18 år og over halve livet har vi tilbragt sammen <3

2001 var første gang jeg traff Joar, vi gikk på samme videregående. Ikke visste jeg at det skulle bli mannen i mitt liv som skulle gi meg alt det jeg har i dag. 18 år har vi vært sammen, vi giftet oss i Paris for 8 år siden. Det var helt magisk!

Jeg sitter å tenker på hvor fint vi har hatt det/har det, men også alt det vi har gått igjennom sammen. Alle de fine stundene vi har hatt, alle de utfordringer vi har møtt, alle smilene vi har gitt til hverandre, alle turer vi har dratt på.. det er mye jeg kunne ha nevnt, det blir en del på 18 år.

Jeg tror ikke jeg er noe lett menneske og leve med. Jeg liker å ha ting på min måte, en kontrollfreak er jeg nok. Jeg er den hysteriske, den som stresser mest og den som er mest spontan. Jeg er nok den som gråter lettest, blir raskt sint og irritert over bagateller. Joar er rake motsetningen, han får meg rolig når jeg er stresset, blid når jeg er irritert (ofte, ikke alltid), trøster når jeg gråter og ler av den dårlige humoren min. Han er min bestevenn!

Vi gjør mye sammen, men ikke alt. Vi er i en kaotisk periode i  livet der alt er litt på hodet, men vi står sammen og vi prøver å sette pris på hverandre i hverdagen med hyggelige meldinger, filmkvelder, koselige stunder rundt bålpanna, gode middager .. Det er små ting som gjør godt for både oss og ungene, ja for de er med på det meste. De er jo selve livet og det er gøy å se hvor lik Jonathan begynner å bli pappaen sin <3

Jesper og Sofia er nok mer lik mammaen sin, men det skal sies at Jesper er veldig lik farfar i utseende 🙂

Hvordan greier man å leve med det samme menneske gjennom slutten av ungdomstid, russetid, studietid og tjueårene? Det kan jo være en del utfordringer i denne tiden, men vi har holdt sammen.. Her er noe jeg tror det er viktig å jobbe med, uten at jeg er noen samlivsekspert 😉

  1. Tålmodighet, det er viktig. Her tror jeg vi begge har vært mye tålmodig med hverandre opp igjennom.
  2. Respekt, respektere hverandre må man.
  3. Latter og tårer, man deler alt med hverandre både på godt og vondt.
  4. Velge hverandre, jeg tror at man er  nødt til å prioritere hverandre foran andre ting. Spesielt nå som småbarnsforeldre. (sier ikke at man ikke skal være sosial)
  5. Hver sine ting, la hverandre holde på med ulike aktiviteter, hobbyer etc. Alle trenger noe som bare er sitt i livet.
  6. Ærlighet, vær ærlige med hverandre.
  7. Omsorg, ta vare på hverandre.
  8. Elsk hverandre <3 

Dette er i hvert fall det vi jobber med og prøver å leve etter hver eneste dag, både i de stressede hverdagene og de rolige helgene.  18 år og fortsatt sammen, jeg synes det er knallbra!

Jeg var heldig, og fant den mannen jeg ville dele resten av livet mitt med ganske tidlig <3

Maya

Sykedag, alt går på tverke og en nabo med et stort hjerte <3

I går kveld kom feberen for fullt og jeg lå rett ut etter jobb. Tror jeg sov eller satt i sofaen konstant etter jobb. Det er sjelden jeg blir så dårlig, men nå satt hodepinen inn for fullt og som sagt feberen bet seg tak og ville ikke gi slipp.

Jeg hadde bestemt meg for å ta en dag hjemme og da Sofia ikke er bra enda hadde jeg bestemt meg for at hun  skulle være hjemme med meg.

Jeg våknet i dag tidlig og den første som kommer ned med feber og tett som ei potte er Jonathan. Ja, da  ble det hjemmedag på han også. Så var det å gå inn i stua for å fyre i peisen, og der lå det en gedigen kattebæsj på det nye teppet mitt. Kjenner at jeg nesten eksploderer av sinne. Jesper og Sofia står opp og det er bare å få på de klær og få Jesper i barnehagen. Jeg setter meg i bilen og skal starte opp.. det er jo bare å glemme for bilen starter ikke! Da kommer tårene! Er det mulig? Er det fredag den 13?

Jeg går inn igjen og innser at det blir 3 barn hjemme i dag og kjenner fortsatt at feberen bobler i panna og jeg er hvit i ansiktet som et laken. Plutselig banker det på døra. Det står det naboen med et smil om munnen og lurer på om jeg vil  låne bil til barnehagen og hjelp til å starte bilen etterpå. Ja takk sier jeg ydmykt, noen sekunder i forkant hadde egentlig hele verden rast bokstavelig talt.

Jeg fikk kjørt Jesper i barnehagen og dro hjem for å få liv i bilen. Det gikk ikke.. verden raste litt igjen og jeg satt meg ned i sofaen for å samle litt krefter. Jeg brukte en del timer på å finne ut hvordan få billaderen til å fungerer, men ved hjelp av en youtube video skjønte jeg greia og bilen ladet. Klokka 15 fikk jeg start og fikk hentet i barnehagen. (Hadde back-up, men ville jo gjerne slippe å bruke den) Så var det å sette i laderen etter jeg hadde parkert,og da røyk den ene ledningen på laderen. Nye tårer kom og jeg måtte bare manne meg opp og tenke at dette ordner seg.

Deretter var det middag til ungene. Pannekaker. De spiser og koser seg, Sofia blir som en vandrende seigmann og jeg innser at hun må i badekaret. Da var det bare å samle litt krefter og fikse det. Nå sover hun, ren og pen, Jonathan ligger i senga og slapper av, og Jesper spiller mindcraft. Jeg sitter rett opp og ned i sofaen og fikk nettopp vite at Joar er på vei hjem fra jobb. (og ja, han har fått noen meldinger på kurs i dag, ikke veldig stolt av det, men noen må det gå utover)

Tenk at jeg har så greie folk i huset ved siden av og som redder en litt stresset trebarnsmor med feber og bihulebetennelse. Supermann! Det vanker en vinflaske på døra i kveld <3

Nå skal jeg legge meg rett ut på sofaen og sove så lenge jeg kan!

Håper dere har hatt en litt lettere dag enn meg?

Maya

Lille venn, nå er du 1 år allerede <3

For et år siden ble jeg mamma for tredje gang. Ei nydelig lita tulle kom til verden etter en helg med mye smerter og usikkerhet på hva som kom til å skje. Jeg hadde planlagt keisersnitt mandag en uke etter termin, men da vannet gikk på fredagen før bar det inn på Ahus. Der ble det noen lange dager, men til slutt kom den lille jenta vi hadde ventet på <3

Sofia ble navnet, og det med navn var plutselig veldig vanskelig. Gutta fikk to navn som vi bestemte oss for med en gang. Jonathan og Jesper, vi måtte jo ha noe som passet til. Kardemommeby har jo vært et tema og vi synes Sofia var veldig fint, og det viser seg i dag at hun også passer veldig godt til navnet sitt.

Sofia har vært en drømmebaby hele veien. Hun har sovet hele netter fra hun var fire uker. Jeg kan vel telle på en hånd hvor mange våkenetter hun har hatt. Hun er stort sett alltid fornøyd med livet, hun smiler og ler. Når hun smiler kan du se fire små hvite tenner, ser ut som en liten sjørøver når hun smiler 😉

Vi kan vel si at da vi fant ut at lillemor lå i magen ble vi veldig overrasket. I dag tenker jeg på alt den lille jenta har tilføyet den lille familien vår. Hun skaper liv og røre og når jeg kommer hjem fra jobb kommer hun som en rakett over gulvet med et stort smil over hele ansiktet.  Sofia elsker brødrene sine og de elsker lillesøster, hun følger med de hele tiden og snurrer de rundt lillefingeren sin <3

I dag tar vi det med ro og skal bare kose oss hjemme.

Lillemor vi er så glad i deg og tenk at du er 1 år allerede <3

 

Mayashjorne, blitt mye mer enn det jeg trodde <3

Søndag ettermiddag, her er flertallet syke og vi tar det helt med ro. Ski på tv og joggebuksa er på, slike søndager er helt fantastiske 🙂

Jeg sitter å tenker på bloggen og hvor mye jeg tenkte på å starte en blogg før jeg faktisk lagde meg en profil på blogg.no for 2 år siden. Det var egentlig ganske skummelt. Litt fordi jeg bor på et lite sted, hva vil folk jeg kjenner si og mene?, og man gir jo andre folk et innblikk i livet sitt.

De siste 6 månedene har jeg jobbet mye med bloggen og lagt ned mye tid, energi og postet en del innlegg som jeg måtte tenke en del over før jeg faktisk gjorde det. Jeg ser at flere leser bloggen min og det setter jeg veldig pris på. Den strekker seg faktisk mer og mer utover Norges land og det synes jeg er utrolig spennende. 

Det er ikke lett å skrive et innlegg, jeg bruker ofte veldig lang tid og funderer mye over hva jeg skal skrive om, hva vil fenge og tiltrekke seg mest lesere. Det er ikke alt som er like interessant i livet til ei dame på 35 med 3 unger.. Men jeg ser at innlegg om interiør, trening og veldig ærlige/åpne innlegg trekker nok flest lesere.

Da jeg startet Mayashjorne var det for å vise innsiden av en familie på 4, nå 5. Her er det ofte at ting står på hodet, mye er langt ifra strøkent, men vi har det fint i det lille dukkehuset vårt og gjør så godt vi kan med det vi har. I dag ønsker jeg fortsatt det samme med bloggen, men jeg jeg vil framover ta for meg mer om ting/temaer som jeg tror mange synes er vanskelig å prate høyt om. Det kan være alt i fra å oppleve kriser, økonomi, temaer som omhandler følelser og hva man prater høyt om og ikke.. Det må være noe jeg selv kan relatere meg til, det er viktig for meg. 

Jeg har aldri vært noe flink til å prate om hva jeg føler og tenker, det er noe jeg har lært meg i voksen alder, men man blir aldri for gammel til å tilegne seg nye egenskaper tenker nå jeg. De siste årene har jeg lært mye om meg selv og det er også med på å forandre livet mitt på nåværende tidspunkt. 

Det er veldig mange innlegg som ligger som kladd enda inne på bloggen, og det er fordi jeg er så usikker. Jeg vet ikke om jeg noen gang vil poste de, men kanskje jeg gjør det en gang som jeg føler at det passer eller kanskje de blir liggende der for alltid.. hvem vet?

En ting som er sikkert er at denne bloggen har gitt meg mye mer enn det jeg noen gang hadde trodd, den har åpnet dører som ikke ville vært åpnet for meg om jeg ikke hadde startet den. Jeg vet at noen av innleggene mine har rørt enkelt mennesker som i etterkant har tatt kontakt, jeg vet at den har gitt folk ideer og tanker om muligheter man kanskje ikke hadde tenkt på selv. . Bare dette gjør meg utrolig stolt over at jeg turte den gangen og gå inn, starte opp og lage meg min egen profil. Takk til alle dere som gidder å lese bloggen og ta dere tid til å sende meg tilbakemelding som gjør at jeg blir mer motivert for å fortsette å skrive, gi meg en pekepinn på at det jeg gjør ikke er helt verdiløst <3 (Du finner mayashjorne på snapchat og instagram også)

DET SETTER JEG PRIS PÅ!

Ha en fin søndag videre og HEIA NORGE!

Maya

 

Barnehagestart, Sykdom og fotballakademi..

Ja, nå er det en stund siden dere har hørt fra meg og det har vært litt fordi jeg ikke har vært motivert for å skrive noe som helst. Jeg har gått litt tom for ord, det er en del andre ting jeg jobber med for tiden som har tatt litt mer plass. 

Hva har egentlig skjedd denne uka? 

Sofia har begynt i barnehagen sammen med pappa, Jonathan har hatt sin første økt på fotballakademiet,  Jesper har vært på Ahus og resten av uka har han vært syk og i natt bar det inn på legevakta med Sofia med høy feber og diverse andre symptomer som gjorde meg både redd og urolig. Nå skal vi bare følge med og passe på at hun får i seg væske.

Rollene er byttet litt denne gangen med tanke på svangerskapspermisjon og barnehagestart. Jeg husker med de to andre så følte jeg at jeg måtte ha alt av det JEG hadde krav på fordi jeg var mamma, men ser jo det nå at for meg var det helt greit å begynne å jobbe tidlig. Jeg føler ikke at jeg er noen dårligere mamma for det, men hører jo at mange synes det er tidlig at jeg begynte å jobbe da jeg gjorde. Det er ikke noe problem for oss og Sofia er en trygg, leken, blid og god unge selv om hun er hjemme med pappa istedenfor mamma. 

Jeg begynte å jobbe da Sofia var 6 måneder og pappa skulle være hjemme med henne. Det er sånn det ble med tanke på at vi ikke var garantert noe barnehageplass i januar. Nå er det også Joar som har hatt barnehagestart og det har gått bra, men det er jo litt rart for lillemor som er vant til de “vanlige” rundt seg.

For oss ble det veldig naturlig at Joar skulle ta barnehagestarten med Sofia siden han har vært hjemme de siste månedene og hun er blitt en skikkelig pappajente. Det er ekte kjærlighet, og vi har opplevd det slik som man sier at jentene ofte får et tettere bånd med pappa enn mamma. Jeg selv også husker det fra da jeg var liten, jeg var mer opptatt av pappa enn av mamma, men nå har jeg alltid vært litt guttejente og likte heller å jobbe ute med pappa enn å drive med matlaging inne. Jeg sier ikke at alle føler det sånn, men sånn er det for oss.

Jonathan har hatt sin første økt på fotballakademiet og det var både spennende og gøy! Han kom hjem med røde kinn og var superfornøyd med det han hadde vært med på 🙂 Jeg er så glad for at det ble startet opp akkurat nå, for det er fotball han vil holde på med og han har nå mulighet til å være med på fotballtreninger flere ganger i uka.

Jesper har vært en tur på Ahus, etterhvert blir det ny EEG og mulig bytting av medisiner. I tillegg har han vært syk hele uka. Satser på at helga gjør susen og barnehage på mandag! 

Jeg ønsker dere alle en fin helg videre, her blir det stille og rolig.

Maya

 

En fredag i januar <3

Jeg sitter ved spisestuebordet, jeg elsker å sitte her med pc’en og bare drømme meg bort med musikk på ørene.

Utenfor vinduet hører jeg barnestemmer, de ler og prater om hverandre. Jonathan har vennegruppe og de har nettopp spist taco, og deretter gått ut en tur for å leke.

Snart kommer lillemor og Jesper hjem også, sammen med pappa <3

Det er godt at det er helg igjen. Det er så godt med fredager og du vet at du kan sove lenge eller gjøre akkurat det du vil <3

Mannen skal spille cup og jeg skal kose meg med ungene. Mulig at det blir en svensketur, men litt usikkert enda. På søndag skal vi ta bilder av ungene gjennom et studio som søkte etter barnemodeller, vi gleder oss!

Må bare legge ved et bilde jeg synes var så søtt av lillemor, snart 1 år lille vakringen vår <3

Ja hva skal man si om denne uken som snart er lagt bak oss? Jo det har vært en fin uke, vi har vært mye sammen, sett på Harry Potter filmer, hatt gode samtaler, spilt spill, stakkars lille ulykkesfuglen Jesper datt ned trappa og fikk et stort sår på ryggen, men det gikk heldigvis bra..

Jeg og Jesper fant ut sist lørdag at vi skulle droppe Ipad og telefon en uke for å se hvordan det gikk. Det har gått så bra og kjente at jeg også trengte en vekker på akkurat dette punktet. Jeg fikk lov til å ta viktige telefoner og blogge, også var det lov til å se på tv 🙂 Det er farlig hvor avhengighetsskapende telefon, pc, Ipad og tv egentlig er, om du lar deg bli med inn i den verden så kan man fort bli der og det tar tiden bort fra det som faktisk er viktig. Jeg skal definitivt bruke det mindre, men må neste i forhold til bloggen.

Kjøpte meg et nytt skilt i går og jeg synes det var så koselig. Hvert eneste utsagn på dette skiltet er viktig i en familie og kanskje aller mest “Say I love you” og “Respect each other”.. 

Status på bloggen, joda det er en del lesere og det synes jeg er gøy. Prøver å finne ut av hva folk liker å lese om, det virker som om det er interiør og småbarnslivet.

Jeg synes det er gøy med blogg og den har tatt meg til ting jeg aldri ville opplevd uten den.

Ha en fin fredagskveld der ute, snart er det mammakveld for meg 🙂

Maya

 

Det er dette som er livet..

“Mamma kan jeg se på tv?” Jeg snur meg rundt for å se på klokka, den viser 01.44. Det er midt på natta gutten min, sier jeg. Legg deg og sov her.. Han legger seg og jeg våkner litt senere av en stemme som står å ler inn i babycallen. Tuller du? tenker jeg. Nei, det var ikke tull. Det var Sofia som bestemte seg for at nå var det morgenen. Jeg ser på klokka igjen, 02.45.. Jeg legger hånden på hodet til Joar og sier at det er dette som er livet.. Han mumler ett eller annet og kryper seg opp trappa for å hente sangfuglen oppe i 2. etasje.

Hun sluker ei flaske med melk . Etterpå gjør hun alt for å ikke sove, klorer, lugger, putter en finger i nesa på meg, river ned det store bildet over senga osv..

“Mamma er det morgenen nå?” Nei Jesper, det er midt på natta.

Det hele ender med at jeg og unga står opp 03.25. Herlig! Sofia blir trøtt etterhvert og legger seg 0615. Da får hun en time på øye før hun skal leveres hos farmor. Jesper sitter i sofaen og ser på tv, jeg bestemmer meg for at han har det bedre hos farmor enn i barnehagen med tanke på den lille søvnen han har fått i løpet av natta.

Jonathan vekker jeg halv åtte og han er bleik og groggy så han får være hjemme alene i dag.

Det skal sies at  jeg har hatt bedre netter enn dette, men det er faktisk dette som er livet. Sånn er det å ha små barn og noen ganger er det våkenetter.

Nå er innkjøringa måket, middagen skal lages snart og et par timer til så er det nest siste kurskveld. Livet suser avgårde!

Ha en fin ettermiddag/kveld <3

Maya

Mandag, skøytedisco, kakao og glede..

Det er mandag, en helt vanlig mandag.

Vi har vært på jobb, skole og  i barnehagen. I dag var endelig tid for det som Jesper hadde gledet seg lenge tid.. Skøytedisko! I fjor lærte han seg å gå på skøyter og i år så får han ikke nok av å stå på skøyter. Det er mange kvelder Joar har tatt med seg gutta opp for å stå på skøyter..

I dag hadde vi en fin stund rundt middagsbordet. Jesper tar gjerne styringen og drar oss med på masse sprell mens vi spiser middag, og i dag skulle vi alle dikte en historie der vi lagde en setning hver. Dette hadde de visstnok gjort i barnehagen.. Det ble mye latter og særlig når Jesper dro i gang allsang midt i historiediktingen 😉

Ja så var det denne skøytediskoen. Lys, røykmaskin, høy musikk og mange mennesker. Jeg var litt spent for dette er jo ikke akkurat dette han tåler så bra med tanke på epilepsien, men vi kan ikke låse oss inne så vi tok med oss skøytene og var klare for litt morro.  Jeg fikk på meg skøytene etter å hatt en pause på ca 2 år, så gøy!!

Etter to timer på skøyter og ett lite anfall så dro vi hjem fornøyde og glade. Det var godt med kakao og kveldsmat da vi kom hjem, og vi avsluttet en fin dag med å lese første i kapittelet i Lars Monsens “Hva lærte villmarken meg” , som er for barn. Den handler om at han allerede som 9 åring dro på tur alene. Spennende å lese og gutta likte den veldig godt. Ingen av de var trøtte, men etter 2 minutter sov de begge i sengene sine <3

Da skal jeg ta kvelden, kos dere 🙂

Maya

Lørdag på sitt beste!

Lørdag kveld og jeg sitter i pysjen, FANTASTISK!

Dagen i dag har vært veldig bra og ganske annerledes. I dag var jeg først alene litt med ungene og fikk tatt en liten photoshoot med de nye gensere fra woolland. Farmor gikk bananas på nett og kjøpte masse barnehageklær til lillemor og gensere til gutta <3

Gutta var så søte der de gikk med lillesøster i mellom seg. Hun gliste og lo, og ville gjerne løpe av sted. Det er bare det at hun ikke kan gå enda, noe hun ikke helt har skjønt selv, men vil veldig gjerne da. Det er ikke så lett å ta bilder, men alt jeg driver med for tiden er en læringsprosess så det blir bedre etterhvert. Legger ved noen bilder av photoshooten nedenfor <3

 

Etter dette var det å bli hentet av svogeren min. Han spurte meg om jeg ville hjelpe han med å innrede leiligheten. Jeg kjenner at jeg blir glad og litt rørt over at han gir meg det ansvaret.

Vi brukte en del timer og fant spisemøbler og tv-benk i første omgang. Sofa og stuebord er på plass, så neste gang blir det innkjøp av en del andre ting som blant annet lenestol, bord, lamper, bilder og annet små interiør.  Dette er så gøy og jeg elsker å kikke etter hva som kan passe sammen og matche med ulike møbler. Jeg gleder meg til han får møblene om 14 dager, og det kommer bilder ettervert!

Etter handling og mange gode samtaler ble det thai mat og film hjemme hos han. For en trebarnsmor med masse kaos i livet så var det koselig å bare få lov til å ta det helt med ro og kose seg med noe helt annet denne lørdagen. Det er ikke det at jeg ikke liker å være med barna mine, men noen ganger trenger man å lade batteriene og det fikk jeg gjort i dag.

Nå ser jeg på hver gang vi møtes og dette har jeg gledet meg lenge til. Håper dere der ute har hatt en like fin lørdag som meg!

Maya

 

Ommøblering, irritasjon og glede!

Ja for jeg kom hjem sent i kveld og var egentlig helt pumpa, men sånn i åttetiden våknet jeg til liv og fant ut at i dag skal jeg ommøblere. Det er jo sånt som skjer i dette huset hele tiden og det pleier å gå raskt, men i dag var det ingenting som stemte. Etter en times tid med sleping av møbler rundt i huset så jeg at dette ikke ble noe fint! Jeg kjente frustrasjonen bre seg rundt i kroppen og det kokte litt i topplokket.

MEN så løsnet det, av med en duk og opp med et annet bilde, flytte en kommode og dekorere litt annerledes så var jeg i mål. Det var så deilig og jeg elsker når stua er fornyet og annerledes. Nå mangler jeg bare noen gulvtepper og vurderer om jeg skal henge om de beige gardinene mine istedenfor de hvite. Jeg synes det er litt deilig med hvitt jeg da for da blir det litt lysere.

Spisestua <3

stua 🙂

Nå skal det sies at her finnes ingen designermøbler eller noe fancy pyntegjenstander, men vi liker det. Joar må bare like det stakkars, han henger med så godt han kan 😉

Nå skal jeg spise litt kveldsmat og legge meg!

Maya