10 sommerferietips! Det trenger ikke koste så mye penger! 🌞

Vi er snart i juli og fellesferien er like rundt hjørnet. Mange familier har allerede planer, store planer eller mange planer. Andre familier har ikke planer eller svært få planer.

Sommerferie er vanskelig for mange. Det er et stort press og man ønsker jo virkelig å innfri barnas ønsker for sommeren.

Sommerferien handler ikke om sydenturer, tusenfryd eller Legoland. Den handler om å ha fri, være sammen og kose seg!

Trenger man å bruke tusenvis av kroner for å kose seg?

Mitt svar er nei, og her kommer noen tips om hva man kan gjøre for lite penger.

( Jeg har tatt utgangspunkt i vår familie, 5 stykker. 2 voksne og 3 barn fra 1 – 10år)

1. Pakk sekken med badetøy, god mat og godt drikke. Dra på sykkeltur, kjør bil eller gå til et vann i nærheten.

2. Er det dårlig vær, kjør en film og kos dere med litt popcorn. Med små barn kan man lage billetter og kiosk, gjør litt ut av det! Bak en pizza, kok noen pølser og kos dere sammen 🥰

3. Her hjemme har det vært morro med pokemonjakt. Da har vi kjørt til Lillestrøm, hatt med litt mat/drikke/godis og evt teppe til å sitte på. Noen ganger har vi også kjøpt mat på MC og tatt med oss.Vi har også enkelte ganger hatt med sykler og sparkesykler, og nå er det jo blitt en kjempe fin skatepark der også!

4. Noe av det kuleste våre unger synes er om vi stikker opp på banen og sparker litt fotball. Da kan de som vil spille og de andre kan leke på lekeplassen. Her tar vi også med sykler. Etterpå kan vi gå på cafe og kjøpe is eller ta med oss en pizza hjem, noen ganger griller vi 🌞

5. Spille brettspill er gøy! Vi gjør det av og til, det liker ungene. Vi spiller alt fra kortspill til foreksempel scrabble, eller villkatten. Monopol er også en favoritt 💸

6. Togtur til Oslo. Opplev slottet, festningen og andre severdigheter. Ta med teppe og mat/drikke, evt om man kjøper noe der, finn dere en fin plass og kos dere! Frisbee er kult og tar lite plass!

7. Fisketur! Fiske er gøy, det kan man også bare gjøre en kveld. Ta med fiskestang og engangsgrill + pølser.

8. Teltur. Ta med telt og tilbehør, finn dere en plass dere liker, og kos dere der. Det liker ungene våre veldig og det skal vi gjøre en del av i sommer!

9. Ta deg en dagstur til en campingplass i nærheten. Vi pleier å dra til en campingplass i Sverige for å kunne bade litt på stranda, hoppe fra brygga, spille minigolf, spise god mat og is. Kjører vi 1,5 t også er vi der noen timer, så drar vi hjem igjen.

Kjempe populært!!

10. Vær sammen, kos dere og legg alle bekymringer til siden. Sommerferie handler om å være sammen, le, fortelle spøkelseshistorier i teltet, fiske, lære og oppleve nye ting, skape minner sammen og ikke stresse!

Mange gode tips? Del da vel..😊

Ha en fin søndag!

 

Maya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle mammaer trenger en liten “time out” 🥰


Alle mammaer trenger en liten “time-out” en gang i blandt. Om det er noen timer alene hjemme, en kveld ute med din bedre halvdel eller en hyttetur med gode venninner en helg ❤

Den siste tiden har jeg vært mye alene med ungene og det har gått i ett fra morgen til kveld! Med tre barn, hus, jobb og hverdagen generelt har det vært en krevende periode. Det var godt da ferien kom og det var endelig litt tid til meg selv. Det er egentlig aldri noe jeg har brydd meg om tidligere, men etter lillemor kom til verden og jeg gikk fra å være tobarnsmor til trebarnsmor ble dette viktigere for meg.

Det skal sies at etter sykehus perioden i våres hvor jeg ble skikkelig satt ut av spill forsto jeg også litt mer av kroppens signaler.

Hadde jeg lest dette innlegget for noen år tilbake så hadde jeg nok tenkt helt annerledes og sett på meg selv som svak. Rart, ikke sant?

Det å være mamma er helt fantastisk, men det er en fulltidsjobb.

Jeg elsker ungene mine over alt på jord og savner de masse når jeg er borte. MEN det er greit å si at man trenger en “time- out” og allikevel føle at man er en god mamma!

DU TRENGER IKKE VÆRE SUPERHELT HELE TIDEN ❤

Nå skal jeg kose meg videre på hyttetur og i morgen er det hjem til den fineste trio’n i hele verden 🥰

Nyt lørdagen!

Maya 

Det skulle bli en fin artikkel, men slik ble det ikke..

Jeg sitter her, helt siden artikkelen ble lagt ut har tårene kommet og jeg er så utrolig skuffet.

Romerikes Blad skulle skrive en fin artikkel om en liten gutt som valgte seg en fin skolesekk, og jeg ville sette fokus på at alle kunne velge sin egen sekk, uansett farge. Artikkelen ble dessverre ikke slik, ikke slik som jeg godkjente den og det er veldig trist.

Ord som jeg bestemt sa ikke skulle være med som MOBBING OG ERTING, ble tatt med etter min godkjennelse og gjorde at alt ble feil.Det ble lagt til uttalelser fra en person som jeg ikke har godkjent.

Jeg er IKKE redd for at vår skolegutt skal bli ertet eller mobbet. Jeg er ikke redd for at han skal ha en dårlig skolestart, men det jeg ville ha fram som du også kan lese i innlegget under var at det er greit å velge noe som ikke alle andre velger, og at slikt valg kan være vanskelig.

 

https://mayashjorne.blogg.no/en-lilla-sekk-med-stjerner-og-enhjorning-kan-skape-mange-bekymringer.html?fbclid=IwAR3CyEByz9ugEpT90YvPxJcnqlxXaWi5fVCob7yk4wcoU_EbTp0OICIuZHY

 

Denne kvelden har ikke vært så bra, og jeg har tatt noen telefoner hvor jeg har sagt tydelig i fra hva jeg mener. Nettutgaven er fjernet og det er bra!

Siden  papirutgaven allerede er i trykk så får jeg ikke gjort noe med det nå. Det skal komme en beklagelse, men hva hjelper det meg i morgen når papirutgaven kommer ut?!

Hvis du leser en artikkel i RB i morgen, er den feilaktig skrevet, og ikke den jeg godkjente før trykk!

Maya

Badetur, taco og masse kos <3

I dag tidlig kom jeg hjem fra Kiel og jentetur, en kjempefin tur med to flotte jenter <3

I morgen reiser jeg på ny tur, hyttetur og det er uvant å være så mye borte fra ungene. I dag hadde jeg lyst til å kose meg med Joar og ungene, og kom med forslag om at vi skulle reise på badetur og ta middagen ute. Det ble godt mottatt og vi ble enige om at vi skulle ta turen ut. 

Først hadde jeg besøk av RB som kom for å skrive om blogginnlegget mitt, spennende! Det kommer på trykk i morgen så jeg er veldig spent på hvordan det blir tatt i mot av leserne 🙂 Jeg er fortsatt helt satt ut av alle tilbakemeldinger og engasjement rundt innlegget, tusen hjertelig takk!

Tilbake til badeturen vår.. Vi lagde taco, tok med litt godis og brus og satte kursen mot Heia vannet. Litt kaldt vann, men 4 av 5 tok årets første bad.. Kan du gjette hvem som ikke badet? 😉

En utrolig fin dag/kveld med taco, bading, vannkrig, frisbeekasting, sopebobler, latter og  sandslott. Gutta ville ikke dra hjem, men da klokka ble 18 var lillemor ferdig og måtte hjem å legge seg.

Taco ved vannkanten i strålende sol er ikke feil 🙂

Lillemor bader for første gang i år <3

Sofia koser seg etter et bad, gutta var i vannet fra vi kom til vi dro 🙂

Gresset kiler mellom tærne og solen varmer på kroppen. Sofia elsker sommeren, akkurat som mammaen sin 🙂

sol, vannkrig og lek mellom to brødre <3 Kan det bli bedre?

Nå ser vi på Allsang på grensen og en liten gutt sitter å lener seg inn mot meg mens jeg blogger, koselig.

Nå ønsker jeg dere alle en fin kveld og heia NORGE i kveld!

Maya 

Noen få ord om mammalivet ❤

Mange av dere vet jo at jeg er mamma til tre fantastisk barn, og tenk at sånn ble livet .. Jeg og Joar har alltid pratet om å få en stor familie med mange barn, og etter at gutta ble født var vi innstilt på at det skulle bli oss fire ..💙

Mai 2017 viste graviditetstesten to streker, og i januar 2018 kom lillemor som livets store overraskelse, og tok den lille familien vår med storm 😂😍

Nå er vi en familie på fem og en dag hos oss er aldri kjedelig! Vi krangler, diskuterer, ler, klemmer hverandre, forteller vitser, prater om alvorlige ting, er ærlige, tuller, skriker, deler historier, støtter, sier pene ting,  gråter og er glade i hverandre.

Jeg er viktig for dem, det er viktig hva jeg mener om valg de tar og hvordan de gjør ting. Det kan være alt fra lekser til fotballkamper.. Det er godt å bety så mye for noen 💜

I dag ble dette et naturlig tema fordi jeg har vært borte fra ungene i et par dager, noe som ikke skjer så ofte. Jeg tenker mye på dem når jeg er borte, og at det å være mamma til disse tre ungene er det fineste jeg vet om. Det kan også være det mest utfordrende, livet er som det er og gir oss utfordringer vi aldri kunne tenke at vi skulle få. Da er det viktig å være et godt team!

Jeg og Joar er et godt team. Vi gir oss aldri og møter livet med det vi har, og vet du? Jeg tror vi greier oss ganske bra 😊 Jeg elsker å være mamma, og jeg ville ikke hatt det noe annerledes om jeg fikk velge om igjen… 

Ønsker dere en fin onsdagskveld!

Maya

 

Takknemlig og stolt!

I går kveld/natt gikk jeg inn på bloggen for å sjekke hvordan aktiviteten hadde vært, og falt nesten av stolen da jeg så at 600 av dere hadde lest innlegget om sekken. Det hadde da gått 5 timer fra jeg postet det!

Jeg er målløs og takknemlig for alle fine ord, delinger og kommentarer dere har gitt <3

Det er så viktig å sette fokus på akkurat dette jeg skriver om. Det er lett å si at vi skal bygge han opp og gjøre han så trygg på seg selv at han kan gå med hevet hodet uten å være flau over det han liker eller faktisk er, men det er en lang vei dit. Det er mange tårer, samtaler, diskusjoner, veiledning og ikke minst vonde opplevelser på veien. Det er ikke få ganger han har hørt at han har jenteting eller går med jenteklær, og kommer hjem lei seg, men for hver eneste gang dette skjer blir han litt sterkere og tryggere på seg selv!

Det er ikke lett som foreldre å vite hva man skal si bestandig, vi må være ærlig og forberede han på at det kan være at noen kan si ord som ikke er så hyggelige å høre.. men da må du prøve å ikke bry deg om det. Det som er viktig er at du har mange venner og mennesker som er glad i deg. Vi er glad i deg uansett om du går med regnbuekjole eller leker med biler, du er deg.

Det er en del tøffe valg på veien, og det med skolesekken har jeg gruet meg litt til, men valget føles riktig. (spesielt med så mange av dere i ryggen) Tusen takk for all støtte, jeg føler meg stolt og ydmyk.

Det blir spennende de neste dagene og se om de større kjedene som jeg har tatt kontakt med, hører på det jeg har å si. Jeg er helt sikker på at det er flere gutter der ute i Norges land som ønsker seg en lilla skolesekk til skolestart! <3

Ønsker dere en fin tirsdag videre!

Maya

En lilla sekk med stjerner og enhjørning kan skape mange bekymringer..

I gangen, på en knagg, henger en sekk. En helt ny sekk, lappene henger fortsatt på. Den er lilla med stjerner og har en stor enhjørning nederst på sekken. Eieren av denne sekken er en liten gutt, ja du hørte riktig. Det er en liten gutt på 6 år som eier denne. I sekken ligger et likt pennal med mange flotte farger. Det er også helt nytt.

Vi kjøpte denne sekken i dag, på metro senteret av ei veldig hyggelig dame. Det var ikke noe lett valg.

Først ville han ha en blå og svart med fotballspiller, og jeg spurte om han var sikker på valget. Han så på meg og hele utstrålingen sa at dette var ikke den sekken han egentlig ville ha. Vi snakket lenge om at han kunne velge akkurat hvilken sekk han ville, og det var jo det at noen kunne le av han på skolen som kom fram at var problemet.

“Ja hvis noen gjør det så får du bare si at det ikke finnes noen jente og guttesekker!” Jeg kjente at jeg hisset meg opp litt, men det gikk fort over. Det som er vanskelig og gjør meg ekstra sint er at jeg vet at det vil skje, noen vil såre han og si at han har en jentesekk. Styrer jeg han rett i det ved at han får velge denne sekken som da er lilla med enhjørning? Er jeg da en dårlig mamma ved at jeg lar han få denne sekken og møter da ganske sikkert sårende kommentarer på veien, eller skal jeg da la han velge fotballsekken og vite at det var egentlig den han ikke ville ha? Da sparer jeg han for det vonde, men har han det noe godt inni seg ved å velge noe han ikke ønsker seg bare fordi det er det som er forventet av han? 

Nei jeg synes ikke det, for vår lille gutt elsker regnbuer, enhjørninger, pokemon og vakre farger. Han skal få bruke det han vil, og kjøpe den skolesekken som han vil ha selv! 

Jeg vet ikke hva som er riktig å gjøre, men jeg følger magefølelsen. Den sier at vi som foreldre må gjøre han så trygg på seg selv at han kan gå med den lilla skolesekken første skoledag og være stolt av det. Jeg tenker også at det er viktig at alle med barn der ute snakker om dette tema, om å være litt ulik alle de andre. 

Men jeg sier som jeg har sagt før: Vi er nødt til å få bort disse avdelingene som er laget for jenter og gutter, eller henge skolesekkene blandet, ikke at på den ene siden er det guttesekker og den andre siden jentesekker.

Hvorfor gjøre det så vanskelig?

Del gjerne, sett fokus på at det er greit å være annerledes!

Husk at alle skinner på sin måte, og vår lille gutt skinner om kapp med sola med den nye turkise sykkelen sin, den rosa glitter pennen sin og den fine lilla sekken som henger i gangen, klar til første skoledag! 

Ønsker dere alle en fin mandag.

Maya

 

La mennesker selv bestemme hvem de vil være <3

I dag er det pride og jeg ser at mange både på facebook og andre sosiale medier viser sin støtte! Herlig!

MEN jeg ser også de menneskene som kommer med avskyelige kommentarer, såkalte nettroll..

Jeg lurer på hvorfor er det slik at noen mennesker skal bestemme at andre menneskers valg er “feil”? Hvorfor mener noen at de kan skrive det styggeste og mest usmakelige kommentarer om hva andre er, eller ønsker å være? Jeg blir så provosert!

Jeg er lærer og hver eneste dag lærer jeg mine elever om at vi skal ha respekt for hverandre, uansett! Alle er vi forskjellige med ulike ønsker for hva vi vil gjøre ut av livet vårt, eller er det kanskje allerede bestemt fra vi kommer til verden ?❤

Her hjemme er vi vår beste utgave uansett. Her hjemme er vi støttende, veiledende, oppmuntrende og vi vil alltid ha en utstrakt hånd som de kan ta om noe er vanskelig.

Vi skal vise respekt for valgene de tar uansett om det kan være vanskelig. Det kan være vanskelig å se barna dine ta valg som vi vet kan gjøre livet tøft, men da er det vår jobb å forberede og bygge de opp så de er klar for en verden som kan være ganske urettferdig til tider ❤

HAPPY PRIDE OG HUSK: LOVEISLOVE! 🌈

Ha en fin lørdagskveld!

Maya

Sommergaver, sommerferie og sommerplaner <3

Da er skoledagen over og sommerferien er her.. allerede er den første tanken som slår meg. Jeg vet ikke helt om det er gått helt opp for meg enda, men jeg kjenner at sommerfuglene kommer når jeg tenker på det 🙂

I dag fikk jeg en flott blomst av alle foreldrene i klassen og det betyr mye å få en oppmerksomhet. Det er en bekreftelse på at det jeg gjør i klasserommet betyr noe for foreldrene.

Tusen hjertelig takk, det varmer et lærerhjerte <3

Kvelden i går gikk med på å pakke inn og ordne gaver til ansatte i barnehagen, læreren til Jonathan og gode kolleger. Jeg ble veldig fornøyd og det er verken dyrt eller flott, men en liten hilsen om at du betyr mye for ungene mine. Legger ved noen bilder av gavene under <3

Disse gavene var til barnehageansatte til Jesper, som nå avslutter 5 fine år i barnehagen. 

Barnehageansatte i Sofia sin barnehage fikk nesten det samme, med en annen tekst på det lille kortet.

Jonathan sin lærer fikk et fint armbånd og et fint kort som han valgte helt selv 🙂

Sommerplaner er allerede lagt og i år blir det Senja og Lofoten som står for tur. Vi skal ta noen småturer og bare kose oss og gjøre akkurat det vi vil.

Akkurat nå gleder jeg meg stort til Kiel tur om noen dager med to herlige damer fra jobben, og noen dager på hyttetur med noen herlige jenter etter det! Nå skal jeg slå ut håret litt etter et år med mange utfordringer på det personlige plan, og med 3 barn derav et kronisk sykt barn har jeg måtte sette meg selv bakerst når det gjelder egentlig alt. Slik er det kanskje vel for alle mammaer? Jeg kunne ikke satt meg selv og mine behov først ihvertfall 🙂

Nei nå skal vi snart få besøk av noen herlige folk og grillen skal tennes opp og bordet skal dekkes. Vi gleder oss til å feire sommerferien og nyte kvelden sammen med fine folk <3

Ønsker dere alle en fin fredag!

Maya

Elsker du sjokoladen “Bueno” og is? Da er dette noe for deg!

Onsdagen er her og sommerferien nærmer seg med stormskritt.

Her hjemme har vi pratet om litt hva vi vil gjøre i sommer, og en ting er allerede spikret, det er sommerferieturen til Senja <3 Det gleder vi oss stort til, og denne gangen skal vi innom Lofoten i tillegg. Jeg har bare sett bilder derfra, men det ser ut som et paradis.. (Har du noen tips til hva vi burde sjekke ut? legg gjerne igjen en kommentar)

MEN nå over til det lille prosjektet vi hadde sist uke.

VI HAR LAGET IS OG DET VAR EN STOR HIT! og her kommer oppskriften: 

1.Kjøp inn bueno sjokolade, knus innholdet grovt og sett det i en kopp eller en beholder av noe slag slik at det står støtt.

2. Hell fløte opp i den knuste blandingen og sett en ispinne oppi til slutt.

3. Sett de i fryseren til dagen etter. 4. Smelt melkesjokolade og dypp isen oppi. Her er det mange muligheter, og det er heller ikke nødvendig med sjokolade heller 🙂

Sjokoladen fryser på isen med en gang så da er det bare å nyte en god hjemmelaget is med en du er glad i <3 

Dette bør prøves ut! Det var lett, og ikke minst utrolig koselig. Gutta var superstolte og synes dette var superkult.

Vi har planer om å lage flere men da skal vi prøve andre ingredienser 🙂

Ønsker deg en fin onsdagskveld!

Maya