Juleforberedelser og hjemmelaget adventsstake <3

Snart desember og jeg kjenner at jeg begynner å stresse litt med alt som skal være klart.

Jeg skal på svensketur onsdag, fotballtrening torsdag, julebord fredag, og vi reiser bort resten av helgen så er det ikke så mye tid til igjen til å ha alt klart. 

Jeg har fått gjort masse i dag og nå er det bare å pakke og henge opp noen julekalendere igjen. Kalenderne er klargjorte og henger på veggen så innen torsdag er det nok klart 😉 

I dag har vi pyntet og jeg har laget min helt egen adventsstake. Ikke noe fancy og flott, men enkel og med drivved. Jeg elsker drivved. Vi har funnet oss et sted der det er masse drivved så nå er det bare å slippe fantasien løs <3

Det jeg gjorde: 

– Tørket en drivved planke på peisen i 3 dager 

– Samlet inn litt diverse fra naturen

– 4 lys fra Ikea

–  Printet ut adventsvers 

Jeg smeltet versene på lysene ved å bruke et strykejern og bakepapir. Deretter var det bare å pynte slik man vil ha det.

Jeg liker det litt enkelt <3

Har lagt ut hele prosessen på snapchat så ta en titt der da vel 😉 

Ha en fin kveld der ute!

Jeg hadde egentlig lagt lillemor, men hun har stått opp igjen og har show for oss på gulvet 😉

Jonathan driver å drøyer noe voldsomt nå og har vel sagt natta sikkert 10 ganger allerede..

Maya

 

Det fineste jeg har ❤

De fleste mandager pleier å være litt blå og kanskje gå litt mer trått enn de andre ukedagene, men dagen i dag har vært utrolig fin ❤

Hatt en god dag på jobb, deilig vær og kommer hjem til blide barn og ferdig middag.

Tenk å møte denne lille prinsessen når du kommer hjem fra jobb ❤

"Hei!" hører jeg i det døren åpner seg og Jonathan kommer inn på kjøkkenet. "Jeg er ferdig med alle leksene!" sier han. Jeg blir så stolt! Han er blitt så selvstendig, og han er så trygg og god på seg selv. Han er blid, snill, flink på skolen og tar rollen som storebror veldig på alvor og ikke minst høflig. Han er så fin 💙

Jesper sitter i sofaen og er opptatt med å tegne. Han har vært hos tannlegen i dag.
"Null hull mamma!".. Han smiler stort og det er tydelig at han begynner å bli stor gutt. To tenner har allerede falt ut og tanfeen har det travelt om dagen 🤣
Han har hatt en del større anfall i det siste og mye sliten, men like blid 😍

I dag ble det mye unga, men de er jo det fineste jeg har. Alle tre like, men allikevel så forskjellige 💙💙❤

Nå skal jeg sende to pakkekalendere og fikse litt ellers. Det er lov å pynte litt til jul? 

Tusen takk til dere som delte innlegget forresten❤

Hittil er det 5 barn som nå har noe å glede seg til! Takk til dere som tok kontakt, det er tøft! 🙌🏻

Det å gjøre en forskjell er viktig for oss og de som kjenner oss vet at det er den eneste grunnen til at vi gjør dette.

Ha en fin kveld og følg meg gjerne på snap, der skal jeg snart vise dere hvordan jeg skal lage årets adventskalender og hvordan jeg snikpynter til jul🎄

Maya

Maya

Søndag <3

Søndagmorgen, det er iskaldt ute og peisen står i stua og hopper.

Tenk at nå er det snart desember og julen står for tur. Jeg gleder meg til jul og kanskje aller mest ventetiden. Det å kjøpe gaver, pakke inn gaver, åpne kalendere, juleforberedelser hjemme og på jobb, forventningene til ungene, julesanger.. Fantastisk! Hva gleder du deg mest til?

I dag gleder vi oss til mann og pappa kommer hjem fra tur med fotballaget, “det var på tide” sa Jesper da jeg fortalte at han kom i dag 🙂

Nå skal vi snart ut en tur og kjøre, men om dere har lyst til å følge mayashjorne på snapchat så hadde det vært hyggelig.

Jeg prøver å fornye meg litt og gjøre bloggen litt større, men det tar tid. Tusen takk til alle dere som leser, liker og kommenterer på bloggen, det setter jeg veldig stor pris på <3

Ha en fin dag der ute i kulda!

Maya 

8 pakkekalendere søker eiere i alderen 4-11 år som IKKE har alt fra før <3

 Da er julen snart her og i år ønsker vår familie å gjøre noe for barn i alderen 4-11 år. 

Det har nok vært en god læring for våre egne barn i denne perioden. De har begge vært involverte i forhold til gaver og innpakking. Jesper har pyntet en del av pakkene med klistremerker og stempler. Han skulle nok hatt en del av gavene selv, men skjønte hvorfor han ikke kunne det 🙂 Jonathan ble nok overrasket over at det fantes barn i Norge som ikke hadde så mye ekstra.

(Når jeg snakker om mye ekstra mener jeg til å bruke på andre ting enn det man virkelig trenger.) 

 Vi har pratet mye om det å gi istedenfor å ta ,og det å lære seg å være takknemlig for det man får og ikke minst har. Alt dreier seg ikke om å få julepakker eller de største og flotteste gavene på julekalenderen. Det er en god følelse å gi til andre, uavhengig om man kjenner de eller ikke. Det er nok lettere å tenke på det i jula selv om mange trenger hjelp hele året, men nå håper vi at vi greier å glede 8 barn der ute som trenger en liten ekstra juleglede <3 

8 pakkekalendere står klare til å få nye eiere og jeg har bare et kriterie, det er til barn som ikke har alt fra før.

I kalenderne er det fine gaver, kun en spiselig ting som er en sjokoladenisse og en pastilleske i kalenderen for jente 10-11 år. Det er bøker tilpasset alderen (Sabeltann, pingles dagbøker, dustedagbøkene, M&M bok, eventyr..), bruksting (Blyanter, viskelær, farger, tusjer, vanter, neglelakker, hårstrikker, små kule skrivebøker/dagbøker., regnbueblyant..)og leker (Leire, spinnere, biler, lego, flipperspill, snøkuler, plakater..). 

Det er fine ting og jeg har hele tiden tenkt i forhold til mine egne barn, hva ville de ønsket seg? Det er ting jeg tenker at barn ønsker seg, men som man ikke har råd til å bruke penger om man ikke har så mye ekstra. Jeg har fått hjelp av to snille mennesker gjennom finn.no som har bidratt med en del fine ting og resten har vi kjøpt/bidratt med selv. 

De er leveringsklare torsdag 29/11, da jeg venter ting til de to siste kalenderne. Jeg valgte å legge ut innlegget nå slik at jeg faktisk får gitt de ut. Du trenger ikke komme hit å hente om du ønsker å være anonym, jeg kan levere de i nærområdet på ulike steder eller til personer som evt kan ta i mot for deg. Jeg trenger ikke vite noe om hvorfor du trenger de eller noens historie, MEN jeg forventer at du er ærlig og at når du sier at du trenger en så er det fordi du ikke har mulighet til å lage en selv. Jeg vil at noen som trenger det skal få de <3

Hvis du vil ha en så ta kontakt på mayashjorne på facebook, send meg en melding der for da er det litt lettere å ha oversikt. Om du kjenner meg privat så bare sender du meg en SMS eller snakker med meg 😉 

Kalenderne er delt inn slik:

Jente 4-5år GITT BORT 

Gutt 4-5år GITT BORT 

Jente 6-7år GITT BORT 

Gutt 6-7år GITT BORT 

Jente 8-9år

 Gutt 8-9år GITT BORT 

Jente 10-11år GITT BORT

Gutt 10-11år GITT BORT 

God Jul og håper jeg hører fra noen!

Ha en fin helg  der ute <3

Maya 

Noen uker er det mer bekymringer og utfordringer enn andre.. <3

Nå er det en slik uke.. Akkurat nå kjenner jeg på følelsen av å være skikkelig gjennomsliten. Når den følelsen kommer har det ofte vært en krevende periode i forkant der hvor stresset har tatt overhånd! Ja slik har det vært de to siste ukene.

Hverdagene den siste tiden har vært preget av tanker som ofte kretser rundt barna. Jesper har hatt større og tettere anfall enn før. Det er litt skummelt, men vi begynner å vende oss til det, men det er akkurat som om når vi har slått oss til ro og føler oss trygge på de anfallene han har, blir de sterkere og hyppigere. Da er det noe nytt vi må møte og ta inn over oss, håndtere ikke minst.

Det er jo ikke oss det er synd på, men denne lille gutten som opplever disse anfallene. Vi skal jo være tryggheten hans og du kan jo tenke deg selv når du er usikker på det som skjer og skal da være der for et lite barn som trenger at du reagerer riktig. Det synes jeg er vanskelig, skikkelig vanskelig!

Det hjelper ikke at jeg er oppe til sent på kveld heller, men det er så godt når alle er i seng. Bare senke skuldrene og sitte å se på alt av repriser man ikke har fått med seg tidligere i uka.

Nå gleder vi oss til tacofredag og bare kos. Vi skal kose oss, alt av utfordringer og bekymringer denne uken har inneholdt legger vi bak oss. 

Jeg ønsker dere alle en kjempefin helg og så kommer det flere innlegg i løpet av helgen. Kanskje prosjektet mitt blir ferdig også, men vi får vente å se når den tid kommer..

Maya

Hei hvor det går ⚽❤

Hei hvor det går!
Nå tar jeg en pause for første gang i dag, men det er verdt det når jeg vet at det ligger 3 små oppe og er fornøyde med dagen sin 💙💙❤

Det er ikke alltid rosenrødt, i dag var det heller mer rødt.. Klokka var 1715 da jeg kom hjem og ingen var klare til trening. Jeg burde vært mer rutinert og lagt fram klær, men det gikk helt i glemmeboka i går.
En litt stressa mamma, og etter noen sinte gloser og litt latter og oppgitthet var vi på banen. Riktig nok 5 min forsinket, men det gikk greit.

Da jeg trente 5-åringene så trillet eldstemann lillemor til hun sovnet. Han gikk på trening da vi dro hjem ⚽

Deretter var det hjem, dusje, kveldsmat, leke litt og natta for mellomste. I det han er lagt så kommer eldstemann og har mye på hjertet og trenger litt trøst.. Så er det dusj, kveldsmat og litt TV så er det natta på han også.
Lillemor legger seg samtidig og ligger å prater i det jeg lukker døra og går ned.
Da var alle i seng!

Middagen ble rista brød med ost og en kvart pose ostepop 🤣

Huset står på hodet så det er bare å brette opp armene, rydde, skrive under ukeplan, oppvaskmaskin, legge sammen klær, støvsuge, pakke alt klart til lillemor som skal til farmor i morgen, finne klær til alle og etter det en rask dusj.

Nå skal jeg legge meg og gleder meg til helg i morgen.
Da skal vi senke skuldrene og bare kose oss uten stress, kjefting og mas ❤💙

Maya

Kveldstrening med verdens søteste lille jente <3

Alt har gått i ett fra jeg sto opp i dag! Nå sitter jeg ved spisebordet, akkurat ferdig med ei styrkeøkt som var sykt tung i dag.

I dag strittet hele kroppen i mot og ville ikke være med i det hele tatt. Heldigvis har jeg verdens søteste lille jente som fikk meg til å holde ut alle øvelsene.

Hun er så nydelig der hun sitter med håret til alle kanter etter kveldsbadet og smilet er lurt.. Hun lurer nok på hva som skjer der jeg ligger på gulvet med armer og bein i alle retninger. 

Jeg og Joar trener nå to økter i uka pluss at jeg er kommet i gang med intervaller, gåturer og svømming. Det synes ikke på vekta at jeg har begynt å trene, men kjennes ut som det er litt lettere å få på seg strømpebuksa 😉 Jeg prøver ikke å ha så mye fokus på vekt før jeg er ordentlig i gang og fått litt rutine på dette. Jeg greier ikke å ha fokus på begge deler, da går det ikke lenge før jeg detter ut og gir opp!

Nå er det å gjøre seg klar til trening i morgen tidlig og forberedelser til mye annet spennende som skal skje;)

Ha en fin kveld der ute og heia Norge!

Maya 

“Være den du er og ikke bry deg om hva andre sier”

I disse tider lærer jeg ungene på skolen en ny sang. Jeg har også lært den til mine egne, og den heter “være den du er”..

Den handler om å ville være noe annet enn det man er, men at du skal være sterk nok til å ikke bry deg om hva andre mener.

Jeg tenker at dette er et viktig tema å ta opp, FOR DET er vanskelig å ikke bry seg og tro på at det man gjør er bra nok! Ikke minst det man er, og stå for de valgene man tar ❤

Jeg mener også at man må ha respekt for andre sine valg,selv om det er vondt eller man har en annen mening selv.

Alle har sin historie og har med seg noe i sekken de har med seg gjennom livet. Jeg har også det, og det har gjort meg til den jeg er i dag.

Jeg har tatt valget og bestemt meg for at den jeg er, er faktisk bra nok.
Jeg er absolutt ikke perfekt og må jobbe med meg selv på mange områder, og det er jeg klar over. Det er jeg ærlig på, men det betyr ikke at det er lett!

Når folk sier jeg er barnslig for de valgene jeg tar blir jeg lei meg, men så må jeg tenke at da får de mene det. Det vil alltid være noen som ikke liker det jeg gjør, skriver eller måten jeg er på.. Da får man heller omgi seg med de menneskene som mener det motsatte ❤

Nå har jeg endelig kommet meg dit at jeg har blitt voksen nok til å si hva jeg mener og kommet meg videre selv om noen ikke liker meg eller hva det nå skulle være.

Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger på bloggen og en av de kommentarene/meldingene som er gjentagene er ærligheten i innleggene mine.
Tusen takk for det, det gir meg mer motivasjon til å fortsette  ❤

Ha en fin kveld der ute ❤
Det blir snart en liten treningstur på meg og venninne 🏃🏼🏃🏼

Maya

Kontrollfreaken som mister kontrollen totalt..

Dagen i dag var godt planlagt i forkant, men absolutt alt vi hadde planlagt i går kveld skjedde da altså ikke. 

Ja, vi skulle stå opp tidlig og gjøre oss klare til Ahus og epilepsikurs. Jesper skulle leveres i barnehagen kvart på åtte, deretter levere Sofia, også være på Lørenskog i god tid før kurset startet. 

Hva skal jeg si? jeg sto opp kvart over syv og da vi fikk kommet oss ut av huset var klokka åtte. Ungene var i godt humør, men det skulle ikke vare lenge for i det vi kommer til barnehagen har Jesper mistet klementinen sin og det er full panikk. “Du må gå inn uten den Jesper, vi har dårlig tid” prøver jeg å forklare. Han løper inn med Joar og stemningen hadde ikke vært veldig god. Vi fant klementinen i ettertid på gresset hjemme så jeg er litt usikker på hva han egentlig har drevet med. 

Vi ankommer Lørenskog 9 minutter før kurset starter, løper opp for vi skal helt innerst og øverst på sykehuset selvfølgelig. Litt svett i pæra rekker vi det og  er fornøyd med det.

Kurset var veldig bra og lærerikt. Det var lege, spesialpedagog, epilepsisykepleier, barnepsykiater og to sosionomer som holdt små foredrag. Det ga oss en pekepinn på at vi er på vei i riktig retning og at vi har tatt riktige valg selv om vi har følt at vi har famlet litt i blinde i det siste.

Ferdig med kurset og vi setter nesen hjemover. Jeg blir satt av først før Jesper blir hentet, han skal til farmor i dag. Jeg går ut av bilen og skal bare ta med meg nøkkelen til huset og vips der henger klokka seg fast i et eller annet og detter fra hverandre. Herlig! Jeg som akkurat har begynt å trene og bruker den hver dag! 

Jeg går inn døra, er litt irritert og får et enormt behov for å ommøblere i stua.Sikkert fordi jeg har mange tanker og trenger å få noe annet å tenke på. Stua blir ommøblert i en feiende fart og det er bare lysekrona som skal henges opp over bordet. Skal bare skru fast den minste skruen før jeg er ferdig.. pling sier det og jeg finner ikke igjen skruen som så og si er usynlig. ÅÅÅ.. Jeg finner den etter 30 minutter leting! Får opp lysekrona og er riktig så fornøyd.

Nå skal jeg begynne med maten…tacofredag <3

Middagen lages og vi skal kose oss, jeg har laget guacamole og det er det beste jeg vet. Jeg setter meg ned ved bordet og ser etter 5 min at den er blitt helt brun.. Den ser så ekkel ut, så dropper det!

“Jonathan du må finne fotballklær til i morgen” sier jeg.Han skal spille cup i morgen tidlig.Han finner fram, men fotballshortsen er selvfølgelig borte. Den ble jo brukt i gymtimen for noen dager siden! Jeg sier noen ord inni meg som ikke egner seg noen andre steder enn akkurat der. Hele huset blir endevendt og den finnes ikke noe sted, opp på skolen og sjekke der (Der fant vi bare det gamle svømmetøyet), men den er og forblir borte. Heldigvis får vi låne en av en god kamerat.

Vi skal hente shortsen, men finner ut at jeg må opp på butikken og kjøpe en pose med twist som takk for hjelpa. I det jeg står i butikken, inne på Rema 1000, innser jeg at jeg har på meg pysjbuksa!

Nå sitter jeg i sofaen med en blå lilletå for den greide jeg å sparke det hardeste jeg kunne i stuebordet.

Nå sier jeg takk for meg og tar kvelden. Kontrollfreaken har mistet all kontroll og har innsett at dette er en realitet i dag 😉 

Satser på en litt bedre dag i morgen <3

Maya

Det er ikke bare lett..

Kjære lille venn, du ligger på gulvet og tegner nå. Jeg sitter å ser på deg, du er jo fortsatt liten i mine øyne, men realiteten er at du skal begynne på skolen snart. En ny epoke i livet ditt står for tur med nye bekjentskaper og en helt ny hverdag enn den du er vant til. Jeg gruer meg litt til din nye hverdag og gleder meg masse til å se deg blomstre, ja for du vil blomstre <3

Du har allerede begynt å vise stor interesse for bokstaver og tall, så det er ikke det jeg tenker på. Vi er ikke opptatt av å pushe deg til noe som helst i forhold til skolestart, men vi jobber hardt for å gjøre deg trygg og klar for alt det nye 🙂 

Nå er du i en periode der ikke alt er så lett. Du tilpasser deg mange ting som vi andre ikke kan sette oss inn i, men det betyr ikke at vi ikke prøver. Vi prøver virkelig å forstå deg når du er så sint at du nesten eksploderer, når du sier stygge ting og deretter sier unnskyld med tårer i øynene. Det virker som om du ikke forstår hva kroppen din gjør med deg. Du er flink gutten min og vi legger armene dine rundt deg når tårene renner og du har mareritt, eller våkner av et anfall på kveld/natt. Jeg hører på stemmen din når du  ikke har det bra og er redd. “Mamma, er du her?” det er en setning jeg har hørt ofte i det siste. Du trenger å ha det trygt, alle barn trenger det! 

Jeg kjenner at jeg har lyst til å beskytte deg mot alt det vonde i verden, men det kan jeg ikke.Jeg kan være der for deg og si at alt skal bli bedre og gi deg en varm klem, jeg kan oppmuntre deg og gjøre deg trygg på deg selv. Dette er det jeg og pappa kan gjøre for deg, og det prøver vi å være flinke til også.

Noen tanker på en helt vanlig mandag, og dette er noe vi har fokus på med alle tre barna. Alle er de ulike og trenger forskjellige ting der hvor de er akkurat nå, men alle trenger de kjærlighet og trygghet <3

Ha en fin kveld der ute!

Maya