Kan det gå?🤸🏼

Jeg er jo full av påfunn og det aller meste greier jeg å gjennomføre, men det er en ting jeg aldri klarer! Trening er virkelig noe jeg vil komme igang med, men jeg får det aldri til.

Melancholight Font Generator Preview

Jeg blir helt svak i kroppen og den stritter i mot.. det er faktisk noe det verste jeg gjør. Jeg har prøvd så mange treningsmetoder for å skape en eller annen form for treningsglede, men klarer ikke finne den rette. Jeg prøvd jogging/løping, sykling, styrke, aerobic, pilates, litt yoga, PT-timer, trappeløp..

Hva gjør jeg videre? Hvordan skaper jeg treningsglede og evt hvor lang tid må jeg trene før den kommer? Helt seriøst vurderer jeg å begynne på kickboksing, det har jeg skikkelig lyst til faktisk. Ser for meg at der kan jeg få ut en del følelser og negative tanker som kverner rundt i hodet kombinert med en sterkere kropp..

MEN nå har jeg altså tenkt til å begynne med noe nytt, ihvertfall prøve og denne gangen handler det om å stå opp tidlig om morgenen, komme seg ut i mørket og starte dagen med en gå/joggetur.. om jeg klarer å gjennomføre det vil tiden vise, men jeg gir det et forsøk <3

Melancholight Font Generator Preview

 

 

 

Maya 

Kjære Tusenfryd!

Først av alt vil jeg takke for en super dag i parken! 

Parken var pyntet til halloween og det var en magisk stemning. Noen hadde kledd seg ut, parken var pyntet med spindelvev, gresskar og alt som hører med for å skape en skummel stemning for både store og små.

Dagen startet litt trått pga kulden, og mange av de største attraksjonen var stengt fram til 12.30. Dette førte til lange køer på de få som var åpne, og for to spente gutter som hadde gledet seg lenge var dette en skuffelse. Jeg har full forståelse for at sikkerhet går først, men kanskje en ide til neste høst og endre åpningstidene til 12-18?

Da klokka nærmet seg stengetid og mørket kom så var det helt fantastisk! Karusellene lyste opp og vi hadde nok vært en time lengre om det hadde vært mulig <3

Zombieslippet var utrolig bra, og skikkelig creepy! Musikken, stemningen, zombiene og man kunne kjenne panikken når alle disse kom løpende ut av porten.. Jeg kjente ihvertfall at adrenalinet begynte å pumpe!

Dagen i dag har vært fylt med spenning, latter, god mat, zombier, gevinster og ikke minst har vi tilbragt tid med to vi er veldig glad i!

Vi har kost oss masse og vi sees nok neste høst på nytt zombieslipp!

Nyt resten av søndagen 🙂 

Melancholight Font Generator Preview

7 middagstips til 100 kr! #Familepåfem

Vi er opptatt av å ha gode middager og at vi skal kose oss med maten.

I de siste ukene har jeg prøvd ut ulike middager til en lav pris for å se om det slo an her hjemme,  og ikke minst er det mulig å bruke så lite penger på middag samtidig som det er godt, barnevennlig og gjerne sunt. Kan godt være lettvint også da tiden ikke alltid strekker til etter jobb. Det er mye som skjer og her i huset er det to gutter som både trener håndball og fotball. 

Jeg er flink til å bruke alle disse appene til de forskjellige kjedene og følger med på både tilbud i butikk, men også de personlige kupongene og rabattene man får inn på mobilen.Jeg tenker  at det må være lov å si at med tre unger at det vi ikke kan bruke 10 000kr på mat i måneden. Jeg vil heller ikke bruke så mye penger på mat! 

Nå vil jeg dele noen av mine tips med dere!

Jeg tar utgangspunkt i middager som er kjøpt i Norge siden det er ikke alle som har mulighet til å dra til Sverige. Jeg tar derimot utgangspunkt i at jeg har vært god på å kjøpe matvarer på tilbud for det er viktig om man skal få til dette. Jeg kjøper ofte inn en del når det er på tilbud og har det i huset til senere. 

Middag 1, er en favoritt her i huset! Blomkålsuppe med ekstra grønnsaker og loff med smør. (Ca. 80,-)

To poser blomkålsuppe med fryste eller ferske blomkål/brokkoli og en loff. 

Middag 2, Fiskegrateng med ekstra makaroni og grønnsaker. (Ca 90,-) 

4 gratenger, 2 poser fryste grønnsaker og en pose makaroni. 

Middag 3, Kjøttkaker med poteter og grønnsaker. (Ca 100,-)

En pakke med kjøttkaker, 10 poteter, en pose kjøttkakesaus og to poser grønnsaker.

Middag 4, Spagetti og kjøttsaus. (Ca. 100,- men kjøper du kjøtt i sverige vil det komme på ca halve prisen)

1 pakke spagetti, 2 kjøttdeiger og to poser med kjøttdeigsaus.

Middag 5, Hjemmebakte pitabrød med skinke, ost og salat. (Ca 80 kr) 

Jeg lager hjemmelagede pitabrød fra Trines matblogg og oppskriften kan du finne HER. Bogskinke, 1 pakke revet ost og salat. 

Middag 6, Tacofredag er jo fast hver uke! (Ca. 100 kr) 

1 Kjøttdeig, taco dinnerkit, rømme, ost og alt av grønnsaker. 1 pakke tacolefser og 1 pose tacochips.

Middag 7, Pølseform (Ca. 70 kr)

1 pakke pølser, 2 poser potetmos og ost. Gratinerer alt sammen i en ildfast form.   

Håper dette var nyttig, og alt av ingredienser er kjøpt hos REMA 1000 denne uka!

Håper dette innlegget ga dere noen ideer til ukas middager <3

Stikker en tur på Tusenfryd, ha en fin søndag!

Melancholight Font Generator Preview

Gjett om vi gleder oss!

Snart halloween og her i huset synes vi det er helt topp!

Her er det allerede planlagt hva alle skal være, og alt er kjøpt inn. Jeg vet om ei lita snuppe som kommer til å elske å få godis i bøtta 😉 

Vet at det er mange som ikke er så glad for at vi har “adoptert” denne tradisjonen, men jeg ser heller på det som en dag da ungene kan kle seg ut og kose seg sammen med venner. Jeg vet det kan gå begge veier, halloween kan være samlende, men også splittende. Det er vi som foreldre som må ta ansvar og sørge for at alle har noen å være med. Om du liker denne tradisjonen eller ikke så er det bare å kaste seg ut i det for ungene sin skyld, de elsker det. Her i bygda er det blitt mer og mer at man samler hele trinnet til fest, eller klassevis. Kan jo være et tips å ta med seg.. 

Denne tradisjonen er nok kommet for å bli, og i år har vi valgt å ha en fest her hjemme med gutta i klassen til eldstemann. Grunnen til at vi valgte Jonathan sin klasse er rett og slett fordi ellers i hverdagen er det en gutt som må greie seg mye på egenhånd og småsøsknene tar mye oppmerksomhet. Denne kvelden skal han få lov til å ha en skikkelig skummel aften med kompisene sine!

Vi har kjøpt inn det skumleste av det skumleste så her blir det alt fra gravsteiner til zombier som man vil møte på ute i mørket. Ja, vi har valgt å ta det ute, tenne opp i bålpanna, ha skummel musikk i mørket og masse ekle overraskelser.

Hvordan gjør dere det på halloween? 

Maya

Boller, latter og høye stemmer <3

Det var en gutt som gledet seg veldig da han sto opp i dag, blid som ei sol! I dag var det tid for vennegruppe og Jesper skulle ha med seg fire fra klassen hjem.

Vi trasket hjem fra skolen og jeg hadde glemt hvor små de var. De gikk hjemover med de store fine sekkene sine og du kunne høre de var spente og glade. Stemmene var høye og det var mange spørsmål om hva som skulle skje når vi kom hjem, og ikke minst om de bollene vi skulle bake 😉

Jeg fikk satt bolledeig mens ungene lekte, og etter litt heving var det endelig klart 😉 De trillet boller til den store gullmedalje, og da bollene var ferdig stekt og kakaoen var klar, gikk vi bort til lekeplassen. Sola var framme og vi rakk å leke litt før vennegruppen var ferdig og alle ble hentet.

Vennegruppe skal ikke handle om å gjøre mest mulig og bruke mest mulig penger. Den skal handle om at de små skal leke sammen, ha det gøy og ikke minst bli bedre kjent. Det handler også om at den som har vennegruppe kan vise fram rommet sitt, lekene sine og huset sitt.

Jeg leste et blogginnlegg om dette med vennegrupper, og bloggeren selv så ikke hensikten eller utbyttet av å ha vennegruppe. Jeg er uenig, for jeg ser at det skaper samhold, glede og trygghet. Jeg kan kun snakke for meg selv og mine opplevelser som mamma, men også som lærer. Vennegrupper er populært og det er gøy! Selv mine 4. klassinger etterspør vennegrupper, selv om det har allerede hatt det i tre år. Så om jeg skulle si noe om akkurat det å ha vennegrupper så må det bli at det har stor verdi for ungene, men det er kanskje vi voksne som synes det er et tiltak?

I dag sendte jeg hjem fire små førsteklassinger som hadde det topp på sin første vennegruppe, og hva er vel finere en et tannløst smil som sier “takk for meg”? <3

Nyt fredagskvelden!

Melancholight Font Generator Preview

Fredag <3

Hver eneste uke og hver eneste fredag kommer den samme følelsen, go’følelsen. Uansett om helga er fullbooket eller om livet er litt kjipt så er fredagsfølelsen uslåelig! Jeg elsker fredager, og det er noe med at man slipper alt maset og alt som skal planlegges som i hverdagen. 

For min del er helga fullbooket. I dag er det vennegruppe og 4 klassekamerater av Jesper skal være med oss hjem. På planen står det masse leking, baking av boller og ta seg en tur ut på lekeplassen. Vi skal ha med nybakte boller og varm kakao i sekken, det blir koselig <3 

Etter det er jeg nok litt sliten så da er planen å legge kroppen på sofaen å få med meg norske talenter. Jeg elsker alle disse tv programmene som kommer i helgene.

I morgen er det “stjernekamp”- finale og halloween på “skal vi danse” så her er det snakk om å ta vanskelige valg 😉 

Lørdag er fylt opp med cup med Jesper. Jeg og Jonathan skal på årasen for å se LSK-VIF, og etter det skal jeg ut med Joar en tur til Oslo.

På søndag står Tusenfryd på agendaen. Jeg og ei venninne har gjort det til tradisjon å gi gutta billetter i bursdagsgave. De har bursdag i mai, og når halloween nærmer seg med zombietreff på tusenfryd står gleden i taket <3

Det kommer til å bli en koselig dag, de kjører karuseller og vi har en venninnedag med skravlings og kos. Litt creepy for oss damene med det zombiegreiene, men vi satser på å komme igjennom det i år også! 

Jeg gleder meg til helg! 

Hva er deres planer for helga? 

Maya 

Skal man oppnå noe så må man prøve!

I det siste har jeg tenkt mye på veien videre, og ting jeg har lyst til å prøve.

Hva er det verste som kan skje hvis man prøver seg på noe som virker skummelt? Jo, det er alltid en overhengende fare for å mislykkes, men om det er det verste som kan skje så lar jeg det stå til.

Mitt neste prosjekt er å prøve meg på en barnebok. Jeg har alltid hatt en egen interesse for barnebøker og hvordan de kan skape interesse for de minste leserne. Jeg skrev om barnebøker på særemne husker jeg, og husker læreren sa at det var et spesielt valg 😉

Vel, jeg er vel kanskje ikke som alle andre, men håper da det er en positiv ting? 

Jeg bestemte meg for å skrive en egen barnebok da jeg så hvordan “Ruby og lynmonsteret” hadde evnen til å snu det å ha epilepsi fra noe skummelt til noe som var mindre skummelt. Jesper var ganske redd i tiden etter at han hadde fått diagnosen, noe som er forståelig. Han skjønte ikke helt hva sykdommen handlet om, men etter at jeg fikk tak i boken og vi leste den flere ganger om dagen i en periode så var det til stor hjelp. Vi har brukt den både i barnehagen og skole for å skape kunnskap rundt det å ha epilepsi.

Tilbake til barneboken, og jeg har allerede et første utkast til hva den skal inneholde. Jeg vet akkurat hvordan illustrasjonene skal være i forhold til innholdet i teksten, og har avtalt med en dyktig kunstner som skal hjelpe meg på veien. I går hadde jeg en utrolig hyggelig samtale med en som allerede har gitt ut bøker, og kjente at jeg ble enda mer gira på å få det til. Jeg vil ikke røpe så mye om boken enda, men den har et budskap og en tematikk som skal hjelpe barn <3

Målet i forhold til boka er:

Den skal ha fengende tegninger og lett tekst slik at de aller minste kan skjønne innholdet, samt som de eldste som kan lese kan få med seg innhold via tekst.

Den skal ha et budskap som handler om å være modig.

Den skal skille seg ut ved at den tar opp et tema som er svært aktuelt i dagens samfunn.

Det skal være et produkt jeg kan være stolt av.

Tror du jeg kommer til å lykkes? 

Kjenner du noen som har skrevet barnebøker eller jobber i et forlag, ta gjerne kontakt for jeg trenger alle råd og tips jeg kan få på veien.

Maya

 

De var aldri borte.. <3

Etter jeg fikk Jonathan ble det vanskeligere å holde kontakt med venner og i det hele tatt være sosial. Jeg valgte ofte egen familie framfor venner. Det gikk mange år uten de i livet mitt, og i fjor tok vi opp kontakten… På veien har det også oppstått nye vennskap!

I den siste tiden har ting vært vanskelig, valg må tas og jeg må være ærlig om at det er vanskelig å være sterk nok. De som står meg nærmest vet at ting er tøft, og det er så godt når man får de små påminnelsene om at noen tenker på deg, tilbyr seg å hjelpe eller bare komme på besøk for noen gode ord eller en klem. Jeg er så takknemlig for å ha så mange fine mennesker i livet mitt og det dere gjør betyr så mye, selv om jeg ikke er så flink til å si det..

I perioder de siste årene har jeg følt på det med vennskap, en ensomhet.Nå føles det annerledes, men som alt annet må man gi for å få tilbake. Slik er det med vennskap også, og det jeg ser nå er at de var aldri borte, de sto bare litt på vent.

Nå snakker vi mer sammen, kombinerer unger og vennetreff med skravlings,og vi har til og med fått til en fest!

venner og vennskap er viktig, og det er fort gjort å glemme i en hektisk hverdag <3

Maya

 

en utrolig hyggelig melding å få en helt vanlig mandag <3

Mandager er vel ikke favorittdagen og det er alltid litt tungt å starte uka etter helg. Det er alltid mye som skal forberedes og planlegges, ukedagene skal gå opp med tanke på logistikk. Heldigvis har jeg mange gode venner som tilbyr seg å hjelp når jeg ikke får delt meg i tre når jeg er alene med alle ungene 😉

I dag tikket det inn en melding på instagram av ei som jeg nylig har blitt kjent med. Ei herlig dame med ei lita jente på samme alder som Sofia. Hun lurte på om vi ville være med de to på en liten skogstur i kveldingen. Ja selvfølgelig ville vi det, og vi avtalte å møtes klokka seks med jentene. Vi gikk opp på en liten topp, ikke lange turen, men et utrolig fint sted <3

Vi koste oss med rett i koppen, polarbrød, kakao med krem og mariekjeks, kan det bli bedre? Jentene hadde det så fint sammen, de bablet i vei og koste seg med kakao og hvite krembarter 😉 Mørket kom, og det kom fort! På vei ned var det bekmørkt og det var litt skummelt, er litt mørkeredd. Fra vogna til Sofia kunne man høre “bæææ”, “møøø”,”mjauu”.. Hun var ikke redd 😉

Nå er det kvelden og diverse repriser av ting jeg ikke har fått med meg, akkurat nå er det farmen og torpet.

Ønsker dere en fin kveld!

Maya 

Sol, høst og søndag!

I dag startet jeg dagen rundt ni og hadde på forhånd bestemt meg for å dra å jobbe noen timer.Det er mye som skal gjøres, planlegges og forberedes både til skolehverdagen og samtaler. 3 timer tok det, og da jeg var tilbake skulle Joar på kamp, siste kamp i sin fotballkarrière. Det er fint å tenke på at han skal være litt mer hjemme,  selv om det er mye jobb, sivilforsvar og skole som krever sin tid enda. 

 Jeg hadde egentlig tenkt å ta med meg Jesper og Sofia til lillestrøm på pokemonjakt i dag, men Jesper ville heller ha besøk av en klassekamerat så da ble det slik. Sofia sovnet i vogna og Jonathan dro til en av sine klassekamerater. Joar var som sagt på kamp så da fant jeg ut at vi skulle ta middagen ute i dag. Jeg fyrte opp i bålpanna og gjorde i stand grillmat, pinnebrøddeig og alt av tilbehør. 

Gutta var fornøyde med grillede hamburgere i hagen, og Sofia koste seg med pølser. Hun elsker å være ute. Pinnebrød med sukker og kanel var en stor hit! 

Nå er alt ryddet bort, smågutta er oppe, Sofia ser på Vaiana og jeg sitter her med skikkelig fett hår ogsterk bålpanne lukt.. Nice! Altså jeg har innfunnet meg med at noen ganger er det slik, selv om jeg skulle ønske at jeg hadde bittelitt mer egentid enn det jeg har 😉 Nå skal jeg være fornøyd med å få en lang dusj, også tror jeg at jeg skal  gå meg en lang tur i kveld. Ta litt musikk på øra og bare puste litt før enda en hektisk uke, kanskje enda mer hektisk enn vanlig. Joar skal på jobbreise fra tirsdag til torsdag og på de tre dagene er det langdag på jobben, samtale med Jonathan, 4 samtaler med mine egne elever, to fotballtreninger og en håndballtrening.

Wish me luck! 

Maya