitsomme minutter nede på bryggen langs Nitelva. Utrolig kult at man kan trene ute, med kun en strikk og tre kjegler. Jeg var kjempe sliten og pulsen relativt høy, men utrolig kult at jeg fikk det til! Da er det bare å forberede seg til neste PT- time på onsdag!

(Litt lettere rød i ansiktet.. he he)

I dag har jeg veie -dag, og vekten viste minus 2,6kg på 12 dager. Det er jeg fornøyd med 🙂

 

Her blir kvelden avsluttet med en hjemmelaget jordbær smoothie, fotballkamp og et ukeblad.


 

Ha en fin kveld!

May Liss

Man skulle kunne leve med det!

Hei alle sammen!

10 dager siden jeg startet på reisen som skal gjøre med sunnere, lettere og forhåpentlig vis få  gjøre ting jeg har drømt om. Vekt er et hinder for mye man har lyst til og det er vondt. En av mine drømmer er å gå i butikker og kjøpe meg de klærne jeg har lyst på. Dette er en selvfølge for mange, men for meg er handling til meg selv  helt pyton. MEN nå er jeg sikker på at dette kommer til å endre seg 🙂

Dere som leser denne bloggen må ikke tro at alt er bare lykke og fromme, for det er det ikke. Jeg har hatt noen tøffe dager denne uken som man må bare komme seg igjennom og starte på ny frisk neste dag. Det kommer nok mer av disse dagene, men velger å ha fokus på det som er positivt.

By the way.. Fikk ny klokke av mannen i bryllupsgave og er SÅ fornøyd! Anbefaler Polar M400 for de som ønsker å holde litt oversikt.

 

Denne uken har gått veldig bra og maten holder meg mett. Jeg må hele tiden planlegge neste måltid og hvis det skal skje noe må jeg alltid ha noe i backup. Mandler er en bra ting å ha i veska 🙂 Vi var på teltur fra i går til i dag, da hadde jeg stekt med meg laks og bacon, ost og chillipølser, mandler, babybell oster (små og rød) og knekkebrødet mitt som jeg hadde baconost på.

Det gikk veldig bra og det var en super koselig tur!


Når vi kom hjem lagde vi oss mange deilige smoothier, med isbiter, bær, stevia og litt melk!

 

Hver søndag skal jeg sette meg mål for neste uke og her kommer det noen for uke 24:

– Gå 3 mil i løpet av uken

– Bruker asparges i en matrett (aldri gjort det før)

– Gå ned 0,5-1kg.

Har dere noen mål der ute? Kom gjerne med de så kan vi gjøre det sammen 🙂

Ha en fin dag alle sammen!

Første PT- time.. Mye følelser!

Hei alle sammen!

I går hadde jeg min første PT - time og det vil jeg si var en ny opplevelse! Først hadde vi en prat om uka, og det er faktisk ganske mange ting man må tenke på når det gjelder hva man putter i kroppen når man lever etter lavkarboprinsippet. Jeg tenkte at soft flora var smør, men det er plantemargarin og derfor ikke "rent" smør. De knekkebrødene som jeg synes var topp sist uke var det for mye hvetemel så nå skal jeg lage selv eller så har jeg kjøpt noen nye med kun 1,1g karbohydrat pr knekkebrød. Målet til slutt er jo at jeg skal leve på under 10g karbohydrat om dagen og deretter gå inn i ketose. Da øker forbrenningen veldig og for min del er det topp, men det er nok en stund til jeg er der. Vi valgte å trappe ned litt etter litt så overgangen ikke blir så stor.

 

MEN så over til PT-timen.. jeg vet ikke helt hva jeg skal si.. det startet bra med oppvarming, trappeløp og noen øvelser med kettelbells. Så begynte jeg på runde to med trappeløp og etter det ble jeg så uvel at jeg måtte gi meg.. Ja for meg var det et utrolig nederlag! Å gi seg FØR timen egentlig var ferdig! Man blir så sint på seg selv at man har lagt det gå så langt.. la kroppen forfalle og bli så dårlig.. Jeg var egentlig ganske sint og lei meg etterpå!

Jeg for ta det til meg og tenke at neste time blir bedre og så går det vel bare oppover etter dette. Det er i hvert fall en start!

 

Ha en fin dag!

May Liss

 

Spennende dager!

Hei alle sammen!

Da er jeg kommet i gang med endringene som jeg fortalte om i mitt siste blogginnlegg. Det var tøft første dagen, men etter det har det gått mye bedre enn det jeg forventet. Jeg bruker appen myfitnesspal til å loggføre maten og den hjelper meg med å se hva jeg får i meg av ulike næringsstoffer.

 

Min største bragd hittil er vel å slutte å drikke pepsi max og det merkelige er at jeg ikke savner det.

Jeg har i hvert fall erfart at for å få dette til å fungere må man planlegge og være i forkant hele tiden. Alltid ha noe i veska hvis du blir sulten og vannflasken med deg overalt. Klarer man det så er det til stor hjelp for å greie dette 🙂

Et lite mat-tips er disse gode knekkebrødene fra Synnøve Finden, sunne og med lite karbohydrat! Anbefales!


 

En liten oppdatering på starten, ha en fin kveld!

Hva har jeg begitt meg ut på?#skrekkblandetfryd

I dag har jeg for første gang gjort noe jeg har tenkt på i flere år.. Jeg tok kontakt med en PT/kostholdsveileder som skal hjelpe meg videre i min nye og bedre hverdag. Det var et fint møte og må jo si at jeg likte ærligheten til hun som jeg skal jobbe sammen, det ga meg et boost. Alt må endres, men som hun sa ” Dette kommer til å bli helt jævelig, men du klarer det hvis du er all in”.. Gjett om jeg er!

Jeg sitter med en følelse av skrekkblandet fryd etter at PT timer er kjøpt og betalt. En gang i uka skal det veies og prates om uken, mens siste del går til styrketrening. Snart kommer kostholdsplan tikkende inn på mail og et styrketreningsopplegg som jeg kan gjøre hjemme, hjelpes! 🙂

Må nok lese meg opp på lavkarbo og skaffe meg en oversikt over hva jeg bør/ikke bør spises. Det er nok mye planlegging og selvdisiplin som står på menyen for meg de neste ukene og fram til høsten.


Jeg kommer til å bruke bloggen som en dagbok underveis, dele oppturer og nedturer, kanskje til og med noen der ute kan føle inspirasjonen komme..

Kroppen min har alltid vært noe jeg ikke har villet snakke om og det er vondt å ikke trives i sin egen kropp. Nå føler jeg at jeg virkelig har fått sjansen til å endre dette. Det kommer ikke til å bli lett, men dette SKAL jeg klare. Målet er 20kg innen 21 september!

Ha en fin onsdagskveld der ute <3