Kan dette kaoset bli til en fin vinterstue til under 1000,-?

Ja for akkurat nå er det et stort kaos der ute, med alt mulig av skrot og diverse man egentlig kan finne en annen plass til, eller kaste. (Dette bilde viser vel at jeg er et menneske som ikke alltid har det ryddig, men er ikke det litt sånn hos alle?

Spørsmålet her er vel om  dette kaoset bli til en fin vinterstue? <3

Jeg har som vanlig satt igang med et nytt prosjekt etter at jeg så et innlegg på en interiør side på facebook. Jeg har en ide om hvordan jeg vil ha det og hvordan jeg skal gjøre det, men budsjettet jeg har gitt meg er 1000 kr.  Jeg kunne ha brukt mer og kjøpt alt nytt, men det er gjenbruk som er stikkordet her.

Jeg vil også vise at man kan få det fint uten å bruke så mye penger, samtidig så skal det være brukervennlig for en småbarnsfamilie. Vi er veldig glad i å bruke bålpanna vi har i hagen og denne vinterstuen skal være et sted der vi skal skape gode minner sammen.

Jeg vil ikke røpe for mye på hvordan jeg ser det for meg at det skal bli, men det skal være koselig, hvitt og naturlig.

Nå skal det sies at jeg er ikke noe interiørutdannet menneske, men jeg tar litt ideer fra her og der.. Så setter jeg det sammen slik jeg vil ha det. Det er sikkert noen som er mer erfarne enn meg der ute som sitter å drar seg i håret.. MEN kom gjerne med tips om du ser noe som kan bli finere for ofte er det lett å se seg litt blind når man holder på <3

Nå skal vi snart dra til Svelvik i bursdag og tre barn skal pyntes, så her er det bare å slenge seg rundt.

Ha en fin dag!

Maya

Prøver meg på hjemmelagede ting av drivved <3

Deilig dag, vi sto opp klokka 10 og ventet lunsjbesøk kl. 11. Litt stresset da jeg våknet og ingenting var klart, og i tillegg måtte en tur i butikken. Det gikk bra ved at jeg fikk god hjelp av gutta.

Lunsjbordet var ferdig dekket og alt var klart til lunsjbesøket var her <3

Etter de hadde dratt fikk jeg en idê om å lage et brett/fat av drivved, noe lignende det jeg har på bildet over. Hun som var her ønsket seg et slikt og tenkte at det var en koselig romjulsgave til ei som jeg setter stor pris på.

Jeg gikk ut i dukkehuset som også er boden, og fant det jeg trengte av utstyr. Det var altfor kaldt å stå ute så jeg tok i bruk kjøkkenbordet for å prøve ut ideen.

Hva trenger man? Jo, en sag, drivved, skruer og drill. (Hadde en litt større sag enn den på bordet)

Fatet ble fint og enkelt var det å lage det. Den nye eieren ble fornøyd så det var koselig …

Så fikk jeg lyst til å prøve å lage et skilt som jeg lenge hadde tenkt på. Det var i grunn ikke så vanskelig å lage, men skriften var vanskelig .Den første utgaven ble jeg ikke fornøyd med så da droppet jeg det og snudde plankene. Jeg fant ut at jeg skal heller prøve å skrive ut bokstaver og lage meg egne sjablonger. Det blir nok mye bedre, MEN jeg har prøvd og det er det man blir bedre av.

Hva tenker du jeg burde ha som tekst på skiltet? Kom gjerne med forslag <3

Nå skal jeg lage middag, gutta er borte på overnatting, en hos en kamerat og den andre hos farmor så det ble det en kveld i romjula som jeg og Joar kan se litt på serie og bare kose oss litt alene. Det gleder jeg meg til <3

Ha en fin kveld der ute!

Maya

Gjenbruk og interiør <3

Gjenbruk og interiør er to ting jeg er veldig opptatt av, og elsker å kombinere.

Jeg er mye på finn, og kjøp og salgs sider på facebook hvor jeg finner masse jeg bruker i mitt eget hjem. Noe er gratis og noe må jeg betale mer for, men allikevel billigere enn det ville vært å kjøpe det nytt.  Jeg elsker gjenbruk og fornye huset etterhvert som jeg finner noe nytt.

Dette er min hobby og jeg elsker når jeg kan ordne hjemme. Spesielt når jeg er alene, eller etter at ungene har lagt seg. Da forsvinner jeg inn i min egen verden og  for meg er dette en måte å samle energi på. Noen driver med yoga, mindfulness eller andre beroligende ting, mens jeg ordner i huset 😉 Flere som har det sånn?

Legger ved noen bilder av sånn som det er her nå og de funnene som jeg er mest fornøyd med fra desember 😉

Dette “fatet” fant jeg ved glomma og synes det er så fint <3 Her kan man dekorere det etter ulike årstider, nå er det jul som er tema.

Jeg hadde jo tenkt å bytte litt stil og gå bort fra den rustikke stilen, men det greide jeg ikke og for en uke siden fant jeg dette nydelige bordet på finn til 400,- Elsker det!

Dette gamle vinduet fikk jeg gratis og det passer godt inn i stilen her hjemme, her har jeg pyntet med den hjemmelagde nissefamilien min som jeg har fått av mamma og pappa. Fatet er fra home & cottage, også kjøpt brukt.

Dette bildet er fra kremmerhuset og det synes jeg er så fint <3 Dette ga jeg en del for (også brukt), men akkurat dette hadde jeg veldig lyst på. Passer godt inn i stilen her hjemme.

Denne lampen ga jeg 100,- for på finn. Den synes jeg er så stilig!

Dette viser kanskje ikke så mye helheten i huset, men nå plukket jeg ut litt småting for å vise hva man kan få for en billig penge om man ønsker. Jeg er for gjenbruk og i dagens samfunnet så er ting nesten ikke brukt og mer som nytt.

Jeg har ikke råd til å bruke massevis av penger på interiør og møbler, men ved hjelp av gjenbruk kan jeg kjøpe meg det jeg har lyst på. Når jeg er lei ,og er ferdig med det så selger jeg det videre til noen som kan få bruk for det og som vil pynte opp sitt hjem <3

Ha en fin kveld der ute, og gå gjerne inn på facebook siden min (mayashjorne) og svar på meningsmålingen 🙂

Maya

Juleferie, men dagene flyr avgårde.

To dager siden julaften allerede, men vi har det så fint sammen i disse fridagene. Det er godt å bare være sammen og kose seg uten å tenke på at man må noe som helst!

På julaften var vi hos farmor og farfar, en veldig hyggelig julekveld. I går var vi først på middag hos min mamma og pappa sammen med flere i familien. God mat og hyggelig selskap! Etter middagsselskapet dro vi til Skjetten til søsteren min og der var det fullt hus. Vi hadde en veldig hyggelig kveld med mye latter 🙂

I dag tidlig satt vi nesa hjemover og da vi kom hjem fant vi ut at vi skulle prøve de nye akebrettene ungene hadde fått til jul. Vi tok på oss utetøty og dro opp på skolen og koste oss i bakken der. Gøy for store og små, Sofia kjørte akebrett for første gang og det var en hit. Hun smilte og lo der hun satt, så nydelig <3

 

Gutta hadde det også topp! Både store og små, mye smil og latter 😉 Det er så fint med disse små spontane stundene der vi bare er sammen uten å tenke på noe annet enn å ha det fint sammen <3

Nå er det Liverpool kamp på tv og fyr i peisen. Vi skal nyte ferien videre, mens pappa må på jobb de to neste dagene. Litt kjedelig, men sånn er det. Vi måtte legge det opp slik da vi ikke visste om vi fikk barnehageplass, men det gikk heldigvis i orden.

Dere får ha en fin kveld der ute 🙂

Maya

24. desember og det som hører med <3

“Mamma!”

Jeg våkner brått og sitter rett opp og ned i senga med håret til alle veier og sier. “Hva skjer?”

“Det er julaften og nissen har vært med ting i strømpa!”.. Jesper er i ekstase og jeg tenker at her er det bare å slenge seg rundt og henge seg på den elektriske stemningen. Jonathan kommer også etter en liten stund og han er i strålende humør.. Lillemor er like blid som alltid og koser seg med nonstop og litt forskjellig fra strømpene til storebrødrene sine. Hun smiler, ler og klapper i hendene for oss der hun sitter med håret til alle kanter og to små hvite tenner <3

De setter seg i sofaen med de største strømpene fylt til randen med blad, potetgullpose, sjokolade, kjærligheter .. I dag skal vi bare kose oss med det vi liker best. Tv, masse god mat, godis og god stemning.

De er fornøyde med det de har fått. “Akkurat det jeg liker” sier Jonathan blid. Jesper er allerede ivrig opptatt med å male noen ponnier fra My Little Ponny bladet sitt. Skravla går og jeg kan høre hvor mye han gleder seg til alt som skal skje.

Vi lager en god frokost og ser på  julekongen. Det var litt trist at kevin ikke skulle få se Eiril igjen, men det var fint at de fikk et sted å bo. I år har vi fulgt de hver dag og vi er enige om at dette var en fin julekalender <3

OGSÅ skjer det! De siste dagene har jeg tenkt at det er noe jeg har glemt.. men hva kan det være? Jo det er jo at Jonathan ikke har penklær. Jeg kjenner at stemningen blir litt anspent, men vi slenger oss i bilen og kjører til Bjørkelangen. Der løper vi inn på mio mio og akkurat der henger det en blå dressbukse i str 164 og et matchende slips. jeg kjenner faktisk at tårene presser på for  jeg blir så lettet.

Vi kjører hjem og tenker at nå er det bra! Nå kan jula bare komme og jeg vet at ungene kommer til å bli så glade for pakkene i kveld <3

Nå er vi klare for jul hos farmor og farfar..

Ønsker dere alle en fin jul <3

Maya

 

Jeg ønsker dere alle en god jul <3

Et år er gått og en ny jul står for tur. 

For et år siden var jeg høygravid og visste lite om hva som skulle skje i året 2018.

Om jeg synes det har vært et bra år?

Mye har skjedd og mange utfordringer har vi møtt, men vi har også opplevd mye fint sammen. Det har vært et år med mye følelser. Det har vært latter, tårer, glede, sinne, bekymringer, frustrasjon, samarbeid og åpenhet..  

Jeg tenker at uansett hva man møter av medgang og motgang så gjør det deg sterkere. 

I januar gikk vi fra å være fire til fem, og vi fikk lille Sofia. Ei lita solstråle som passet rett inn i gjengen vår.  Jesper og Jonathan har tatt rollen som storebrødre fantastisk og de elsker lillesøsteren sin over alt på jord. 

Jeg begynte å jobbe tidlig. Lillemor var bare 6 måneder, men pappa var klar til å ta over. Det har vært litt vanskelig å miste litt kontakt med henne, men samtidig ser jeg hvor fint hun har det hjemme sammen med pappa. Nå skal hun begynne i barnehagen et par dager i uka og det blir spennende. 

I september fikk vi epilepsi diagnosen på Jesper etter en periode med bekymringer. Dette var godt for alle, spesielt han selv. Jesper er blitt en mer fornøyd gutt og har det bedre med medisiner.  Med gode rutiner og forutsigbarhet så har vi flere gode dager enn dårlige <3 

Nå er det tid for å ønske dere alle en god Jul og et godt nytt år!

Nå er det tid for å kose seg, slappe av, nyte fri med store og små, gjøre akkurat det man har lyst til, ikke stresse med unødvendige ting og bare ha det fint <3 

 

Juleklem fra Maya 

og der sprakk “bobla” ..

(Gårsdagens innlegg som ikke ble publisert pga problemer på appen.)

I noen uker nå har jeg levd i en boble der alt har handlet om jobb, juleaktiviteter og huske på det aller viktigste.
Nå er første feriedag her og i det jeg sto opp i dag tidlig, sprakk bobla!
3 dager til julaften sa du?! 🙄

Ikke er jeg ferdig med alle gaver, juleklær til unga mangler, mat må handles inn, medisiner må også i hus, huset skulle vært vasket, men det dropper jeg i år! Hårklipp? Ja da får vi lage en skikkelig sveis. Ops.. pakker på posten som må hentes!

MEN fikk fikset vaskemaskin i går og en hyggelig fyr fra Aurskog El- forretning  kom som en reddende engel til ei med litt skittentøy 😂🤞Så rent tøy blir det til Jul.

Bilen går som ei klokke og endelig EU godkjent også , så da kommer vi dit vi skal 🎅🏼🤶🏼

MR til Jesper er bestilt og nettopp pratet med barnelegen ved Ahus så da trenger vi ikke tenke mer på det akkurat nå.

Så noe er gjort og nå setter vi nesa mot Sverige for siste rest til jul. Vi blir sikkert ikke alene! (og det ble vi heller ikke, men lillemor måtte ha vært den blideste personen i hele Charlottenberg..)

I morgen blir det julebesøk litt rundt omkring og det blir koselig ❤

Jeg legger ved mitt favoritt dikt/ordtak med tanke på jul og den tiden vi er i ferd med å tre inn i nå:

Ønsket er gammelt og ennå så ekte, en fredelig jul vi ønsker med dette.

Må julen bli fin og

gi ro i sinnet.

La alle problemer

bli små og forsvinne.

La dagene som

kommer bli gode og fine.

God jul til deg og dine.

Ha en fin 21. Desember der ute 🎄❤

Maya

Da “bobla” sprakk. . 🎄

I noen uker nå har jeg levd i en boble der alt har handlet om jobb, juleaktiviteter og huske på det aller viktigste.
Nå er første feriedag her og i det jeg sto opp i dag tidlig, sprakk bobla!
3 dager til julaften sa du?! 🙄

Ikke er jeg ferdig med alle gaver, juleklær til unga mangler, mat må handles inn, medisiner må også i hus, huset skulle vært vasket, men det dropper jeg i år! Hårklipp? Ja da får vi lage en skikkelig sveis. Ops.. pakker på posten som må hentes!

MEN fikk fikset vaskemaskin i går og en hyggelig fyr fra tidligere Aurskog Elektriske kom som en reddende engel til ei med litt skittentøy 😂🤞Så rent tøy blir det til Jul.

Bilen går som ei klokke og endelig EU godkjent også , så da kommer vi dit vi skal 🎅🏼🤶🏼

MR til Jesper er bestilt og nettopp pratet med barnelegen ved Ahus så da trenger vi ikke tenke mer på det akkurat nå.

Så noe er gjort og nå setter vi nesa mot Sverige for siste rest til jul. Vi blir sikkert ikke alene 😂

I morgen blir det julebesøk litt rundtomkring og det blir koselig ❤

Jeg legger ved mitt favoritt dikt/ordtak med tanke på jul og den tiden vi er i ferd med å tre inn i nå 🎄:

Ønsket er gammelt og ennå så ekte, en fredelig jul vi ønsker med dette.

Må julen bli fin og

gi ro i sinnet.

La alle problemer

bli små og forsvinne.

La dagene som

kommer bli gode og fine.

God jul til deg og dine.

Ha en fin 21. Desember der ute 🎄❤

Maya

Da “bobla” sprakk. . 🎄

I noen uker nå har jeg levd i en boble der alt har handlet om jobb, juleaktiviteter og huske på det aller viktigste.
Nå er første feriedag her og i det jeg sto opp i dag tidlig, sprakk bobla!
3 dager til julaften sa du?! 🙄

Ikke er jeg ferdig med alle gaver, juleklær til unga mangler, mat må handles inn, medisiner må også i hus, huset skulle vært vasket, men det dropper jeg i år! Hårklipp? Ja da får vi lage en skikkelig sveis. Ops.. pakker på posten som må hentes!

MEN fikk fikset vaskemaskin i går og en hyggelig fyr fra tidligere Aurskog Elektriske kom som en reddende engel til ei med litt skittentøy 😂🤞Så rent tøy blir det til Jul.

Bilen går som ei klokke og endelig EU godkjent også , så da kommer vi dit vi skal 🎅🏼🤶🏼

MR til Jesper er bestilt og nettopp pratet med barnelegen ved Ahus så da trenger vi ikke tenke mer på det akkurat nå.

Så noe er gjort og nå setter vi nesa mot Sverige for siste rest til jul. Vi blir sikkert ikke alene 😂

I morgen blir det julebesøk litt rundtomkring og det blir koselig ❤

Jeg legger ved mitt favoritt dikt/ordtak med tanke på jul og den tiden vi er i ferd med å tre inn i nå 🎄:

Ønsket er gammelt og ennå så ekte, en fredelig jul vi ønsker med dette.

Må julen bli fin og

gi ro i sinnet.

La alle problemer

bli små og forsvinne.

La dagene som

kommer bli gode og fine.

God jul til deg og dine.

Ha en fin 21. Desember der ute 🎄❤

Maya

Noen dager siden sist..

Det er blitt noen dager siden sist innlegg, men nå er jeg tilbake igjen etter ei hektisk uke.  Jeg regner med det er hektisk for alle i disse dager rett før jul.

Litt jul i stua er det blitt, og nå skal vi få inn juletreet snart også.  Det blir fint <3

I går hadde jeg og Jesper kosekveld. Vi lagde julegaver til alle tantene i barnehagen.

Vi startet med det for en del år siden. Dette er en litt mindre privat barnehage med 17 ansatte så da gir vi til alle sammen siden Jesper har et forhold til alle som jobber der. Det er ikke store og flotte gaver, men det er noe som sier:  “vi er glad for den jobben dere gjør hver dag”.

I år ble det kopper til alle sammen. Jesper har skrevet navn på koppen også har han sagt en fin og personlig ting om hver enkelt dame i barnehagen som jeg har skrevet under. En liten tegning og sitt eget navn, og koppene fylte vi med en kakaopose, polkastang og en liten lapp der det står at vi er takknemlig for den jobben som de gjør hver dag.

En fin liten gave fra en fin liten gutt  <3

I dag skal vi en tur til oslo og vinterlandsbyen. Kose oss og få litt julestemning.

Kort innlegg i dag, men noen ganger blir det slik. Ønsker dere alle en fin lørdag!

Maya