“Mamma er jeg fin nå?”

"Mamma? Mamma?" .. Jonathan kommer ned trappa..
Ja sier jeg med hodet halvveis inn i oppvaskmaskinen.. Egentlig står jeg og er litt irritert for at ingen rydder opp etter seg..

Jeg snur meg og der står han i en pen skjorte og håret er fint ordnet til siden.. "Er jeg fin nå mamma?"

Jeg kjenner at jeg får en klump i halsen og svarer.. "Du kommer til å være den kjekkeste gutten på hele klubben".. Øynene hans lyser og hele ansiktet sprekker opp i et stort smil..

Ja første gang på klubben og gleden er stor! Jeg glemmer hvor stor han er og hver gang noe nytt skjer kommer det en påminnelse om at han bare blir eldre og eldre ❤

Verdens fineste storebror ❤
Like sint som mammaen sin og veldig lik pappaen sin utseendemessig.. En god og grei gutt som får til alt han vil 😍

Ha en fin kveld ❤

Maya

Jeg henger ikke med lenger..

Ja da var det noen uker siden jeg har blogget og jeg som var så godt i gang! Ja ja, jeg får prøve å være flinkere fremover.. Jeg har faktisk skrevet noen innlegg som jeg er usikker på om jeg skal poste enda, men vi får se.. 

Tredje uke med jobb er allerede i gang.. Det er veldig godt,å være tilbake med ungene i klassen og fine kollegaer <3 

MEN dagene flyr avgårde og jeg henger ikke med.. noen dager er jeg helt utslitt og i dag er en slik dag.. En litt krevende dag på jobb, rett hjem og spise middag.. Joar drar på kamp og deretter er det eldstemann som skal på trening og mellomste skal i badekaret. Lillemor ligger å sover, men når mellomste er ferdig med å bade er hun våken. Da er det mat til begge, så bading på lillemor.. Inntullet i et håndkle er det å slenge hun på armen og ta kveldsstellet med mellomste og deretter lesing. 

 En i seng, nå er det eldstemann som kommer inn døra.. Han har handlet is og sjokolade til oss.. kommer som sendt fra himmelen til en mor med lavt blodsukker og helt tom for energi.. Så er det kveldsmat på eldstemann som helst vil drøye leggetid lengst mulig. 

Synes dette bildet som Jesper har tegnet er så kult, akkurat sånn føltes det i kveld 🙂 

Nå 21.08 ligger lillemor ved siden av meg som en liten polkagris i sin rød og hvitstripete pysjamas , og eldstemann pusser tenner mens grusomme meg 3 ruller over skjermen.. Akkurat nå sitter jeg bare her, vet faktisk ikke om jeg orker å reise meg opp, men må jo få lagt disse to siste..

I morgen er en ny dag og den starter tidlig.. Jeg avslutter her, kort og godt!

God natt og skal prøve å få til et bedre innlegg i morgen 🙂 

10 ting du må ha klart for bilferie med små barn!

Da setter vi nesen hjemover mot Aurskog, men først en liten stopp innom Horten til verdens fineste folk!

Hva må du ha klart for en lang biltur med små barn i bilen? 🚗

Vi har ei på 6mnd, en på fem år og en på ni år..
Målet vårt for enhver biltur er å komme fram til destinasjonen helskinnet så klart, men det er jo hyggelig om vi også kan komme fram som venner .. Og helt ærlig så er ikke det alltid et tilfelle 😂

1. SAMTALEN.. Alle har vel hatt den før man setter av gårde.. "Husk å være venner, vi SKAL ha det koselig" 😂 Jeg vet ikke om den fungerer slik den burde, MEN den er obligatorisk..

2. SPILLELISTE på spotify/tidal må være oppdatert og klar.. Viktig med musikk alle liker.. 🎶

3. MAT OG DRIKKE.. må man ha.. Noe for enhver smak.. Det er en investering, for en haug med store og små med lavt blodsukker i bilen er ikke heldig!

4. KOMFORTABLE KLÆR..  Å sitte med trange, tettsittende klær er kjipt.. Ta på noe som er digg og føles bra 👍🏼

5. NETTBRETT og tekniske duppeditter er fint, men ikke livsnødvendig.. Må jo ha tlf selvfølgelig til musikk og kontakt med omverdenen 🤗

6. VÅTSERVIETTER .. Trenger ikke utdype det noe mer! Våtservietter trengs alltid, uansett.. 😍

7. SMOKK, BAMSER, BØKER, LEKER .. La ungene pakke selv det de liker før avreise..

8. OPPDATERINGER underveis.. Nå er det så lenge til vi er framme, vi skal spise på neste MC, nå er det tissepause.. 😂

9. ISPAUSE er viktig! Man må kose seg og er man på ferie er ispause obligatorisk 🍦

10. KOS DEG OG LE MASSE ..ha det gøy! Vet at det ikke er lett men husk at jo mer negativ og sur man blir, jo verre blir stemningen i bilen 😂

Vi er fortsatt venner og kjører på.. 🤣

Ha en fin dag!

Maya

18 timer.. og to fantastiske dager er over!

18 timer er nå tilbragt i Kristiansand dyrepark og for en opplevelse!
Jeg har vært der før, men ikke siden eldstemann var to år og nå er han ni og et halvt. Det skal sies at vi var på showet for et par år siden, men ikke i parken.

Vi er slitne, men veldig fornøyde. Vi har vært både i parken og badeland begge dager. Mange timer er nedlagt i opplevelser vi aldri kommer til å glemme og ungene har vært utrolig flinke ..for det har vært varmt og vi har gått mye!

I hele vinter og vår har ungene vært oppslukt av dyrepasserne på tv2, som er fra Kristiansand dyrepark. Gjennom disse episodene har de fått kjennskap til parken og dyrene der..
Det var veldig morsomt å ha med seg, for de kunne masse om dyrene og fikk møte dyrepasserne i "real life".. De følte liksom at de kjente dem etter å ha sett de på skjermen 😉

Vi har sett mange ulike dyr og vesner disse dagene og guttas favoritt var vel mating av geoparder. Det var utrolig morsomt!
Her ligger de å slapper av i varmen før de skulle få mat 😍

Ny ting er også prøvd ut.. Vi har kjørt Grevinnen (båten til greven av gral), spøkelseshuset i Sabeltanns verden er opplevd, tømmerenna og "ormen lange" …

I badeland var det "ormen lange" som var det kule.. Det var en prøvelse for liten og stor.. 💪

I Kardemomme by fikk Sofia møte tante Sofie, og som hun koste seg med sang og teater ❤ Lille snuppa, 18 timer i park og bare kost seg med masse inntrykk og smilt som ei sol dagen lang ☀😍

Vi tok toget gjennom Hakkebakkeskogen, og for et flott teater midt ute i skogen.. Anbefales!
Morsomt, litt skummelt, mange fine sanger og en herlig atmosfære ☀

Takk for nå dyreparken, vi kommer helt sikkert tilbake!

Nå er vi helt utslitte så blir tidlig kvelden i dag.
Takk til farmor, farfar og onkel Sverre for turen!

Maya