Det nærmer seg natt, og jeg er fortsatt våken..

Det ligger ei lita jente ved siden av meg på sofaen. Håret danser rundt på puta og de lange svarte øyevippene ligger ned mot kinnene. Pusten er rolig og på den lilla smokken midt i det lille ansiktet står det “I love mommy”… Ved siden av henne ligger en liten hund, en liten fluffy hund fra IKEA. Det er en ny favoritt og den må være med.

Hun har på seg den lille nattkjolen sin med små ponnier og regnbuer på, den har hun fått i gave av storebror <3

Hun liker ikke å ha på seg dyne/teppe når hun sover så man kan se de små bena stikker ut fra teppet. Så vakker en liten trolljente, mammahjerte smelter helt. Jeg kan ikke huske hvordan det var før Sofia kom inn i livene våre, hun gir oss så mye latter og glede. Gutta gjør også det, men hun er jo nå den lille babyen vår og jeg griper fatt i det lille strået jeg har for her vokser de snart meg over hodet alle sammen. Jonathan er blitt så høy og stor, og Jesper ser ut til å bli høyere enn storebror og i tillegg er skolegutt så de er ikke smågutter lengre, men for noen fine gutter! <3

I dag ligger vi på sofaen da lillemor har kastet opp, mulig vi flytter oss inn i senga senere, men akkurat nå tar vi letteste og raskeste vei til badet .. Det er så vondt å kaste opp og gråten er sår, men hun er jo en liten tøffing og smilet sitter løst selv om formen er dårlig.

Jeg får meg ikke til å sove enda, det er litt sånn når ungene er syke, da kommer mammabjørn fram og passer på at alt er bra. Alle andre sover, men jeg har ferie i morgen og det passet jo bra nå som lillemor er syk og vi har åpne dager da ingenting skjer. (Vi hadde selvfølgelig avlyst planer om det hadde vært noen, sånn til info)

Hva gjør jeg her i mørket?

Jo, jeg ser på repriser av stjernekamp. Har sikkert sett disse episodene hundre ganger, men jeg er en ihuga fan av stjernekamp og blir aldri lei. Jeg vet jo alt som skjer, og hvem som ryker ut og hvem som vinner, men det har ikke noe å si 😉 Jeg elsker stjernekamp, skal vi danse, norske talenter, hver gang vi møtes osv.. Lista er lang! Noen flere som kjenner seg igjen? 

Nå logger jeg av og ønsker dere en god tirsdag når den kommer..

Maya 

Jeg har tenkt på det i 18 år, og i dag gjorde jeg det!

I dag gjorde jeg noe jeg har tenkt på i 18 år! Jeg er IKKE i en alderskrise eller har et ønske om å gjøre meg yngre, men dette er et valg som jeg egentlig tok for mange år siden. Det har bare blitt utsatt og utsatt for det har vært litt skummelt.

Valget tok jeg i sommer og tok da kontakt med ei venninne som er en fantastisk kunster. Jeg visste at hun kunne få fram noe jeg kom til å bli veldig fornøyd med ut ifra de ønskene jeg hadde for den.

Denne tatoveringen er utrolig viktig for meg, og det handler om hva jeg har opplevd i livet mitt, hvordan jeg har taklet det og takler det i dag. Alt er en prosess og kanskje den aldri tar slutt, men å finne en måte å leve med det på er viktig.

Litt nervøs før jeg skulle gå inn for å si det sånn 😉 

Nå sitter jeg med et kunstverk på armen og jeg er veldig fornøyd. Den tok 3,5 time og jeg var utrolig nervøs rett før nåla skulle treffe huden, og jeg vurderte faktisk å løpe ut av døra så fort jeg kunne.  Heldigvis gjorde jeg ikke det og i det nåla traff var det så absolutt ikke vondt! Litt ubehagelig, men ikke vondt. Det ble en hyggelig stund med masse skravling og utrolig godt å se ei fantastisk dame som jeg ikke har snakket med på lenge. Morsomt å mimre litt fra gamle dager 🙂

Hva symboliserer den? 

Boka og pennen handler om at jeg alltid har skrevet dagbøker, og i de bøkene står alle mine gode tanker, og de tankene som er litt vanskelige. Jeg gikk etterhvert over fra dagbok til blogg. Bloggen betyr like mye for meg som alle de dagbøkene jeg har gjemt bort, men som jeg av og til tar fram for å lese alene på enkelte kvelder. De tar meg med tilbake i tid og forteller meg hva som er viktig når jeg er litt på avveie, og ikke minst gir meg en pekepinn på hvordan mine egne barn kan ha det med tanke på pubertet og hvordan det kan føles.

Skriften eller teksten betyr mye for meg! Den handler om all motgang du møter i livet gjør deg sterkere, og jeg tror mange kan relatere seg til dette uttrykket.

Bedre bilder kommer etterhvert, men sånn ble den <3 

Dette satt sammen til en tatovering ble et veldig fint symbol å ha på armen resten av livet, og det viktigste av alt er at det føles så riktig!

Ønsker dere en fin kveld videre, og husk:

“Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.”

Maya

Holmenkollen i fantastisk vær <3

For noen dager siden var Sofia med Marius Kids på photoshoot i Holmenkollen,og der har ikke jeg vært så mye tidligere. Vi fikk ikke se så mye av selve Holmenkollen da vi var der, og derfor bestemte vi oss for å ta en tur i dag. Det var spådd fint vær og søndager er en fin dag til utflukter. Det viste seg å bli en nydelig høstdag med sol, blide barn og god stemning <3 

Vi pakket ned nybakte scones, kokte egg, nugatti og lefser i matboksen, og dro avgårde. Vi hadde ikke bestemt oss for noe spesielt som vi skulle gjøre da vi kom fram, men vi endte oppå gratishaugen med utsikten på hoppbakken. Der spiste vi maten vår og gutta fløy litt rundt. Sofia var mest opptatt av kvikk lunsjen og de nye gårdsdyrene sine. 

Etter at vi hadde spist tok vi turen ned til hoppbakken for å se på mennesker som fløy nedover bakken i zipline. Det hadde jeg aldri gjort, FOR DET ER LANGT NED! Jonathan hadde veldig lyst, men han og Joar skal heller ta seg en tur i klatreparken sammen før de prøver seg på kollensvevet.  

Ved siden av bakken lå en liten skog, og der var det en hinderløype og det var populært. Tror vi holdt på en hel time med bare å være aktive, kjempegøy! Jeg og Sofia lekte litt med kongler og diverse mens gutta var ute i løypa sammen. Alle var temmelig slitne da vi satte oss i bilen 4 timer etter at vi hadde kommet.

Vi var alle enige om dette ville vi gjøre en annen gang også!

Det er jo veldig hyggelig for det er ikke så lett å finne aktiviteter som passer helt for alle, men her fikk vi det til. Jeg legger ved en knippe bilder fra den fineste søndagen på lenge!

Ønsker dere en god kveld og i morgen blir det et nytt innlegg på bloggen, følg med!

Maya

Fineste matboksene våre fra marius kids. 

Kvikk lunsj må vi ha med oss på tur <3

To gode venner som er på nye eventyr <3 

Gjengen vår <3

Jeg møtte den søteste Mikkel Rev i skogen 🙂

Og den reven var mett og god på kvikk lunsj…

Trening i hinderløypa, her far mot sønn! <3

Fornøyd gutt!

Noen ganger er det bare godt å være oss, takk for i dag! <3 

 

 

MANGE tips til billige/gratis høstferieaktiviteter<3

Jeg synes det er viktig å ha fokus på at alt ikke trenger å koste penger. Her hjemme er vi flinke til å finne på aktiviteter som passer for alle, og som ikke trenger å koste så mye! Vet at det er mange som drar på sydenturer, eller på flott hytter, og vi må huske at det er ikke for alle.

Til deg som leser dette og føler at du ikke kan matche andres høstferieaktiviteter, ikke tenk på det og det er mye fint å gjøre som ikke trenger å koste så mye!

 1. Tur til Oslo. Ta med deg litt niste, evt sparkesykkel/sykkel/skateboard på dra til Frognerparken, slottsparken eller andre parker i Oslo. Kanskje spille pokemon go?
 2. Tur i skogen. Pakk med deg en sekk med god mat, drikke og en tursjokolade. Opplev naturen på sitt beste. Ta med deg en spikkekniv eller et kompass, la fantasien få utspille seg. (Ti på topp?)
 3. Brettspill eller andre spill. Finn fram et brettspill eller delta med ungene i playstations verden.
 4. Filmkveld. Mange fine filmer å leie på viaplay eller netflix. Lag litt god mat, popp popcorn og sett litt godis på bordet. Gjør det til en hyggelig stund.
 5. Om du har bålpanne/grill, ta middagen ute. Gjerne etter at det er blitt mørkt og tenn litt lys i lykter, kos dere med god mat og kanskje en historie eller to?
 6. Gjør noe som barna har interesse for. Her i huset er en tur på fotballbanen populært. Det koster ingenting, men betyr mye!
 7. Lillestrøm og ny skatepark. Ta med dere sparkesykkel eller skateboard å ta dere en tur til Lillestrøm. En flott park og her er det mulighet for å sykle eller gå langs Glomma om du har flere barn med delte interesser. Det er en fin treningspark ikke langt unna nebbursvollen med en liten lekeplass ved siden av, så her kan ungene leke om du er interessert i å ta ei treningsøkt. Kanskje ungene har lyst til å være med å trene istedenfor?
 8. Sykkeltur i nærmiljøet, og stolpejakt. Last ned appen, sett deg på sykkelen og følg kartet.
 9. DNT turer er en mulighet. Det er mange hytter rundt om i Norges land og her er det bare å sett opp ei reiserute, pakke sekken og sette avgårde på nye eventyr.
 10. Besøke venner og familie, eller ha besøk. Det er alltid koselig og her kan barna dele gode opplevelser, leke og ha det gøy.
 11. Gårdsbesøk. Det er mange besøksgårder rundt i Norge, så sett deg ned og finn ut hvor de ligger, og ta deg en tur!

Her er det bare å kose seg i høstferien med mange fine og ulike aktiviteter! <3

Kos dere!

Maya

Gårdsbesøk og en nydelig høstkveld <3

I dag våknet vi til regn og skikkelig høstvær.

Jeg hadde overrasket gutta og bestilt ferskt brød og nugatti fra morgenlevering, det gjør jeg en gang i blant for de synes det er så koselig. Sjekk det ut Her!

Stemningen var god og Sofia var som vanlig opptatt av gårdspuslespillet sitt. Derfor tenkte jeg at en tur til Lindeberg gård var fint i dag! Her møtte vi både kuer, griser, hamster, høner, hester og ikke minst sauer! Det var topp for lillemor som fikk kost med sauene. Hun ropte “bæææ” utover hele enga og fikk seg noen nye venner i dag <3 

Etter gårdsbesøk dro vi hjem og det passet ganske så bra da det begynte å pøse ned.

Da vi kom hjem ble det middag etter en stund og det var litt kaos og intens stemning her så da bestemte vi oss for å ta en kveldstur i det fine høstværet! Det var godt å komme seg ut, og bare nyte kvelden litt. Jesper syklet og vi andre gikk. Jonathan dro til en kamerat da han ikke ville være med oss andre.

Turen var på ca 5 km og det ble stolpejakt på oss også. Det var stas synes Jesper som skannet koder til den store gullmedaljen 😉

Nå er to av tre unger lagt, jeg har sett på stjernekamp og nå er det skal vi danse som står for tur. (Reprise selvfølgelig)

I morgen skal vi besøke Oslo, og Holmenkollen, det gleder vi oss til 🙂 

Ønsker dere en fin lørdag videre!

Maya

Høstferie <3

Da var fredagen her og plutselig var 6 uker over på et blunk. 6 uker siden Jesper begynte på skolen og jeg startet opp med min klasse. Mye har skjedd, men  jeg har en gutt som er blitt trygg og god på skolen, leser litt gjør han også! Stopp tiden sier jeg bare!! Mamma henger ikke med, og jeg synes det ikke det er lenge siden han var babyen min <3

Det samme gjelder Jonathan og som nå går i 5 klasse, har vært igjennom nasjonale prøver og ikke minst all forandring som skjer.. Vi ønsker blant annet  puberteten velkommen med svaring, kverulering og en herlig attityde! 😉

Sofia vokser og gror til hun også, begynt å si noen ord, og er veldig glad i å pusle. Hun danser og er en skikkelig liten rampeunge med en sterk personlighet! Flyr rundt som en liten virvelvind.. 

Ute regner det skikkelig og det blåser, skikkelig høst! Da er det deilig å sitte inne med fyr i peisen bare for en liten stund.. Nå er det snart ut å hente Jonathan og Sofia før vi setter nesa mot Sverige for å handle inn det vi trenger de neste ukene.

Planene for høstferien er klare og det er å gjøre akkurat det vi vil, når vi vil! Vi er heldige som har en onkel som tar seg feriedager for å ta med gutta til Oslo på kino, en dag hver, og det betyr mye.

De gleder seg alltid til å være sammen med onkel Sverre <3

Nei, nå må jeg komme i gang, ønsker dere en fin kveld <3

Maya 

 

Bursdag, gaver, god festmat og alt det som hører med!

I dag var det min dag, og den startet med bursdagssang på sengen med kaker, pakker og godis!

Hva mer kan man ønsker seg sier jeg 😉

Gavene var alt fra et nydelig smykke til en lyslenke med frukt i alle farge og fasonger.. “Mamma, den kan du bruke når vi skal ha fest!” sa Jesper, og man kunne se det glitret i øynene hans.. Topp tenkte jeg, den passer rett inn i interiøret 😉

Det er like morsomt hvert år jeg åpner pakkene fra gutta, man vet aldri hva man får for å si det sånn! Det som er gjennomgående er at det er gitt med hjerte og de mener nok at dette er noe jeg ønsker meg, og det er det aller viktigste!

På jobb sto det pakker på pulten min og fine ord fra enda finere kolleger.

Da skoleklokka ringte inn ble jeg møtt av 17 fine elever med bursdagssang og kort <3 Jeg kjente at da kom tårene, for det betyr mye når så mange rundt meg bryr seg, og gidder å gjøre dagen ekstra spesiell for akkurat meg.. 

Etter jobb ble det kafe besøk med de to beste gutta. Oreokake og sjokoladekake med varm kakao var helt topp, og det ble en fin stund med to små gutter og en veldig fornøyd mamma. Jeg ser hvordan de prøver å gjøre dagen min fantastisk ved å være blide, si pene ting og hjelpe til! Det varmer et mammahjerte <3

Vi tok en liten tur på butikken etterpå for å handle til fest! Pølser, pizza, is og sjokoladesaus var ingredienser som man trenger for å ha en skikkelig feiring! Lillemor har akkurat spist nesten tre wienerpølser, og gutta sitter å spiser hver sin lille pizza. Nå bare slapper vi av og koser oss, gidder ikke stresse med noe!

Vi skal vi snart spise litt is, og ha en skikkelig is-fest før halvparten av oss skal legge seg 🙂

I kveld får jeg besøk av ei venninne og det gleder jeg meg til, lenge siden vi har snakket sammen. Joar er borte i kveld på befalskurs i sivilforsvaret og det er jo litt typisk, men sånn er det 🙂 

Facebook, instagram, sms, klemmer og gode ord overalt! Tusen hjertelig takk for at dere tar dere tid <3

Bursdag er en spesiell dag og for meg har den flere betydninger. Den er ikke bare fin, men også vemodig. Det er mye følelser, og derfor er det så utrolig fint med så mange fine mennesker som bryr seg, og ikke minst møter meg med store smil, sang og varme klemmer!

Nå skal jeg logge av og kose meg videre med den lille gjengen min <3

Maya 

Lillelørdag!

I dag er det lillelørdag, og halvveis i uka allerede! Tida flyr og dagene raser avgårde mens vi prøver å henge med så godt vi kan.

I dag var det bare å skynde seg hjem fra jobb for jeg hadde lovet gutta at de skulle få handle bursdagsgave, så der ble jeg hengende utenfor Nille en halvtime mens de handlet 😉 To fornøyde gutter som kom ut med hver sin pose! Jeg er litt i overkant glad i pakker så kjente jeg ble veldig nysgjerrig, men de var standhaftige og jeg måtte nok vente til i morgen!

Så var det å hente lillemor i barnehagen, og det er et kapittel for seg selv. Hun vil jo bestemme alt selv hele tiden og trassen er i blomst. Vi kom oss hjem og fikk satt på bæ bæ lille lam med Fantorangen samtidig som hun fikk pusle favoritt puslespillet så ble verden et bedre sted å være 😉

Middag sto for tur og først var det å høre Jesper i lese leksa, og deretter engelsk med Jonathan. Det gikk akkurat for da han la sammen bøkene i sekken var det middag. Etter middag var det 5 minutter powernap på sofaen mens Fantorangen sang av full hals på tv’en og Sofia turnet rundt i sofaen, så kan vel konkludere med at det ikke ble noe powernap.. 

På kalenderen i dag sto det fotballkamp med Jonathan og foreldremøte for 5. trinn .

Det er rart at det allerede er siste seriekamp i 2019. Det har vært et spennende år for Jonathan som virkelig har tatt store steg med tanke på å være keeper. Han har vært med på mange ekstra kamper med andre lag i samme årskull og fått god trening. (han får selvfølgelig velge selv, ikke noe press) Nå får vi se om håndballkeeper frister, eller om det blir noe annet da fotballen har mer eller mindre pause. 

I morgen har jeg bursdag og gleder meg til en rolig feiring med ungene på kafe’ og på kvelden kommer en av mine beste venninner på besøk til skravlings og godis. Det er helt perfekt, og for meg er det ikke viktig med noe stort og masse styr. Mulig det blir litt familie til helga, men vet ikke helt enda. Ingen er ihvertfall ikke invitert enda 😉 

Bursdag for meg er viktig. Det er en dag som bare er min og det er jo hyggelig å føle seg litt spesiell akkurat denne dagen, det er en dag man blir litt ekstra sett! Det er kanskje rart å si som voksen dame, men jeg tror at alle innerst inne, voksne som barn, liker å få ekstra oppmerksomhet en dag i året <3 

Nå skal jeg synke langt ned i god stolen, stearinlysene er tent og jeg skal se på serie på tv, herlig plan!

God kveld!

Maya 

Multitasking på høyt plan! #mammalivet

Klokka er halv fire og jeg løper ut døra på jobben. Jeg må skynde meg hjem for å rekke alt jeg skal før det er tilbake på jobb kl 18.00.

“Hallo!” Jeg kommer inn døra hjemme og roper på gutta. I dag har nemlig storebror hatt med seg lillebror hjem etter skolen 💙

Flinke gutter, ikke noe tull og de hadde kost seg med en hel eplekake i de to timene de hadde vært alene 😂 Litt må de jo få lov til!

Jeg startet på middag, tomatsuppe, egg og pasta. Middagen koker og Jonathan kommer inn å skal ha hjelp med lekser. Det blir lekser, middagslaging, rydding, jobbplanlegging og dekking av bord på samme tid og kjenner jeg er litt svett i pæra.

Dette kan vi vel kalle multitasking på høyt plan? 👏

Nå er det 40 minutter til jeg skal ha kledd på meg, kost litt med lillemor, fått Jonathan på kamp og være på jobb til foreldremøte klokka 18! Jeg får komme i gang om jeg skal rekke alt 👌

Ønsker dere en fin kveld videre!

Maya 

 

Mandag og ny uke som står for tur!

God mandag alle sammen!

Her hjemme er mandagen allerede godt i gang og planene for uka er klare, kabalen er løst og nå kan vi bare hive oss ut i det som skal komme.

Jeg merker at jeg og ungene er klare for høstferie snart og det gleder vi oss til. Vi krysser fingrene for godt vær slik at vi kan komme oss ute i skog og mark. Etter at vi var på sommerferie har vi nesten ikke vært ute i naturen. Hverdagen tok oss litt og i helgene har vi som regel vært opptatte med noe annet som fotballcuper, bursdager, avtaler, besøk o.l. Nå vil jeg begynne å være mer ute, glemme husarbeid, stresse ned, være mer aktiv og bare kose meg ute med familien min <3 

Det vil komme et innlegg senere om noen tips til høstferieaktiviteter som ikke gjør deg blakk!

Jeg gleder og gruer meg til høstferien. Grunnen er at jeg har bestilt meg time på mandag til å ta tatovering. Det er noe jeg har tenkt på siden jeg var 18 år, men har aldri fått gjort det eller ikke turt å gjøre det. Nå er jeg snart 36 år og endelig tatt mot til meg å bestille time og hva jeg skal ha på armen er klart. 

Hvorfor?

Det skal jeg forklare senere, men det er en tekst som betyr mye for meg og som jeg ønsker å ha på armen.  Teit for noen kanskje, men for meg føles det helt riktig.

Nå rekker jeg ikke skrive mer, men jeg ønsker dere en finfin mandag <3

Maya