Gi meg oppskriften!?

Onsdag allerede, klokka er snart halv seks og jeg sitter å gjesper ved kjøkkenbordet. Det bærer preg av at det har vært en heftig middag og flere små barnehender rundt bordet. Ingen barnehender her nå, bare jeg. Jonathan er på trening, Madicken har reist hjem, Jesper er hos farmor og Sofia sover i vogna. Oppvaskmaskemaskinen durer og går, den er i grunn ganske søvndyssende 😉 Jeg gikk inn på bloggen for å se om det var noen fine innlegg, og det var det jo i grunn. Det handler mye om utseende, kropp og hvordan ta vare på seg selv..

Jeg har aldri brukt sminke, jeg har aldri vært tynn, jeg har aldri vært treningsnarkoman, jeg har egentlig ikke vært så populær heller.. Jeg har aldri vært den jenta som syntes så godt, ikke på ungdomskolen ihvertfall. MEN jeg har vært den jenta som elsket fotball og alltid var kamerat med gutta, den jente som mamma stadig vekk var oppgitt over som kom hjem med grønske eller hull på knærne på den helt nye buksa. Jeg var den jenta som satt timesvis med lekser for å få det perfekt, jeg var den jenta som elsket å jobbe med unger, jeg var den jenta som aldri ga opp ting, men jeg var også den jenta som ønsket å være veldig populær som de andre populære jentene.. Jeg er ikke så ulik den jenta i dag egentlig, liker mye av det samme som jeg gjorde da og jeg skulle fortsatt ønske jeg var tynnere, likte å sminke meg og elsket å trene.. 

Jeg gruer meg til unga mine skal få kjenne på de forventningene som de skal få møte etterhvert.  

En ting er sikkert og det er at vi voksne har et stort ansvar med å lære ungene våre hva som er greit og ikke greit. Jeg tror at mange er flinke til det, men jeg ser også at i en stresset hverdag faller ting ut, og jeg kan jo kun snakke for meg selv, men det er ikke alltid jeg greier å få med meg alt som skjer i barnehagen og på skolen. 

Så.. hvordan finner man en oppskrift som gjør at man blir fornøyd med seg selv? Send meg gjerne den om du sitter på en god en.. 😉 

Nå er det litt greier så jeg må stikke, men ha en fortreffelig kveld der ute <3 

Maya 

 

og der var livet snudd helt på hodet!

Hei alle sammen 🙂

Her sitter jeg en lørdag kveld og plutselig fikk lyst til å skrive et innlegg. Har egentlig ikke hatt overskudd til å skrive noe på lenge, men håpet er nå å komme i gang igjen. 

29 januar ble vi foreldre til ei lita jente og lille Sofia kom til verden med keisersnitt. Det var en lang helg, men heldigvis var keisersnittet satt mandag slik at jeg slapp å ligge med rier flere dager. Veldig fornøyd med Ahus denne gangen, følte at jeg ble hørt og dro hjem 2 dager etter at lillemor ble født da formen var god og jeg kunne fungere hjemme selv etter en ganske stor operasjon. Ja for det er en ganske stor operasjon, jeg tror at mange ikke skjønner hva som faktisk skjer under et keisersnitt eller hvordan det påvirker kroppen i lang tid etterpå. Det er ihvertfall ingen lett hverdag de første dagene/ukene etter et keisersnitt, og når man i tillegg har to barn hjemme fra før blir det litt tyngre. Jeg har kommet meg igjennom dette også, selv om det å ha tre barn snur livet litt på hodet.

Jeg har for første gang ammet og det binder meg jo veldig og det er begrenset hvor mye “fri” man kan få for å slappe av eller at pappa kan bidra med matingen 😉 Det er jo litt annerledes enn det jeg var vandt med fra gutta. Deres behov etter oppmerksomhet, hjelp til lekser, oppfølging på alle fronter stopper jo ikke opp selv om vi har fått en baby i hus, men der har vi hatt mange snille venner og familie som har hjulpet oss med frakt til treninger, passing av barn o.l. 

Gutta har virkelig lagt sin elsk på sin nye lillesøster og det vil jeg kalle ekte kjærlighet. De er oppriktig interesserte i henne og hvordan hun har det og er veldig flinke til å hjelpe meg med det jeg skulle trenge. 

Stolt storebror <3

Fra å være minstemann til å bli storebror <3 

Nå er det jo sånn at jeg er mye alene med unga og det er ikke alltid like lett, man kan vel si at man kjenner at man lever. Det er både på godt og vondt, med gode og dårlige dager. Du føler deg ganske håpløs når du sitter å ammer, mens eldstemann skal gjøre lekser (Noe som ikke er veldig lystig fra før ) og mellomste skulle ha vært ute å syklet for det er det morsomste han vet om. Da er ikke tonen veldig god, men man må jo bare prøve å forklare ungene at jeg ikke får delt meg i tre og at Sofia må ha mat og Jonathan må gjøre lekser, men at vi kan sykle etterpå. Gutta skjønner mer av dette nå, men noen diskusjoner blir det jo. 

I dag har vi besøk av en stolt kusine som elsker Sofia over alt på jord, og i kveld har vi spilt scrabble. De la seg nettopp veldig fornøyde og glade etter å ha fått være lenge oppe. Her sitter jeg halvsovende og lite fresh.. Jeg merker nå med tre barn at de små stundene man har for seg selv er verdifulle, som det å ta seg en dusj, sette seg ute i sola alene i noen minutter eller bare sitte oppe etter at alle har lagt seg er helt fantastisk! <3

Nå skal jeg sitte å se på noe tull på tv og etter hvert legge meg! 

Ønsker dere en fin helg videre og takk til dere som tar dere tid til å lese innleggene mine 🙂

Maya