Denne gutten kommer til å bli et forbilde!

I dag var det Jesper sin tur til å være med mamma, og gjett om vi gledet oss <3

Vi satte avgårde inn mot strømmen storsenter rett etter at vi hadde levert Sofia i barnehagen. (Ja, vi har henne i barnehagen selv om det er ferie slik at det skal bli litt flyt i innkjøringen)

Vi fikk levert bilen til vasking og satt kursen mot storsenteret. Vi måtte jo selvfølgelig spise på Burger King først. Etter det gikk ferden inn på Hennes& Mauritz, det var som å komme til himmelen for denne gutten. Det som møter oss er masse farger, regnbuer og ponnymønstrede klær! Han bryr seg ikke om han er i jenteavdelingen og roper “mamma, se her!”..

Etter to anfall og en hel papirpose full av klær med regnbuer og ponnier går vi mot bilen igjen. Vi går en kjapp tur innom TGR for å sjekke hva de har for noe morsomt, og tror dere ikke vi fant både det ene og det andre som vi fikk med oss hjem.

Vi dro en tur innom Lillestrøm for Jesper ville klippe seg, ble skikkelig kjekkas <3

Etter en lang dag dro vi hjem og vi var slitne begge to, men vi var veldig fornøyde med dagen!

Denne gutten kommer til å bli et forbilde tror jeg. Han er en tøffing og endelig har han turt å kjøpe seg klær som ikke alle andre gutter har. Jeg elsker at han tør å være seg selv og jeg vil gi han alt glitteret til månen om jeg kunne!

Jesper, du er allerede mitt forbilde!

Maya

En vinterferie for alle <3

Snart er ferien over, men mange ting skal oppleves først!

Jeg hadde bestemt meg for at denne vinterferien skulle være for alle. Ikke bare for meg, Joar eller ungene. Alle skulle føle at de hadde ferie eller fri..

Vi har hatt besøk slik at ungene kunne leke med andre jevnaldrene, vi har grillet ute på bålpanna i fantastisk vær, vi har sett på farmen og champions league sammen, spist god mat, spilt spill og lekt med duplo, jeg har hatt vinkveld med ei veldig god venninne og spist middag med noen andre gode venner. Helt fantastisk!

Denne ferien har jeg satt av  dager til barna der de kunne få velge noe fint som de bare skulle gjøre sammen med meg. Jonathan valgte å stå på slalom og ville ha med en kamerat i bakken. Jesper ville handle noen nye “My little ponny” klær og gå på kafê. Lillemor har fått være hjemme med mamma og lekt med duplo. Tre forskjellige barn, med tre forskjellige ønsker.

I dag var det Jonathan sin dag og vi satte av gårde til Valfjället etter å ha levert Sofia i barnehagen. Det hadde snødd jevnt i natt og føret var deretter, men vi kom oss da opp 🙂

Det var lite folk, men allikevel god stemning. Det var akkurat passe kaldt og ungene satte i vei. Jeg og venninnen min satt oss på krakken ved varmestua der vi hadde full oversikt over bakkene. Litt knall og fall ble det, men fy søren så gøy de hadde det. Etter mange timer, satte vi oss i bilen og tok middagen i Charlottenberg. Det var røde kinn og slitne gutter på vei hjem, men vi kom fram til at dagen hadde vært super!

Det virket som Jonathan satte pris på en dag der mamma var alene med han uten småsøsken. Jeg satt også pris på å tilbringe en dag alene med en stor flott gutt uten å måtte dele oppmerksomheten med småsøsken.

Her kommer et knippe bilder fra den fine dagen vår <3

Kul gutt som hopper på det største hoppet i bakken!

Viktig med litt drikke i pausene. BTW sjekk de krøllene <3

Disse gutta var fornøyde med dagen! <3

 

Tok signalgul Kari Traa lue for å synes 😉

 

I morgen er det Jesper sin tur og vi gleder oss til å se hva fint vi finner i butikkene 🙂

Ha en fin kveld videre, jeg skal kaste noe søppel på fyllinga så jeg får stikke avgårde før det stenger!

Maya

Vi koser oss sammen <3

Jeg sitter i sofaen og klokka er snart midnatt. Maten står fortsatt på bordet etter hyggelig middagsbesøk. I kveld har vi bare latt praten gå og latteren sitte løst, og det finnes faktisk ikke noe bedre enn det. Bare være akkurat her nå og la alle andre tanker ligge. 

Det er akkurat det jeg har gjort i dag, bare vært akkurat her. Jeg har brukt tiden på barna mine, og ryddet opp i huslige ting som jeg har tenkt på lenge. I morgen skal jeg bruke enda mer tid på barna mine, men samtidig fortsette oppe i 2. etasje. Det er nok å gjøre, men tar litt av gangen. Koser meg litt med det.

I dag pakket vi sekken, slang bæremeisen i bilen og dro ut på tur. Det var bare meg og ungene. I sekken hadde vi masse godt, og det var stor glede for store og små da vi gikk bortover den våte grusveien og fortalte hverandre hemmeligheter.

Jeg ser at ungene storkoser seg når de får litt tid med mamma, det er det samme om de må dele meg med hverandre. Jeg trenger bare å være der. Jeg sitter igjen med en utrolig god følelse etter dagen i dag, og kjenner at selv om den har gått i ett så har jeg samlet energi. Håper morgendagen blir like fin <3

Jeg legger ved noen fine bilder fra turen vår i dag! 

Jeg jobber med å komme meg mer ut, nyte fritiden min med ungene og etter denne turen frister det til gjentagelse. Jeg er så stolt mamma til dette fine trekløveret <3 

“Ut på tur, aldri sur!”

 

Maya

Første lørdag i vinterferien <3

Det har gått i ett siden jeg startet opp i jobb etter juleferien, og nå kom plutselig vinterferien. Tida flyr avgårde! 

Jeg ønsker den hjertelig velkommen og nå skal jeg senke skuldrene litt ei ukes tid. Nå skal jeg ha litt tid til mine egne barn som jeg har hatt ALTFOR lite tid med i det siste, og venner som jeg ikke har sett på lenge, det blir koselig. Bloggen har blitt satt litt til side og jobb har gått foran alt de siste ukene. Det har blitt nedlagt mange timer og kvelder på jobben siden vi startet opp i januar.

I dag skulle vi få besøk av en kamerat av Joar og ungene, det er koselig for ungene leker så fint sammen <3

Jonathan fikk besøk av to kamerater, fine gutter! Vi bestemte oss for å ta middagen ute og bake skolebrød til dessert. Joar satte bolledeig og mens de var for å hente et nytt kjøleskap til oss så gjorde jeg i stand det som skulle ordnes til middag og dessert. I dag skulle vi bruke vinterstua for første gang, og det var utrolig fint med levende lys, glade barn og mye latter rundt middagsbordet.

Hamburgere og pølsene forsvant på et blunk, deretter lekte vi litt boksen går, også var det tid for skolebrød. Røde i kinnene, slitne,mette og fornøyde gikk vi inn. 

Nå er det snart kvelden og ungene skal legges, i hvert fall de to minste. Så skal jeg slenge kroppen på sofaen sammen med Joar og se på serie <3 Herlig!

Ha en fin kveld der ute!

Maya

En fin lørdag ettermiddag, det trenger ikke være så mye <3

Lørdagen startet med å sove lenge på alle sammen, helt herlig å våkne uten å være stup trøtt 🙂

Vi hadde bestemt oss for å ta en tur på Lindeberg gård på Furuset og jeg skulle bare en LITEN tur på IKEA samtidig. Ja den var faktisk liten, kjøpte litt blomster og lys. Ikke store handelen 🙂

Vi tok turen opp til gården og det var så fint. Jonathan var ikke med da han var på bjørkebadet med en kamerat. Han er heldig som har venner som vil ha han med på det de skal. En fin gutt med mange fine venner, vi er heldige <3

På gården møtte vi både kuer, sauer, geiter, griser, marsvin, ender, høner, hester og en gedigen kalkun. Sofia synes det var spennende, sparket i beina og lo. Sauen var litt skummel så den ville hun ikke ha noe med å gjøre 🙂 Jesper synes det var kjempe gøy, han er i akkurat passe alder så dette var midt i blinken.

Lillesøster og storebror på tur sammen <3

sauen var skummel! 😉

Det var gøy å hoppe i høyet, litt skummelt i begynnelsen, men etter et par hopp var det ikke noe problem 🙂

Etterpå dro vi på McDonalds og koste oss med litt mat. Jesper var storfornøyd med dagen, og humøret var på topp! Det trenger ikke skje så mye eller koste så mye for at vi skal ha det fint sammen <3

Da vi kom hjem fikk vi besøk av Lasse og Theodor, koselig. Gutta leker så fint sammen <3

Nå er det Liverpool match og resten av kveld vil bli tilbragt på sofaen, ønsker dere alle en fin lørdagskveld..

Maya

Etter en LANG uke ble det tacokveld og helg <3

Da er fredagen kommet og jeg er snart klar for å rydde av etter tacofesten.

I dag har/er det fullt hus. Jonathan hadde med seg 4 kamerater hjem og det er så hyggelig. Det er så viktig at de møtes litt utenfor skjermen også 🙂 Koselig når jeg ser de leker ute i snøen, man kan høre latter og høye, glade stemmer. Det er akkurat sånn det skal være!

Hele gjengen koste seg med taco. Masse latter og skrål rundt spisebordet <3

Uke 6 er et kapittel for seg selv, jeg har ikke orket å blogge, vært litt tom for ting å skrive om. Hva har egentlig skjedd denne uken?

18 samtaler er unnagjort på 3 kvelder og det er krevende å ha så mange samtaler på kort tid, men alt går. For å få det til i forhold til hjemme så var den beste løsningen å bruke 3 dager også 🙂 Ellers har det vært det vanlige med fritidsaktiviteter, skolearbeid for Joar, skidag/akedag og det som hører med.. Sikkert flere som kjenner seg igjen! Føles som jeg ikke har sett Joar på 14 dager.. blir godt med en helg som vi bare skal kose oss med ungene <3

Nå er jeg inne i mitt tolvte år som lærer og tenker mye på etterutdanne meg. Jeg er så absolutt ikke sikker, men det er noe som har begynt å vekke interessen min. Jeg vil ikke si noe enda i og med at jeg er i en tankeprosess. Da må det eventuelt bli nettkurs eller deltid ved siden av jobben og med 3 barn kan jo det være litt for krevende. Blir spennende å se om det blir noe av 🙂

Ha en fin fredagskveld!

Maya

Kom deg ut dagen, en fantastisk dag! <3

I dag hadde vi bestemt oss for å ta en tur ut på golfbanen for å gå på ski. 3. februar er tross alt kom deg ut dagen så da var det bare å kle på seg å komme seg ut. Vi hadde bestemt oss for å bake boller og ta med oss litt kakao for å nyte den fine dagen, herlig med sol!

Etter en stund med å finne alt, pakke alt og gjøre alle klare kom vi oss endelig ut. Nystekte boller og varm kakao i sekken, lillemor satt i pulken med solbriller som en liten diva.

Gutta fløy av sted i det de fikk på seg skiene og vi var endelig på tur. Kameraten til Joar og ungene hans var også med, koselig! Vi spiste nybakte boller, drakk kakao og brus i solen, det var så utrolig fint. Plutselig nærmet det seg kvelden og vi satt nesen hjemover. Det var en helt fantastisk tur til tross for en sint 1-åring på slutten av turen og to slitne gutter. De gikk langt i dag og var utrolig flinke.

Det ble noen fine bilder i dag, både av store og små <3

Fine ungene våre, vi er heldige <3

På vei hjem gikk solen ned samtidig som vi gikk hjemover.  Utrolig flott!

Kvelden har vært fin og nå er jeg helt kaputt, ligger rett ut på sofaen med serie på tv’en. Snart leggetid og er nå klar for en ganske tettpakket uke med mye jobb.

Ha en fin kveld!

Maya

My favourite <3

Dette er en god tittel på dagen i dag!

Dagen startet sent, kl 09. Vi spiste frokost også tok vi oss en liten tur ut. Det var så gøy å se hvor blid lillemor ble når hun kom seg ut. Satt i snøen og smilte som ei lita sol mens Jesper lagde snøhule og Jonathan sto på ski <3

   

Da klokka ble 11 måtte jeg gjøre meg i stand til Oslotur med svigermor og svoger. De ba meg med på kino, mat og litt godt drikke i Oslo. Akkurat det jeg trengte nå, var en tur ut og bare kose meg, litt ut av huset og samle litt energi. Vi tok bussen inn og dro på Ringen Kino, og for en fin sal med lenestoler, så her var det bare å legge seg tilbake og nyte filmen “The favourite”. En litt spesiell film, men allikevel fin.  Deretter gikk turen videre til Oslo S der verdens beste burger ventet på Royal Gastropub. Det er ikke ofte jeg er i Oslo og spesielt ikke en lørdagkveld, men du verden som det fristet til gjentagelse. En god atmosfære og masse folk i godt humør som koste seg i hverandres selskap <3

Så gikk turen hjem og da jeg satt på bussen hjem var jeg så fornøyd.. Nå ser jeg på hver gang vi møtes og ser tilbake på en utrolig fin dag/kveld.

Maya

En annerledes fredag og barnevennlig tapas <3

Ja dere leser riktig! Ingen tacofredag på oss i dag, men derimot ble det en type barnevennlig tapas istedenfor.  Ideen kom da jeg satt på jobben og tenkte at nå er det på tide med noe annet enn taco.

Jeg og Jesper handlet inn masse som alle likte, også bar det hjem for å lage en god middag.

Kan jo si at smågutta ble litt overrasket da det ikke ble taco, men de hang seg på og plutselig var vi alle i sving med middagen. Jesper og Jonathan lagde først hver sin pizza, Joar kuttet grønnsaker og jeg stekte kyllingvinger, karbonader, barbeque poteter og sopp. Etter pizzaen lagde Jonathan tacochips med ost som vi stekte i ovnen. Jesper dekket bordet og det ble pyntet med enhjørning servietter.

Etter en times tid var vi klare for en god middag og jeg tror at alle spiste alt for mye, og mye mer enn det vi vanligvis gjør. Det var helt fantastisk godt og så koselig at vi alle sammen kunne lage det sammen <3

Litt småkrangling og høye stemmer var det jo til tider, men vi var enige om at dette var veldig koselig og at vi skal lage flere slike middager!

Vår barnevennlige tapas besto av:

Kyllingvinger, karbonader, gratinerte tacochips, stekt sopp, pizza, tortillalomper med laks (med mang og paprika på noen av de), loff, pizzaer, barbequepoteter, aioli, minimais, druer, jordbær, potetsalat, avokado, tomater, agurk og rå løk.

Dette anbefales! Veldig godt, koselig å inkludere alle, noe som alle likte og ingenting er bedre enn å kose seg med masse forskjellig mat <3

Hva var deres fredagsmiddag?

Nå er det mesternes mester og opprydning etter middagen. Ønsker dere alle en fin fredagskveld <3

Maya