En stor og en liten..

Søndag kveld alt.. tiden flyr avgårde og i morgen er det jobb igjen.. 

I dag har jeg lyst å skrive om to små gutter som nå sover søtt i samme seng.. Ja i dag har de faktisk vært venner før de la seg. Eldstemann leste for lillebror og jeg hørte de snakket om alt og ingenting. Det  varmer et mammahjerte <3 Dette er ikke noe som skjer så veldig ofte, så når det faktisk skjer så har man bare lyst til å sette seg i trappa og høre på de.. 

Det er ikke lett å være storebror og hele tiden skal være den “store og kloke” gutten, for han er jo tross alt 8 år! Uff jeg får dårlig samvittighet og vi er blitt flinkere her hjemme til å sette av ekstra tid til han, MEN er det slik hos dere andre med barn at de aldri blir fornøyde? Jeg skal bare.. Nei jeg vil ikke legge meg.. De vil bare ha mer og mer, og til slutt må man bli streng også er vi der vi startet! Jeg blir så oppgitt og egentlig trist for i utgangspunktet skal jo denne tiden være koselig, men må alltid avsluttes med strenge stemmer.. 

Så har vi lillebror som er alltid blid.. HELT til han ikke får viljen sin.. Der er det mye vilje! Han er klok og vet akkurat hva han skal si for å komme best ut av situasjonen han er kommet opp i.. Dette er jo noe man kan flire litt av nå, men når man er i selve situasjonen kjenner man at det koker i toppen.

Han er 4 år og vil gjerne ha all oppmerksomheten her hjemme.. Mamma se på meg nå, nei jeg har ikke pratet ferdig.. mamma.. pappa.. se nå..

Dette er to helt forskjellige gutter og helt fantastiske på hver sin måte.. Eldstemann er flink på skolen, flink i idrett og har et sosialt nettverk. Han er god som gull, men den siste tiden kommer flere og flere utfordringer fram i lyset. Han må lære seg å takle konflikter, skyldfølelse, ansvar for seg selv og det er testing, testing og enda mer testing av regler og rutiner her hjemme. Nå er det vel kanskje sånn at vi her hjemme er litt strenge (føles i hvert fall sånn). Vi vil at han skal si hvor han er, han må gjøre lekser på søndager da uka er fult av alt annet, han må rydde opp etter seg og si takk for maten.. Egentlig helt vanlig folkeskikk. 

Det samme gjelder lillebror, god som gull og en fantastisk fantasi som gjør at vi ler mye her hjemme, men han også må forholde seg til reglene .. 

Vi er opptatt av at gutta skal være trygge på seg selv, de skal stole på at det de gjør er bra nok, de skal lære seg å være ærlig og snakke med oss om alt uten å bli møtt med kjeft eller tilsnakk på en lite hyggelig måte, de skal ha rutiner som er lette å forholde seg til.. og de skal vite at vi er glad i dem. 

Nå går vi en spennende tid i møte og vi må være enda mer fokusert på at ting kan bli vanskelig.. Om to måneder er vi ikke en familie på fire lengre, men da kommer det en liten lillesøster som også skal ha sin del av oppmerksomhet og tid fra mamma og pappa..

Vi går en spennende tid i møte på mange måter, men til den tid kommer og jula er over så skal vi jobbe med å forberede gutta på at dette kan bli en overgang for både store og små <3 

Ha en fin kveld 🙂

Maya 

Skal.. Skal ikke?

Da er endelig fredagen her igjen, tacoen er inntatt og jeg slapper av på sofaen med de fineste smågutta ❤

Kvelden startet ikke helt sånn jeg hadde forventet, men det er sånn når man har barn i huset.. Det er en del ting som man må lære å takle når man er 8år, men det er så absolutt ikke lett! Sinne, fortvilelse og litt skyldfølelse i en liten kropp på 8 år kan ofte være mer eksplosivt enn dynamitt 😂 Vi fikk ordnet opp, spist litt is og nå er alt på topp igjen!

Jeg elsker å holde på med ting hjemme..ordne, fikse og gjøre det pent..
Jeg har vel egentlig ikke noe gjennomført stil, men det er gjennomgående at de brune fargene blander seg med grått og hvitt.
Jeg liker at det er litt rustikk og blander gjerne gammelt med nytt.

Mange skjønner ikke at jeg orker å holde på hele tiden, men for meg er det ikke et ork..
Jeg koser meg med det og kjenner at jeg elsker å sette sammen ulike ting for å se om det kan fungere.
Litt prøving og feiling blir det, så ting som kommer inn i huset kan fort gå ut igjen neste dag.. Sånn er livet også får man se om neste idé fungerer bedre..

Jeg går ikke i fancy designer butikker og kjøper meg masse dyre ting, men kjøper heller brukt og selger det jeg ikke vil ha.

Min drøm er å starte en bruktbutikk på nett. En butikk som skal være for alle, både store og små!
Det skal være en nettside der salg av både nytt og gammelt om hverandre, litt av alt.
Jeg aner jo ikke hvordan man går til verks når man skal gjøre noe sånt, og det vil jo være en ekstra jobb. Lærerjobben min vil jeg aldri gi i fra meg ❤
Hvis noen der ute sitter på litt mer kunnskap enn meg så gi meg gjerne en beskjed eller litt hjelp på veien 😍

Drømmer må man ha, om det skjer eller ikke er jo en annen sak. Jeg merker i hvertfall at jeg har en passion for interiør og den blir egentlig sterkere og sterkere.. Om jeg er flink eller har greie på det jeg driver med er en annen sak, men jeg digger min egen stil 😁

Nå skal jeg krype under pleddet i godstolen og se på the voice ❤

Ha en fin fredag der ute og nyt helga!

Maya

Mamma?

“Mamma?” kommer det fra en liten barnemunn ved siden av meg i sofaen.. “Ja”, sier jeg i en slags zombie stemme. Mamma er sliten, så sliten at jeg egentlig bare diller med. Gutta storkoser seg med nettbrett og smålego. Jeg burde gjort så mye, blant annet å pusset de små hvite, lest bok og lagt minstemann. Jeg orker bare ikke.. Vi får vente til pappa er hjemme, han er på dugnad med fotballaget. 

Fotballkampen mellom Slovakia og Norge er på tv-en, men hører ikke alt for det er en liten kar ved siden av meg i sofaen som synger julesanger så høyt han bare kan! “Mamma? se på meg mamma!” Han har satt alle lego prinsessene sine oppå hverandre og later som om de balanserer på hodene til hverandre..

“Mamma? Kan vi ikke bygge litt sammen?” Nei ikke i dag Jesper.. Nå skulle du vært i seng for lenge siden.. Plutselig skjer det veldig mye på gulvet, katta flyr gjennom rommet med et kyllinglår i munnen.. HVA skjer? Jo det var det middagsbordet som skulle vært ryddet av.. Ahh det glemte jeg.. Jeg hører med skrekk og gru at vaskemaskinen snart er ferdig også..

Nå kom pappa hjem.. reddende engel <3 Da ser det ut som minstemann kommer seg i seng også! 

Nei dette ble jo ikke en veldig positiv post, men sånn er det noen ganger 😉

Nå får jeg dra kroppen opp av sofaen og faktisk gjøre noe.. eller nå trenger jeg jo det egentlig ikke .. 

Ha en fin kveld!

Maya 

Det er så koselig når folk tar seg tid.. <3

Aller først vil jeg si tusen takk til alle dere som gidder å ta dere tid til å lese bloggen min.. Det er utrolig hyggelig, og i tillegg er det mange som også tar seg tid til å skrive noen ord.. ❤

Dagen i dag startet veldig bra og hele dagen har egentlig vært bra! I kveld tok vi med oss ungene ut for å ta middagen der. Grille pølser på bålpanna i mørket med hodelykter og en drøss med stjerner på himmelen.. Skikkelig klisjé, men så utrolig koselig og fint for både store og små!
Jeg og Joar pratet om at dette må vi gjøre oftere selv om det er kanskje litt mer jobb enn å være inne.. Når jeg tenker på det er det jo i grunn ikke noe mer jobb, men det blir liksom ikke til at man gjør det allikevel 😉

Nå er minstemann lagt og jeg slapper av i badekaret.
Det er faktisk den første dag/kveld Joar er hjemme denne uken og jeg kjenner at det er godt for alle her hjemme.

Legger ved dette bilde som viser de fine plakatene jeg bestilte fra pictureit.#Du&Jeg#levendelys#lørdagkveld❤

Nå er det tid for å komme seg i pysjen og slenge beina på bordet! Gleder meg!

Ønsker alle en fin lørdagskveld ❤

Maya

Alle er forskjellige #Lillevakrevenn <3

Noen ganger og kanskje akkurat i den perioden jeg er i nå så kommer følelsene veldig fort fram. Nå er det mammahjertet som fikk seg et lite stikk og det er ingen hemmelighet at minstemann liker veldig mye annet enn gutter på hans alder. Det beste han vet er å sitte på gulvet å leke med frost og Ariel legoen sin. Han leker også med den store politibilen som lager masse lyd, lager mat på kjøkkenet og leke med figurene sine, men han liker nok best det første. 

Akkurat nå hadde vi besøk av Milla og Marius som skulle passe han mens jeg var i butikken. Marius lurer på hva han vil se på tv? Han styrer fort unna alle de programmene han til vanlig ser på og som han elsker. Han vil se på legofilm.. Jeg kommer hjem fra butikken og spør litt ironisk mot Marius, “Hvem er det som ser på legofilm?” Historien jeg fikk var jo at det var det eneste minstemann ville se.. Han hadde også pratet stygt og ledd av alle de rosa programmene som han liker.  Jeg kjenner jeg får vondt langt inni hjertet.  Tenk hva som har gått igjennom det lille hodet når han har blånektet på at han likte det som Marius visste han likte. 

 

Hvorfor er dette noe å skrive om? Jo, det skal jeg fortelle dere.. Er det slik at en 4 åring skal være redd for å si at han liker ting som ikke er innenfor “normalen”?Er det feil å like rosa, glitter og prinsesser når man er en liten gutt? (Eller en stor gutt for den skyld!) 

Jeg tenker jo at noen har sagt noe og det er nok ikke noen som mener å være slemme, men rollene er så satt.. Jeg har opplevd å få rare blikk, gjerne av litt eldre mennesker hvis vi står i butikken og han vil ha en barbie eller en ponnie eller noe annet som egentlig ikke passer til han. 

Jenter skal like rosa og dukker, og gutter skal like blått og biler.. Nå setter jeg det litt på spissen, men tenker at det er viktig at vi voksne er flinke til å prate med barna våre om at det er greit å like hva man vil, og at alle er forskjellige. 

Vi er opptatt av å gi den lille gutten vår en trygghet på at han kan bruke/leke/like akkurat det han vil.. Her er det ingen som ler eller sier dumme ting fordi man liker det man gjør.

Nå er vi inne i en periode med My little ponni, og jeg har bestilt ponnier til julekalenderen.. er det feil? Jeg vet at han kommer til å elske det. Jeg kommer til å fortsette å la han leke med det han vil, men jeg vet også at han kommer til å møte noen som mener noe om dette på en ikke ok måte.

Nå virket jeg nok veldig sur i dette innlegget og det er ikke meningen, men viktig tema i dagen samfunn mener jeg, og er nok litt mer følelser inne i bildet i og med at det er min egen lille gutt <3

Ønsker alle en fin fredagkveld 🙂

Maya

Litt om alt egentlig..

I dag tikket det inn et varsel på telefonen min, du er 31 uker på vei og har BARE 73 dager igjen.. Jeg kjente bare at jeg hadde lyst til å grine, 73 dager? Tuller du? Jeg er så sinnsykt lei av blodtrykksfall og praktisk talt så spyr jeg av det mange ganger i uka.. 

MEN.. Man glemmer alt det når jeg kommer i barnehagen og henter denne lille gutten som alltid har et smil på lur <3

En liten gutt som har blitt veldig stor de siste månedene og er nok nødt til å bli enda litt større når han blir storebror, men tenk da er han allerede 5 år! Nå er han 4år, kan allerede sykle uten støttehjul og skriver navnet sitt.. HJELP her greier jeg ikke henge med og verre skal det vel bli med enda flere i huset etter jul 😉 

Hele denne uken er jeg sykemeldt og jeg tenker at  det har vært utrolig deilig. Jeg har hatt litt overskudd til mine egne unger og kunne puste litt mens de har vært på skolen og i barnehagen. Denne uken har jeg vært mye alene med de også da mannen har vært på skole fra mandag til onsdag,og seminar i dag. 

Det er lenge siden jeg faktisk har satt meg ned og har gjort praktiske ting med de.

I dag tok vi fram perler og Jesper var nok den som var mest ivrig.

“Vi er bestevenner for alltid mamma og i morgen skal vi perle enda mer”, da kjenner man at man lever i en altfor stresset hverdag. 

Joar var heldig å få farsdagsgave og bursdagssang da han kom inn døra, for minstemann kunne ikke vente helt til søndag <3

Jeg og Jonathan har sett på reprise av stjernekamp i kveld og spist is. Det synes han var helt topp og sovnet som en stein  på sofaen etterpå 🙂 

Nå er det snart natta på meg også!

Ha en fin kveld videre..

Maya 

 

Å nei!

Å NEI!

Det var akkurat det jeg tenkte når jeg hørte Jonathan åpnet døren med et hyl.. Jeg løper ut i gangen og ser en blodig leppe og en gutt som er oppløst i tårer. Hva har skjedd? Naboen står i døra og har fortalt at han hadde tryna skikkelig på sykkelen..

Å NEI! jeg glemte å si at han ikke skulle sykle nå på kvelden. Jeg kjente at det ble kaldt da jeg kom hjem i stad, men oppi alt glemte jeg å ringe han..Jeg kjenner at jeg har lyst til å synke ned i gulvet og bare bli borte.. Hvordan kunne jeg glemme det?! Nå står han her med verandaleppe og to fortenner som er skadet.

Det er en følelse jeg har kjent på alt for ofte i det siste.. Følelsen av å ikke strekke til ..

Vi fikk roet oss og han satt seg i sofaen.. Jeg ringer hysterisk til Joar som sitter og har undervisning på en skole i Gjøvik

(ute på terrassen for at ingen inne skulle se at mamma ble litt for mye!) 

Da Jonathan ble rolig og slappet av foran tv`en kom alle følelsene.. De ligger praktisk talt utenpå kroppen om dagen og det hjelper ikke at jeg er sliten og har mye vondt. Joar ringte farmor som igjen ringte venninnen sin som er tannlege. Vi fant ut at vi ringer tannlegen i morgen og at det ikke var så ille som jeg trodde.. DET ER ILLE NOK, men dere skjønner sikkert hva jeg mener.. 

Som Jesper sa til meg før han sovnet.. “Det var bra Jonathan ikke døde, mamma” ..

Nå tar vi livet med ro og bare slapper av! <3

Anbefaler alle store og små, LA SYKKELEN STÅ!

Klem fra Maya