Husker det som det var i går <3

Lørdag kveld og fotballkamp på tv-en.

Jeg tar musikk på ørene for å finne litt inspirasjon til å skrive et innlegg. Jeg hører på Kevin Boine med drømmeland, en av mine favoritter for tiden.

Jeg tenker tilbake, mange år tilbake, før unger og giftermål. Jeg var 17 år og det var sommer! Lite visste jeg at den sommeren skulle bli en av de mest minnerike jeg noen gang kom til å oppleve. Jeg gikk andre året på videregående og var i en fase der jeg var i ferd med å finne meg selv.. Jeg var usikker på meg selv, kropp og alt som mange er i den alderen.

Det var en varm sommer og en dag ble jeg invitert bort på skansen for å spille litt fotball med noen venner . Jeg elsket fotball og tenkte at det var kult. Vi var mange, for her hadde venner invitert med seg sine venner igjen og vi ble en stor gjeng som hadde det gøy sammen! Masse latter, fotball og jeg husker at jeg var lykkelig.

Jeg ble forelsket og det som hører med.. en lyshåret gutt som spilte gitar, og nei det var ikke Joar. Jeg har jo sett i etterkant at den greia der var ikke helt bra og han var nok ikke forelsket slik som det jeg var 😉 I dag takker jeg han, for når jeg fikk øynene opp så fikk jeg øye på en annen lyshåret gutt. En gutt som var snill som dagen er lang, blå øyne, luktet godt og hadde et utrolig smil. Hele den sommeren hadde jeg sommerfugler i magen.. Jeg har det enda når jeg tenker tilbake på akkurat den sommeren! <3

Her sitter jeg 18 år senere med samme gutt som nå er blitt mann. Han er fortsatt snill som dagen er lang, har gitt barna våre de samme fine blå øynene, lukter fortsatt godt og jeg blir fortsatt litt satt ut av det fine smilet.. Jeg kan ikke tro at jeg møtte min drømmemann som 17 åring.  Jeg innbiller meg at det er ikke alle som er så heldig .. <3 

Vi har hatt, og har fortsatt oppturer og nedturer, men vi holder sammen. Livet er tøft og vi har vært igjennom MYE, og enda mer skal det nok bli de neste årene. Det som er viktig er at vi er snille mot hverandre og at vi løfter hverandre opp, ikke drar hverandre ned. 

Jeg husker tilbake til den sommeren med en god følelse i kroppen,  og håper mine barn er så heldig som det jeg har vært.

Ønsker dere en fin lørdag.

Maya 

klokke eller mobil? Valget vårt ble enkelt! #xplora

Reklame | Xplora 3S

For et år siden ble vår hverdag plutselig forandret. Vår mellomste gutt på da 5 år fikk diagnosen epilepsi, type epilepsi med fokale anfall. Det betyr at han blir borte i små eller lengre sekvenser, øynene ruller, han kan få skjelvinger og bli desorientert. 

Jeg husker det som det var i går, en vakker høstdag og sola skinte tidlig i september. Det var mye følelser de neste ukene og noe av det første vi bestemte oss for var at denne sykdommen ikke skulle ikke få definere han . Vi skulle tilrettelegge hverdagen best mulig slik at han skulle føle seg som alle andre barn <3

Nå er Jesper 6 år og har startet på skolen. Vi som foreldre har ventet bevisst med mobiltelefon, dette skulle han få når han virkelig skulle trenge det. Jeg mener at barn ikke trenger mobil i tidlig alder da man har et alternativ som denne klokken. Her har man alt man trenger og i tillegg får barn være barn! 

Jeg kom over Xplora 3S på instagram og begynte å lese meg opp på klokka, den virket helt perfekt for vår lille gutt! Vi var ute etter et hjelpemiddel som kunne gi gutten vår ekstra frihet, masse lek og få lov til å gjøre ting som kan være utfordrene i forhold til sykdommen, men også være en trygghet for oss foreldre. 

Det er viktig at vi vet hvor han er, at han kan kontakte oss når han trenger og at vi kan kontakte han når vi trenger det. Det er en innstilling som gjør at vi kan stille inn på et klokkeslett når han skal komme inn for å spise eller bare si at alt er bra, men det aller viktigste er jo at han selv skal føle trygghet når han er ute.

Det er også en alarmknapp hvor han kan holde en knapp inne i 5 sekunder, da går alarmen på telefonen vår her hjemme. 

Veldig fornøyd med ny klokke, både mamma og pappa er lett tilgjengelig om han skulle trenge det <3 

Vi er helt sikre på at vi har tatt rett valg allerede etter 14 dager, og et av høydepunktene var da han fikk lov til å sykle en liten runde med storebror, og i tillegg ha den superfine blå klokka på armen <3 

Med klokka på armen og appen lastet ned på telefonen kan vi se hvor han er..

Det vi som foreldre er veldig fornøyde med er at gutten vår kan være aktiv, leke og ha det gøy med vennene sine. Han kan gå til andre venner i gata. Han får lov til å være en aktiv gutt med skrubbsår på knærne, grønske på klærne og mestre. Det er morsomt å se hvor mange skritt som er gått etter endt dag og da starter ofte den gode samtalen på kvelden om hva som har blitt opplevd i løpet av dagen <3 

Han er blitt godt kjent med kroppen sin og når anfallene er på vei så kjenner han det ofte i forkant, og da kan han trykke på knappen så er vi der med en gang. Vi er aldri langt unna, men vi fotfølger han heller ikke.

Vi har mulighet til å gi han ekstra frihet, og som mamma og pappa er det mer en ord kan beskrive. 

Det er ikke slik at klokka tar over vårt ansvar som foreldre, men den er et teknologisk hjelpemiddel vi benytter oss av i hverdagen.

Jeg vet allerede at det er ei som skal kjøpe denne klokken til sin sønn, og jeg anbefaler den på det sterkeste. Ønsker du å se litt hvordan den fungerer og hva andre foreldre mener  bør dere å følge Xplora på instagram. Det var der jeg først oppdaget den! 

Ja til at alle barn kan være mer aktive. Være ute og leke, være trygge og ha det gøy!

Trykk på linken under så kommer du inn på siden til Xplora, og bruk kupongkoden  mayashjorne” – denne gir 1 mnd fri bruk av abonnementet ved valg av 6/12 mnd forhåndsbetaling

https://xplora.no/xplora-3s/

Maya

#Stoltmamma

God kveld 🙂

Da er mandagen snart  over og eldstemann er akkurat kommet seg i seng. Joar er på kamp og er ikke hjemme før sent.

I dag har jeg hatt besøk og vi har kost oss med ost og kjeks, gode samtaler og mye latter. Det er så koselig med besøk, og spesielt når mennesker som du setter veldig pris på tar seg tid til å komme tross kort varsel <3

I kveld kjenner jeg på det å være en stolt mamma, det skal sies at jeg er alltid stolt av ungene mine, men i kveld er det litt ekstra spesielt.

Jeg har en gutt på 10 år som er blitt veldig selvstendig og flink etter at lillemor kom til verden, både i forhold til seg selv og søsknene sine. Jeg ser han tar seg tid til å snakke med småsøsknene sine på en måte som gjør at de ser opp til han. Han leker med dem, og lærer de alt mulig rart. I dag kom han hjem fra fotballakademiet og var kjempesliten, men når lillesøster kommer med prompeboka tar han seg tid til å gi henne oppmerksomhet. Hun smiler fra øret til øre og koser han. To krølltopper, så like, men allikevel så ulike. Etterpå går han bort til Jesper for å skryte av leksene hans og spør hvordan skoledagen har vært. Det betyr mye for lillebror. Etter middagen drar han igang gjemsel og latteren sitter løst på alle tre <3

Han ser på meg med de blå øynene sine og sier: ” Mamma? Gjett hva som skjedde i dag?” Jeg sitter  med lillebror som er litt lei av å skrive i-ord i bamseboka. “Hva skjedde?” svarer jeg. “Jeg fikk flest stemmer!!” øynene hans lyser opp og du kan se de hvite tennene bli til et bredt smil i det solbrune ansiktet.. Han er blitt valgt inn i elevrådet av klassen. Jeg sprekker nesten av stolthet og sier ” Herlig! Jeg er superstolt av deg gutten min!”.

Han gir meg en klem før han sier at han må dra på trening.

Han sykler oppover gata og jeg ser han er lykkelig, og ikke minst stolt av det han har oppnådd i dag. Lille gutten min som er blitt så stor..

Maya

Interiør, høstfarger og smarte løsninger <3

Det er ikke ofte jeg skriver to innlegg på en dag, men i dag blir det slik <3

Dere har sikkert fått med dere at jeg er veldig glad i å fikse hjemme og er en stor fan av gjenbruk! Til dere som er nye lesere, så er det en av mine favoritthobbyer. Interiør, gjenbruk, rydding, dekorering, lage egne møbler og ommøblering er noe jeg bruker mye tid på etter ungene. Da koser jeg meg, spesielt når jeg er alene hjemme, litt musikk på ørene og bare svirre rundt i min egen verden <3 

Den andre hobbyen min er å ta bilder. Tidligere har jeg kun brukt mobilkamera, men nå har jeg investert i et olympus pen, veldig fornøyd med det lille jeg har brukt det hittil! Bildene blir veldig fine og det er mange innstillinger å sette seg inn i, men det kommer etterhvert.

I dag hadde jeg litt tid for meg selv og da ble det litt forandringer. Nå er jo høsten her og jeg har byttet ut litt interiør. Jeg elsker sennepsgul farge blandet med den rustikke stilen, drivved er min favoritt. Jeg har farger som brunt, grønt og blått også. Den siste tiden har jeg funnet meg en del drivved og har gitt enkelte møbler nytt liv. Det blir så fint synes jeg selv <3

Når jeg innreder og ommøbler må jeg alltid tenke lagring, barnevennlig og plass. Det er et lite hus uten store oppbevaringmuligheter, men det kan fint ordnes om man tenker litt lurt. Min favoritt er Hemnes fra IKEA. Den er pen å se på, klassisk, kan passe til det meste og er romslig med tanke på oppbevaring. Vi har en del av de hvite kommodene som gjør at det blir en helhet i hele huset.

Runde spisebord gir større romfølelse, så både kjøkken- og spisestuebord er runde. 

Nå er snart høsten her og da er det så fint med å pynte opp med lyng, min favoritt årstid <3

Vi bruker svært lite penger på interiør, jeg kjøper stort sett brukt og følger med på salgssider om det er noe jeg skulle trenge 😉 Jeg ønsker dere en fin kveld, og jeg kjenner det blir tidlig kvelden på meg i dag.. og du?

 

Hvilken stil er din favoritt? 

Maya 

 

Søndag morgen, og tanker om uka som kommer..

I dag var det tidlig opp, og jeg sovnet selvfølgelig ikke før nærmere fire i natt. Noen netter er bare sånn, og da er det jo opplagt at Sofia skal stå opp halv syv! #mammalivet 

Joar dro på dugnad samtidig med at Sofia sto opp, og da startet dagen med å lese prompeboken til Fantorangen ca tusen ganger. Da er det viktig at man ler hver gang hun trykker på knappen slik at det blir prompelyd.

Etter lesingen var det frokost, og deretter duplo og pusletid! Da var det å pusle det samme puslespillet ca tusen ganger før vi skulle lese prompeboka igjen.. Sånn gikk det i 4 timer og nå har hun sovnet.

Pusle er så gøy! Dette er favoritten til Sofia <3

Duplo er også en favoritt her hjemme, sammen med prompeboka og puslespill 🙂

I dag er det søndag, og det betyr at det er arbeidsdag i morgen. Ny uke med nye muligheter, og det er som vanlig mye fotball. Hvis jeg ikke tar helt feil så er det  5 treninger, to kamper og en økt med fotballakademiet som er plottet inn i kalenderen denne uken. Det blir mye jobb/skole, lekser og treninger.

Når det er så mye som skjer så prøver jeg å være flink til å tenke over når jeg kan ha tid til hver og en av de som bor i dette huset. Det er viktig synes jeg! Det er viktig å bli sett som en enkeltperson og ikke som en del av en gruppe, og det kan fort skje for vi er jo mange her hjemme. Det trenger ikke være mye som skal til, og en god samtale ved kveldsmaten, en liten fotballøkt i hagen eller lese prompeboka ca tusen ganger er eksempler på dette. Jeg og Joar har serier på tv som vi ser på etter at ungene har lagt seg <3

Nå stikker sola fram, og mens lillemor sover skal jeg prøve å få satt på bokbind på 10 bøker, fikse litt ute og rydde i skuffer og skap!

Hva er deres planer for dagen?

Maya 

Lørdag, sol og fotballcup!

I dag var det utrolig deilig å våkne til strålende sol, blide barn og en fridag.

Vi spiste en god frokost sammen før vi skulle dra på fotballcup med Jesper. Det er sjelden vi sitter alle sammen rundt bordet samtidig så det var koselig.

Joar og Jesper syklet opp først, og vi andre gikk opp litt senere. Det var et yrende liv av voksne og barn som heiet og klappet for hverandre. Sola skinte og det var en fantastisk stemning og idrettsglade barn over hele den store kunstgressbanen. Jesper spilte tre kamper og laget hans la ned en heroisk innsats. Det ble mange mål begge veier 🙂

Det er viktig med feiring etter skåring av lagkameraten 🙂 

Etter cupen lurte Jesper veldig på om han kunne sykle hjem sammen med storebror alene. Litt skummelt for mamma, men etter at vi fikk den nye klokka fra xplora har vi nå mulighet til å gi han litt mer frihet. Vi kan følge med på kartet hvor han er og hvis det skulle skje noe har han klokka på armen, og vi er et tastetrykk unna. Han fikk lov å sykle hjem og var superstolt!

Superstolt med ny klokke og at han fikk lov å sykle hjem med storebror <3 

Nå er huset ryddig til helga, lillemor sover og jeg har noen minutter til et lite blogginnlegg før hun kvikner til. I kveld skal jeg ta med Sofia og gutta på en fotoshoot og jeg er kjempespent på om bildene blir bra! Det må nok litt prøving til før jeg blir ordentlig kjent med kamera og får brukt de riktige innstillingene. Jeg har et fint sted jeg har sett meg ut, og med klær som passer til.

Dere får ha en fin lørdagskveld, her skal den nytes fullt ut med taco og premier league match. Heia Liverpool! 

Maya

Fredag, og endt skoleuke :)

Da er første skoleuke over og for en start! 

Begge skoleguttene er fornøyde og det er virkelig merkbart at Jonathan begynner å bli stor. Han har kommet hjem med fagbøker til den store gullmedaljen. Han har fått lengre dager på skolen og merker at det kreves mer. 

Jesper har også blitt skolegutt. Denne uken har han gjort sine første lekser, fått nye venner i klassen og har hatt mange fine opplevelser på skolen. 

Sofia har gått i barnehagen snart i litt over to uker og hun elsker det. Hun løper med små skritt inn porten til barnehagen med smil om munnen og kosekanin under armen. Da er hun klar for en ny dag med lek, fine lesestunder og ikke minst gode måltider 😉 

Jeg har hatt en fin oppstart, og jeg merker at hverdagen traff meg litt som en vegg! 😉 Har måtte holde tungen rett i munn i forhold til lekser, fotballkamper og andre avtaler. Det tar nok ikke lange tiden før jeg er vant med de vanlige rutinene. Flere som kjenner seg igjen? eller er det bare jeg som føler at hode sitter såvidt fast til kroppen? 

I helga er det fullt opp med fotballturnering for Jesper, bursdager for begge gutta og dugnad for Joar hele søndag. Jeg skal få prøvd det nye kameraet mitt og lære meg litt om hvordan det fungerer. Jeg synes det er så gøy å ta bilder, spesielt av ungene. 

Jeg ønsker dere alle en fin fredag og kos dere med helg <3 

Maya 

Lillemor og kosekanin <3 Tatt med det nye kameraet 

Lillebror med sine første lekser <3 

Sofia elsker å gå i barnehagen <3 

Dette er hverdagen! Matpakker, lekser og skolestart..

Det ble rett og slett for vanskelig for en liten gutt på 6 år <3

Mange har tatt kontakt og lurt på hvordan det gikk med den lilla sekken, og her kommer en liten oppdatering <3 

I går var første skoledag og det var mye spenning rundt denne dagen. Morgenen startet fint med smil og sommerfugler i magen. Sekkene sto klare og alt lå til rette for en fin dag! 

Jeg dro på jobb for å møte min egen klasse før jeg skulle følge min egen førsteklassing til sin aller første skoledag. Joar var hjemme og jeg skulle møte de på skoleplassen klokka ni.

Jeg sto på skoleplassen klokka ni og ser de to komme hånd i hånd nedover gangveien. Jeg ser det med en gang, hele kroppsspråket sier at det er noe galt! Jeg ser Joar bærer sekken og tenker at nå er dette blitt vanskelig. Det var riktig, for en liten gutt kommer mot meg med tårer i øynene. “Hva er det?” sier jeg. Han får frem at det er så skummelt med sekken og at han er veldig lei seg. Jeg visste jo at dette var en mulighet, og hadde en back-up sekk på kontoret. Vi fant ut at i dag bruker vi den andre sekken og lar den lilla stå på kontoret resten av dagen.

Jeg er oppmuntrende og sier at dette går bra! Jeg forstår at dette er vanskelig. Vi gir hverandre en klem og sier at vi er glad i hverandre, vi går ut på skoleplassen til pappa. Vi blir enige om at pappa må være den kuleste pappaen i hele verden som går med enhjørning på t-skjorten sin foran alle de andre voksne <3

Førsteklasse har  time og jeg går inn på kontoret, sekken ligger slengt på gulvet og jeg tar den opp. Da ser jeg at han har revet av alle de fine merkene slik at sekken skal bli mer nøytral! Da kommer tårene, og jeg vet at dette valget ble rett og slett for vanskelig en gutt på 6 år! Det er allikevel riktig for oss at han fikk ta valget selv.. <3 

Første skoledag går bra og jeg bestemmer meg for at vi ikke snakker noe mer om dette før han selv er klar for det.

Kvelden kom etter at vi hadde hatt pizza fest og kost oss sammen. Jeg driver ute på terrassen med et av mine prosjekter, og jeg merker at han kommer.

“Mamma?” Ja, sier jeg. “Kan alle like alt?”. “Ja selvfølgelig”sier jeg.

“Mamma?”. Ja, sier jeg igjen. ” Tror du det er noen på skolen som sier at det finnes jente og gutteting?”. Jeg blir litt overrasket og svarer at det er nok noen, men det er jo ikke slik det egentlig er. Han nevner noen navn på eldre elever som har vært hyggelig mot han, til og med når han sa han hadde en lilla sekk. “Der ser du! Det er veldig mange snille barn på skolen som kommer til å synes at den er fin” sier jeg.

Vi prater litt løst og fast rundt dette, og jeg sier at du må velge det som er riktig for deg. Det er ikke viktig hva vi voksne synes eller andre barn. Etter en stund spør jeg: ” Vil du bytte den i annen sekk slik at du kan få en annen?” Han svarer: “Nei, det kan jo hende jeg skal bruke den”. Vi sier oss enige at den kan stå på plassen sin i hylla på rommet så ser vi an om den kanskje blir med på skolen en annen dag. 

Første skoledag var fin og jeg hadde en fornøyd gutt tross at den startet litt vanskelig. I dag bruker vi den blå og svarte sekken fra Bergans og det gjør vi helt til han bestemmer seg for noe annet <3 

Maya

Et tomt klasserom og en spent lærer <3

Jeg sitter i klasserommet og er både svett og sliten etter å ha holdt på i mange timer. Jeg har ikke gjort alt i dag, men tatt det over noen dager. Både arbeidsdager og fritid er blitt brukt.

Jeg ser utover og det føles bra, alle 18 pultene står klare med nye navnelapper for anledningen. Anledningen? Ja, skolestart. Skolestarten er en viktig del av skoleåret. Det er viktig med en god start, enten om du skal starte i 1. klasse eller skal opp i 6. klasse. God start er viktig uansett. 

Mange unger er spente, glade og fylt av forhåpninger når de møter på skoleplassen i morgen. Mange er fylt med forhåpninger om året de har i vente. Mange gleder seg til å se venner og lærere, komme tilbake til rutiner. Jeg skriver mange, for jeg vet at det er nok ikke alle som  deler disse forhåpningene for skoleåret eller gledene ved å være tilbake. Det er trist, og jeg har lest en del artikler den siste tiden om hvordan vi kan oppfordre barna våre til å ta vare på hverandre.  Her hjemme snakker vi om det nesten hver dag. Hva har du gjort for å være en god venn i dag? Et enkelt spørsmål som kan få både barn og voksne til å reflektere over sin egen oppførsel.

Tilbake til klasserommet, for det er jo her mye skjer. Jeg ser på de blå permene med nye etikketter for året. På tavla henger det to plakater, arbeidsplakater. Litt bortenfor henger det noe som også er nytt. Klassevenn. Ordet klassevenn er fint. Rundt ordet henger det små viktige ord og setninger.Ord som respekt, inkludering, ansvar, omsorg.. Disse skal minne deg på å være en god venn og et medmenneske hver eneste dag. Det er viktig!

I vindu sitter en sliten bamse som har vært med på en del gjennom disse årene, Daniel Dinosaur. Gleden er stor når han får være med deg hjem for helgen.. <3 Blir spennende om han skal være med noen hjem dette året 😉 

Helt bakerst henger det store fargerike bokstavplakater på veggen: “Velkommen til 4. klasse”. Ja for de 18 som kommer for å ta meg i hånda og gi meg et varmt smil i morgen skal opp i 4. klasse. Tenk, dette er fjerde året som lærer for denne fine gjengen. 

 

En spent lærer som gleder seg til å møte elevene sine igjen i morgen <3

Maya 

Hektiske dager ⭐

De siste dagene har flydd avgårde og mye har skjedd! Hverdagen er i gang, og jeg kjenner at det er helt greit. Hektiske dager med jobb, barnehage, SFO, fotballkamper, fotballtreninger og alt annet som er full gang!

Den siste uka har jeg fått gjort en del forandringer hjemme sammen med to fine damer! Tusen takk Nina og Louise som hjalp en litt stressa mamma å få alt ferdig i tide❤

Tilbake til prosjektene mine .. Jeg hadde en del planer da sommerenferien startet og noen fikk jeg gjort, og noen står fortsatt igjen!

Gangen er pusset opp etter å ha vært et prosjekt som har blitt utsatt og utsatt. Malte en vegg i fargen OSLO. Elsker den fargen! Resten ble malt hvitt.

Vi har bygget et rom til mellomste oppe og det var en løsning som ble tatt godt i mot av eieren selv.

Huset er vasket utvendig. Det samme med terrasse og dukkestue. 

Alle innerdørene er malt og hele taket i 2. Etasje er vasket ned! Barnerommene er oppgradert med nye tepper og en del møbler ⭐

I går laget jeg meg et nytt tv-møblel med drivved jeg selv har plukket. Tv- benken fikk jeg gratis på finn! Elsker gjenbruk❤

Det gir en god følelse å være ferdig selv om jeg vet det står igjen en del ting enda!

Kos dere videre denne fredagen, og jeg ønsker dere en god helg ⭐

Maya