Noen tanker på en lørdagsmorgen <3

Jeg sitter i sofaen og har akkurat stått opp. Det er kaldt ute, sola skinner og snøen ligger som et hvitt teppe. Endelig er finværet kommet og håper det holder seg sånn nå. 

Pokemon surrer og går på tv, mens bak meg er det ei lita jente som leker med babyen sin. Hun går rundt i en okergul kjole med Albert Åberg på og matchende gul strømpebukse, og en liten dukke i vognen. “Mama, mama” sier hun og ser på meg. “Du er så søt” sier jeg og smiler, hun smiler tilbake. Hun er blitt så stor og nye ord kommer oftere og oftere. Hun leker med dukker, gårdsdyr, duplo og leser bøker til den store gullmedalje. 

I sofaen ved siden av meg sitter den en annen liten gutt. Jeg ser at han har hatt godt av to dager hjemme og er tilbake til seg selv. Han smiler og gule post-it lapper henger rundt på veggen. Lese og skrive er noe han har fått interesse for etter at han begynte på skolen. Etter noen dager med ro, godt med mat og mye søvn er han klar for skolen igjen på mandag. Det er litt som jeg skrev på bloggen i går at disse tre elementene i tillegg til rutiner og forutsigbarhet er viktig for at Jesper sin dag skal være god, og med minst mulig anfall. Desembermåned er ingen god måned for Jesper. Det handler om at det skjer mye og det er lite ro, så derfor kan ikke vi planlegge så mye utenom hverdagen og de tingene som allerede er satt som juleavslutninger, håndballtrening og de faste tingene vi pleier å ha på planen.

Hva skjer om vi ikke passer på? Anfall, en gutt  som er lei seg og urolig. Sinne er en reaksjon og gråt en annen. 

Nå er frokosten inntatt,lillemor er lagt og gutta skal på biblioteket en tur. Planer for dagen er litt pynting til jul, ta noen fine bilder av ungene ute og rydde. Burde vasket vinduer og vegger også, men tror kanskje bare det blir det første. Håndballkamp og fotballkamp er det jo også i dag så her må det riktig prioritering til!

Det er jo ikke sånn at desembermåned flyr forbi, eller? 😉 #ironi 

Ønsker dere en fin lørdag!

DJB Miss Jinkie Van Pelt Font Generator Preview

 

 

 

3 uker siden ❤

3 uker siden jeg skrev mitt siste innlegg.. Hva har skjedd? MYE! Men det tar jeg senere..

Akkurat nå sitter jeg på badegulvet, treningstightsen er på, men har ikke tenkt til å trene. Ihvertfall ikke akkurat nå 😉

Jeg sitter på badegulvet, vaskemaskinen hopper ved siden av meg. Denne gangen er det utetøy som må vaskes, skulle egentlig gjort det forrige helg, men hva gjør vel det. Bedre sent enn aldri.

Rett foran meg ser jeg toppen av et lite hode. Det kommer bablende ord og noen dyrelyder fra ei lita jente. Hun bader. Etter en hel uke med feber, hoste og snørr er hun på bedringensvei og matlysten er kommet tilbake. I stua sitter en annen gutt og har vært hjemme fra skolen et par dager. Han har vært helt utslitt og med det kommer flere anfall og en sårhet som kan knuse et mammahjerte. Det er nok ikke lett for andre å forstå dette med epilepsiformen til Jesper. Han virker som en helt vanlig gutt utad med masse energi og et smil om munnen, men her hjemme ser vi alt som påvirker den lille gutten både positivt og negativt ❤

Jeg kjenner at hodepinen kommer snikende og lillemor i badekaret er sur nå. Hun vil gjerne ha alle lekene sine i badekaret. Et nei er ikke bare bare, og det kommer et sinna blikk, men plutselig glemmer hun og er i full lek igjen. Det kommer raskt og går raskt.. Akkurat som ting i livet.

Livet er brutalt til tider, men også ganske fint. Det lar deg ikke gå igjennom det uten å virkelig kjenne på det, både på godt og vondt!

I kveld er det tre julekalendere som må pakkes inn, og jeg kjenner at årets julestemning er ikke kommet enda. Det føles mer annerledes ut i år! Jul blir det vel uansett og ungene mine gleder seg stort ❤

Nei må stikke, Jesper roper, det er noe pokemon greier jeg må lære litt mer om! Ønsker dere en fin fredag ⭐

Maya

Jeg stiller meg spørsmål ved nødvendigheten..

Jeg stiller meg spørsmål ved nødvendigheten?

I begynnelsen av mine år som lærer husker jeg vi lagde kort til både farsdag og morsdag. Fine dikt og brev hvor vi pyntet med fine farger. Det var kjempekoselig. En gang jeg skulle gjøre denne aktiviteten kommer det en liten bort til meg og uttrykker at dette var en særdeles dårlig aktivitet. Etter det har jeg ikke gjort slike aktiviteter mer, og jeg hadde aldri tenkt på at disse dagene ikke var for alle.

Mange har mange flotte, snille, greie, omtenksomme og vakre mennesker som foreldre. Noen har det ikke, noen har foreldre som ikke greier å ta vare på barna sine av ulike grunner. Noen barn har det vanskelig, og det å bli påmint hvor flott det er å ha en mamma eller pappa er mer vondt enn godt. Mange barn er skilt fra foreldrene sine, noen har bare kontakt bare med en mamma eller pappa, noen bor med foreldre som ikke er venner, noen foreldre er døde og noen er i hjem der de ikke føler at disse voksne er mamma og pappa. Jeg kan bare snakke ut i fra mine erfaringer, men det er mer enn en gang at noen har uttrykket at de ikke liker disse dagene, det er vanskelig. Hvorfor utsette de for noe mer som er vanskelig enn det som allerede er en realitet?

Jeg tenker litt på penger også.. holder det å gi et kort i dag? skaper butikkene er kjøpepress for å vise at vi er så utrolig glade i mammaen eller pappaen vår? Holder det ikke si at jeg er glad i deg?

Jeg lar disse dagene gå forbi i stillhet i mine klasser, men kanskje jeg tar feil? Kanskje jeg fyrer opp til en skikkelig diskusjon nå, men jeg mener at dette er dager som vi ikke trenger å feire. Dette kan vi fint si hver eneste dag med en klem, tre enkle ord, en sms,en emoji,et brev eller bare en hyggelig gest, det er bare å bruke fantasien <3

Min mening som mamma er at det er ti ganger hyggeligere å få en klem om kvelden og en liten stemme som hvisker meg i øret “Mamma, jeg er glad i deg”, eller når eldstemann sender meg et blikk etter en redning i en fotballkamp, og jeg kan smile og gi tommel opp tilbake. Det smilet jeg får tilbake da gir meg så mye enn den ene dagen i året. Kan det virkelig finnes en finere tilbakemelding enn en skikkelig snørrbart klem fra ei jente på snart to år som vil kose mamma. Jeg mener at disse små tingene er de fineste tilbakemeldingene i verden.

Alle mammaer og pappaer fortjener å høre at de gjør en god jobb og at de blir satt pris på!

MEN jeg mener at vi må tenke på alle de barna som ikke har en god relasjon til sine foreldre, eller har en mamma og pappa, før oss andre som har det.

Det er ikke meningen å høre ut som en sur og bitter mamma som hater disse dagene for det gjør jeg ikke, men jeg ønsker bare få fram et viktig budskap.

Jeg stiller igjen spørsmål ved nødvendigheten?

Maya

smacap_Bright

 

Ord jeg aldri trodde skulle komme fra meg!

Snøen daler, vi har allerede vært på håndballkamp med Jonathan, feiret farsdag og vært ute å tatt noen fine bilder av Sofia <3 

Nå legger jeg meg i hardtrening, det er ord jeg aldri jeg trodde skulle komme fra meg!

Nå gjør jeg det altså og i dag fikk jeg med meg Jonathan på laget. Vi løp først 2 km og i dag løp jeg rundene 15 sekunder raskere enn på fredag. Det er ikke så mye, men jeg tar med meg alt det positive jeg kan få. Deretter gikk vi inn for å kjøre ei styrkeøkt med push ups, knebøy, utfall og sit ups. Det var altså så tungt, men kom meg igjennom.

Dagen høydepunkt var da jeg var på min andre runde og det stopper en bil. Der sitter det to blide damer som også har vært å trent. Mange fine ord og jeg fikk en skikkelig boost til å komme meg over at det er tungt. Takk damer, you saved my day! <3 

Jeg merker allerede etter to økter at jeg har det bedre. Jeg er mer blid, sover bedre og det føles så godt å mestre igjen. Det er lenge siden jeg har følt det slik, og denne gangen føles det annerledes. Jeg har ofte sagt at jeg skal begynne å trene, bli sunnere osv, men nå føles det som sagt annerledes. Jeg trener ikke for å bli sunn, men for at kg skal av og at jeg skal begynne å ta mer vare på meg selv. Sette av tid til trening, en time annenhver dag. På tirsdag blir det kettelbell og Joar skal snekre et opplegg til meg. Det vil komme på bloggen så her er det bare å slenge seg med på hjemmetreningen. Det er jo ingen unnskyldning for å ikke trene, det kan jo gjøres overalt. Hjemme i stua fungerer her hjemme for meg så da er det bare å ta det som et utgangspunkt. 

Dagens økt:

2 km oppvarming med jogging.

10 push ups x 3 (start og avslutt med push ups)

25 knebøy x 2

8 utfall x 2

25 x sit ups x2

Ønsker dere alle en fin fin søndag og god farsdag til alle fedre der ute!

Maya

Det må være lov å prioritere seg selv.. #mammalivet

Noen ganger trenger jeg å gå i dvale og ta en pause fra alt! Kun konsentrere meg om ungene mine og jobb ❤

I dag da jeg sto opp gjorde jeg en avtale med meg selv. I dag skal du gjøre det du har tenkt på og utsatt i lang lang tid. Du skal gjøre noe for deg selv, og faktisk bare gjøre det, ikke tenke så mye!

Så da jobbdagen var over så tok jeg med meg Jesper’n hjem og knytte på meg de knall rosa joggeskoa. Den hvite ullvang genseren som satt fint før er litt trangere enn ellers, men jeg trer den på meg allikevel og gir litt blaffen om jeg ser ut som en snøball 😂

I det jeg går ut kjenner jeg små snøkrystaller legger seg i ansiktet og jeg tenker at dette blir en fin start. En ny start på å prioritere meg selv, for jeg må si at jeg har latt alt forfalle den siste tiden. Burde også ha bestilt meg en frisørtime for to år siden, kanskje det blir en prioritering snart? 🙄

Jeg løper avgårde med musikk på ørene, og har lagt opp en runde jeg skal løpe tre ganger i nærheten av huset. Det er tungt som fy og hele første runde må jeg bare løpe på vilje, men så skjer det noe på siste runde. Jeg kjenner at det er deilig og jeg får dette til faktisk! Jeg legger fra meg tankene om at det faktisk hadde vært bedre å løpe fem runder istedenfor tre, eller at jeg skulle ønske at jeg så bedre ut i treningstøyet. Jeg slår sofaen og jeg er ute! #superstolt

Jeg kommer inn og tar ei styrkeøkt, alt av gruff og kjipe følelser legger jeg igjen i øvelsene. Det blir 60 sitt ups, 30 push ups og 50 knebøy! 👏

Dette ga meg mye og dette skal gjøres hver tredje dag og det av den grunn at jeg vil endre på kroppen min. Jeg vil gjøre det selv med svette, styrke og masse jævlige treningsøkter, men det vil være verdt det til slutt.

Nå handler det om å få laget en rutine på det!

Burde gjort noe med håret 😂

Happy friday 🌨

Maya