Endelig fredag.. eller ikke 😂

Endelig fredag! Det var i hvertfall det jeg tenkte i dag tidlig.. Akkurat nå sitter jeg halvveis over kjøkkenbordet med en 3 åring som spiser pizza og forteller meg vitser.. Jeg sier at han burde vært i  seng nå og han ser på meg, øynene blir helt smale og så ler han høyt med de kritthvite tennene sine.. Jeg må le, men har lyst til å grine.. Eldstemann sitter i stua og spiller ps4.. “Se nå mamma! Se nå..” vent litt sier jeg mens jeg står halvveis inn i vaskemaskinen og drar ut alt det våte utetøyet fra uka! Det er litt deilig å stå med hodet i vaskemaskinen.. Bare puste litt.. Hører minstemann på kjøkkenet som nettopp har veltet et glass brus utover hele seg.. Du som kom fra badekaret for 5 minutter siden!
Tannpuss, kveldens siste utfordring.. Det går som det pleier og det skal forhandles.. Hvorfor må alt forhandles om? Vi går opp og leser.. Han er i seng.. Eldstemann sitter musestille å spiller for han tror ikke jeg merker han er der.. tror jeg.. Tannpuss sier jeg.. Forhandlinger! Nye forhandlinger.. Han kommer seg i seng..
Jeg faller om på sofaen.. Jeg skulle ha gjort litt husarbeid men orker ikke.. Gudskjelov at jeg tente lys og gjorde det litt hyggelig da jeg kom hjem kl 17.. Setter på TVen og vurderer å se en film.. Ligger der, kan faktisk ikke forklare hvor sliten jeg er.. Men jeg ville aldri vært foruten det jeg har nettopp har opplevd, for de gutta som ligger oppe å sover på hvert sitt rom er det fineste jeg har 😍

Ha en fin fredag der ute ❤

Lavkarbo mat :)

Hei
Dagene flyr avgårde og på søndag bestemte jeg meg for å prøve ut litt med nye oppskrifter. Det har jeg faktisk også fått til.. På mandag ble det pizza med lavkarbo bunn og nybakte lavkarbobrød. Tirsdag ble det hjemmelagete kjøttboller og kyllingvinger, og i dag lavkarbo pannekaker.

Pizza:
1½ dl fint kokosmel
4 dl mandelmel
1 ts bakepulver
4 egg
3 ss olivenolje
1 dl kokosmelk
1 ss fiberHUSK
½ ts havsalt

Stek 15 minutter på 175 grader. Ta bunnen ut og legg på fyll. Putt den inn i ovnen igjen og stek videre i 15 minutter.

Brød (2 stk):
8 egg
2 ts bakepulver
1 boks crème fraiche eller rømme
120 g kruskakli
100 g sesamfrø
80 g linfrø
100g solsikkekjerner

Stek på 180grader i 55 minutter

Pannekaker:
4 egg
Halv ts bakepulver
3dl fløte
2 dl mandelmel
1ss fiberhusk
Litt melk etter at deigen har svellet

Jeg googler stort sett oppskrifter og det er så mye man kan velge mellom 🙂

Jeg har vært superflink hjemme, men på jobb har det vært en del fristelser jeg ikke har hatt styrke til å motstå! Brownies etter undervisningen har vært FOR fristende !! Men vi får se hva som skjer på vekten denne uken allikevel…. Spennende!
Det som er tungt er at man må bruke litt tid på denne maten når man kommer hjem.. Da er man som regel sulten og unga er sultne og slitne så det kan være litt utfordrende, men med noen lure løsninger har det gått greit her hjemme ..

Jeg ønsker dere en fin kveld <3

Noen tanker på en søndag kveld..

Hei!

Litt sent, men tenkte å ut et lite innlegg før jeg legger meg.. Har fått stor motivasjon for å blogge i det siste, vet sjelden hva jeg skal skrive om før jeg setter meg ned med pcen. Det gir meg en slags ro og for meg er dette avslapning. 

Det har skjedd mye i helgen og vi har kost oss masse sammen. Hverdagene flyr avgårde, så godt man kan ha litt tid sammen i helgen <3 Jeg satt å tenkte på det i helgen, hvor stressende hverdagene er både for store og små. I går var jeg på en kjøretur inn til Lillestrøm og da hørte jeg på radioen. Der var det en psykolog som snakket om dette med stress i hverdagene og at barn kan få senskader av dette, og må jo innrømme at jeg blir litt skremt når jeg tenker på det. Samtidig synes jeg at det er viktig at barn er med på en eller flere fritidsaktiviter, og det av den grunn av at de tilegner seg selvtillit og sosial kompetanse som er utrolig viktig for et barn i utvikling. Her hjemme er vi opptatt av at barna våre skal være med på noe og at vi voksne skal engasjere oss i det som skjer. Aktive og sosiale barn er glade barn 🙂 

Vi er heller mer opptatt av å prøve og lage gode rutiner rundt leggetider og de dagene det ikke er fritidsaktiviteter 🙂 Høres sikkert litt klisjeaktig ut, men stikkordet her er PRØVER 🙂 Det går ikke alltid på skinner for å si det sånn..  

Nei nå er det natta for min del og snart er det mandag og en ny uke er igang! For min del er det start på lavkarbo igjen og komme igang med trening etter en skikkelig dårlig uke. 

Jeg har fått min egen facebook side som dere kan like hvis dere ønsker det <3 ( Bare søk på mayashjorne på facebook! )

Ha en fin uke så kommer det vel snart et innlegg igjen 🙂 

Klem fra meg

 

 

 

Et ærlig innlegg!

Det er fredag og helg… deilig! 

I dag har vi vært i skogen med 1.klasse og det var godt å være ute.. bål, grille pølser og bare nyte en fin høstdag.

I kveld er det ut med gode venner og det gleder jeg meg masse til. Gode venner er viktig og i den siste tiden har jeg fått mer kontakt med fine folk rundt meg.

Jeg ser Sophie Elise hadde et innlegg på VG-TV om å være ensom.. digger folk som tør å si ifra og fortelle hvordan de virkelig har det  eller har hatt det.. Tøff dame som fortjener masse ros!

Jeg tror mange av oss sitter inne med ting som de sliter med eller ikke tør å si til andre, jeg burde også vært flinkere til det, men jeg har startet på en vei som jeg håper fører til et sted der jeg kan bli tøffere på flere måter! 

Jeg er mamma, jeg er lærer, jeg er et menneske som vokser for hver dag, jeg lærer nye ting hver dag! Jeg prøver å være et godt forbilde for de rundt meg, lære de respekt og omsorg for andre. Jeg prøver å lære de å ta gode valg selv om det kan være vanskelig valg. Jeg må ta vanskelige valg, og hvordan vet man om det valget man tar er riktig? Det vet man ikke, men man må følge magefølelsen og det man selv tror er det beste for deg. Ja deg! Jeg mener og tror at for at de rundt deg skal ha det bra med deg så må du ha det bra med deg selv først og har du ikke det blir det vanskelig for alle parter! 

Hvis jeg skal ta meg selv som et eksempel så har jeg blitt voksen de to siste årene vil jeg si. Jeg har alltid vært ansvarsfull og pliktoppfyllende, men det er det jeg har vært.. Nå ser jeg mer hva som er best for meg og familien min og jeg går en del ut av komfortsonen. Jeg blogger og det vet jeg en del synes er tullete, men jeg synes det er kult og kanskje jeg treffer noen der ute som trenger det. Jeg trener og har stort fokus på det.. ja mange vil si det er egoistisk og det er det jo for mange av døgnets timer som jeg kunne vært hjemme med gutta eller gjort noe med Joar går til trening eller noe i forhold til det, men premien er at de får en kone og en mamma som er fylt med energi og som er glad og fornøyd.. 

Ønsker dere alle en god helg og for vår del blir det masse som skjer! 

Klem fra meg <3 

 

Forandring fryder <3

Hei alle sammen!

Sitter i sofaen sammen med de to beste gutta jeg vet om i hele verden..  Er egentlig ikke så flink til å sitte rolig i sofaen, flyr mest rundt og diller med mitt 🙂 Ordner og fikser i huset, elsker å tusle rundt og gjøre om.. kanskje litt for ofte synes enkelte, men kanskje jeg har fått det slik jeg vil nå? 😉

Nå har vi bodd er i 5 år og huset er totalt forandret. Det verste var at jeg synes det var superflott da vi flyttet inn.. men når jeg ser på bildene før og etter må jeg le..  kanskje jeg vil gjøre det om fem år fram i tid også? men akkurat nå er jeg i hvert fall veldig fornøyd med sånn det er <3 

Det som er fint at det trenger ikke koste så mye for å få det slik man vil, men man må ha god tid og det er faktisk lov å kjøpe brukt! Alt trenger ikke å være nytt og flott, for  vi lever faktisk i en tid der folk bytter ut ting som nesten ikke er brukte, altså like fint som nytt! 


Øverste bildene er fra stuen og spisestuen da vi kjøpte. Vi har valgt å flytte spisestuen til nærmere vinduene og lage en liten sofakrok istedenfor 🙂

Spisestuen <3 Litt mørkt bilde, men en koselig sofakrok med tv <3To bilder av kjøkkenet slik det var da vi flyttet inn 🙂


Nytt hvitt gulva fra ikea med heltre spisebord og benker.. akkurat passe stort for oss fire <3 


Gangen slik den var da vi kjøpte den..


Satt inn en stor kommode og kjøpte bilde på kremmerhuset .. 🙂 

Badet ble skiftet ut for 3 år siden da vi hadde vannlekkasje i veggen.. 

Nå er det litt mer moderne synes vi 🙂 

Det er gøy å se hvor stor forandring det er blitt.. 

Ha en fin kveld der ute <3 


 

Klem fra meg 

En ny barriere er brutt.. 😀

Hei og god søndag!
Dagen startet tidlig i dag med en posjon propud med havregryn og litt bær.. Kjente meg kvalm, uvel og litt redd for dagens løp! 7,4km er langt, en god del lengre enn jeg har løpt før i hvertfall 😵
Kom meg inn til Oslo og for en gjeng med flotte damer! Rosa luer og blide ansikter over alt ❤
Løpet startet og jeg følte at bena spilte på lag, men gikk litt sakte i starten da 1500 damer skulle løpe på den samme smale veien.. Men det løsnet etterhvert og da fikk jeg litt fart på bena! En utrolig fin løpetur med Akerselva sildrende ved siden av.. Den siste km var tung, men kom meg i mål på 1.09.07 .. 9 minutter senere enn målet, men glad jeg gjennomførte😀
Et skår i gleden var at vi måtte gå samme vei tilbake til toget 😂 Så da ble det 1,5 mil og det må jeg si meg fornøyd med 🏃
Nå er det sofaen og en rolig søndagskveld som gjelder..

Ha en fin kveld der ute ❤

Man vet ikke hva man er i stand til å klare før man allerede har gjort det!

Hei
I dag skal det dreie seg om dagens PT time, og for å si det sånn.. DET var en ny opplevelse..
Jeg kommer litt tidligere for å varme opp på mølla og føler egentlig ikke for å trene i dag (som ALLE andre dager!)   Der kommer Anki, altså min personlig trener, og jeg begynner å bli god og varm.. I hvertfall ganske sliten!
Ja i dag skal vi ha løpetrening sier hun og jeg tenker at det er jo lurt siden jeg skal løpe til søndag 😀 MEN så kommer bomben, du skal løpe intervaller på 1km avgangen …HÆ??? Hørte jeg riktig? EN gang før har jeg løpt 1km uten å stoppe heseblesende.. Jeg trodde faktisk at hun hadde forvekslet meg med en annen kunde! 😂 Så begynte vi da.. Kjente jo at dette kunne bli passe slitsomt og IKKE så veldig artig, men så egen er jeg at jeg gir meg ikke! Vi skulle løpe pyramide intervall for å se hvordan kroppen min responderte på det..
Jeg løp 2x1km, 1x800m, 1x 600m, 1x 400m, 1×200 m og 2x 100m .. De siste med relativ høy fart!
Jeg kom med igjennom og til slutt hadde jeg løpt mer eller mindre 7km..

Til dere der ute som ikke tror dere kan greie det så bestill en time hos Anki 😀 For ei dame og hvordan jeg kom meg igjennom denne økta er jeg usikker på, men hun dro meg igjennom i hvertfall..

Nå er det avslapning på sofaen med nybakte lackarbo rundstykker ❤

Klem fra meg

En god følelse:)

Hei 

Da er vi inne i siste helgen av høstferien for min del og jammen har det skjedd mye denne uka, eller de siste 5 dagene. Gikk på vekta i dag og ned 2 kg på ei uke, føles godt etter noen strevsomme uker, endelig er jeg i gang igjen. PT timen på mandag ble fylt med intervaller og styrke! Hva skulle jeg gjort uten den fantastiske dama som får meg til å orke det jeg egentlig ikke orker <3 

Neste løp er allerede neste helg, da er det 7 km som står for tur og målet er under 60 minutter! Det blir spennende å se hvordan det går!

Jeg elsker å ha det fint rundt meg og er vel en perfeksjonist når det kommer til å ha det ryddig og rent. Denne uka bestemte jeg meg for å rydde ut alt av skuffer og skap for å selge/gi bort/kaste det vi ikke brukte. Det ble MYE! Deilig nå da, etter å ha brukt så mye tid på det.. Det gir en god følelse å vite at man endelig har fått gjort det 🙂 

I dag lagde jeg noen fantastisk gode lavkarbovafler, tilogmed ungene likte de 🙂

Tenkte at jeg skulle dele oppskriften med dere:

4 egg

1 boks med seterrømme

4 ss søtning, jeg brukte stevia

2 ts bakepulver

2 ss fiberhusk

1 dl mandelmel 

La den svelle noen minutter og stek i vei <3 

Ha en fin kveld der ute <3

En vond tur!

Hei alle sammen!
I dag hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle prøve meg på 7km. Rosa sløyfe løpet nærmer seg, på tide å prøve ut hvordan kroppen fungerer på en slik distanse..
Allerede da jeg startet begynte kropp og hodet å stritte i mot! Bena ville ikke være med og hodet sa hele tiden "Dette greier du ikke, det er din egen feil at du har latt være å trene på to uker.." Lurte lenge på om jeg skulle bare snu og gå hjem..
Fikk kavet meg ned til krysset der jeg måtte velge mellom 3km runde eller 7km runde.. Tok til venstre og 7km runden.. Da begynte hodet igjen! "Hvorfor gidde å prøve.." men jeg er utrolig sta og hadde bestemt meg for at jeg skulle gjennomføre uansett om jeg måtte krabbe hele runden!
Jeg løp og gikk, løp og gikk.. Det var mye tanker som surret rundt og bena fikk jeg med meg på en eller annen måte 😀
Jeg rundet 5km på 43 min.. Enda ett nederlag! Hadde jo løpt på 39 min i september! Jeg kavet meg videre med Freddy kalas på ørene.. Etter 1time og 2 minutter var jeg tilbake i petterstien! 2 minutter bak målet jeg satt meg! Typisk på en dag som dette..
Turen er mer eller mindre løpt og jeg fikk gjennomført men det var vondt, slitsomt og rett og slett helt jævlig!

Så konklusjonen er vel ikke vent for lenge med å trene og aldri gi opp uansett! ❤

Ønsker alle en fin lørdag ute i solen!