Tur, hjemmelaget pizza og besøk <3

I dag gikk som sagt turen ut og det ble noen fine timer ute sammen med Joar, ungene og kamerat av Joar pluss ungene hans. Det ble grilling av pølser, ungene løp i tunneler og når 10 åringen sier at dette er et av de beste stedene han har vært på, betyr det at vi har truffet med valg av sted!

Vi tok turen til Urskog fort og det er et spennende sted med mange huleganger og stier som snirkler seg rundt i et gammelt fort. Det var en skoleklasse som hadde en hyggedag ute der også så ungene møtte mange kjente som de lekte med. Tenkt å kunne leke gjemsel i gamle ruiner, det må jo være fantastisk! Lyst til å lese mer om det, trykk HER

Snøen lot vente på seg, men det ser ut som om det har startet nå istedenfor.

Besøket ble med hjem og vi lagde hjemmelaget pizza, og nå er det Liverpoolkamp for de eldste og mindcraft for de tre små. Sofia løper rundt, nybadet og smiler fra øre til øre. Snart er det kvelden for henne og da kan jeg roe ned litt.

Jeg tror alle er fornøyd med dagen i dag og vi har fått gjort masse, men allikevel bare kost oss. Nå er det Liverpool kamp for meg også før det blir kvelden og sofaen for min del!

Ønsker dere en fin kveld 🙂

Maya

Lørdagsmorgen! #kaos&kos

Ute ligger det et hvitt lag på bakken og det er litt huskaldt. Peisen brenner, og på tv’en kan du høre at drømmehagen er i gang for fullt. Sofia kommer løpende mot meg og roper mer, mer.. Hun skal ha mariekjeks. Håret står til alle kanter, og hun løper rundt i en hvit mariusdress og bestemmer over alle. 

Jonathan har sin faste plass under trappa der han er i gang med å bekjempe verden sammen med kameratene sine. Jesper sitter å tegner på nettbrettet, Joar steker rundstykker og jeg sitter på bloggen. Alle gjør det de har lyst til, bortsett fra Joar kanskje som må lage frokost 😉 

Det er så deilig å starte morgenene slik! Ingen som stresser for å rekke jobb, barnehage eller skole. Ingen matpakker som må lages og alle er hjemme sammen.

Planene for i dag er å pakke sekken og komme seg i skog og mark. Vi skal opp til et sted der hvor det er muligheter for både store og små å kose seg. Det er viktig for oss når vi planlegger turer at alle skal ha det fint og ikke at ungene skal “bare” være med oss voksne.

Nei nå skal vi få i oss litt frokost også bærer det ut og hvem vet kanskje kommer det snø også!?

Ha en fin lørdag!

Maya 

#sparetips

Mandagen nærmer seg slutten og jeg sitter i sofaen med Jonathan etter en lang dag. 

I dag har jeg lyst til å dele noen sparetips med dere. Tidligere har jeg ikke vært så flink til å se på priser og bare handlet det jeg vil, men nå synes jeg det er spennende. Det er mye penger å spare om du er smart og i dag vil jeg dele noen tips med dere.

Det som er det aller viktigste er å være forberedt før du skal handle. Lag liste over hva du skal ha og ukeshandel er nøkkelord.

Før jeg skal handle ser jeg gjennom de ulike appene mine og hvor det er billigst å handle den varen jeg skal ha. Jeg velger da mellom Rema 1000, Kiwi og Coop ekstra siden disse butikkene er i mitt nærområdet. Om det er 10 kr tilbud på spar tar jeg ofte turen dit. Appene jeg bruker er MATTILBUD, COOP MEDLEM OG Æ-APPEN FRA REMA 1000.

Med mattilbudet appen ser jeg alle tilbudene i de ulike butikkene, og med de to andre appene ser jeg mine tilbud. Det som jeg elsker med Æ-appen er at den har en ti-påtopp liste med mine mest kjøpte varer som jeg da får 10% på. Appen gir deg også personlige priskutt kun til deg. Har du flaks så får du samme tingen på begge så har du plutselig 30% å spare på en vare. Rema 1000 har også rabattkoder, og under håndball VM kunne man få en kode, legge den inn på appen og få tilbud direkte inn på din app.

Coop og Æ-appen gir deg en fin oversikt, men Æ-appen er den jeg mest fornøyd med. Du kan ha oversikt over hva du har handlet og hvor mye du har brukt og spart til enhver tid. Oversikt er topp!

Lag deg en liste, sjekk appene dine og ta deg god tid når du handler. Gjør deg kjent med butikkene for det er store forskjeller i pris på endel varer. sjekk HER for priser i ulike butikker, det oppdateres for hver uke!

Et eksempel er melk, jeg kjøper to liter Røros melk for 27,- på Coop ekstra istedenfor 1l helmelk til 19,90 pr stk. Siden januar har jeg brukt 4953,- på Rema 1000 og spart 628,- ved å bruke Æ-appen. Spart mye med Coop appen også, men den er ikke så oversiktlig.

Håper dette var til nytte for dere, og ønsker dere en fin kveld videre!

Maya

For en uke! ❤

Vinterferien nærmer seg slutten og vi gjør oss klare til hverdagen igjen her hjemme.

Den siste uken har vært veldig fin! Startet med jentetur og fortsatte videre med mange fine opplevelser med ungene.

Storebror og lillesøster

I helga har vi kost oss sammen alle fem med tur i skogen, filmer og gode middager.

Jeg tror alle er fornøyde med ferien sin på tross at vi ikke har vært i syden eller opplevd dyre og flotte ting. Vi har bare gjort akkurat det vi har hatt lyst til ♥

Lillemor på tur i skogen 🌲

I morgen er vi klare til å møte venner og kollegaer igjen, og mandagen starter med et brak. Jeg har langdag, samtale med Sofia, håndball med Jesper, akademi for Jonathan og fotballkamp for Jonathan 😅

Ønsker dere alle en fin kveld videre, her blir det å legge unger deretter middag og film..

Maya

 

Lørdag #venterpåsola

Lørdag, det regner og blåser. Vi hadde planer om å komme oss ut med gode venner i dag, men måtte utsette litt på grunn av dårlig vær. Det er spådd sol senere på dagen så vi krysser fingrene for at den kommer snart. 

Om det er noe som gjør meg litt småsprø er det når vi går oppå hverandre i dette lille huset, og spesielt når alle blir litt gretne pga av været.

Jeg gikk på badet for å puste litt og ta ut vaska av maskinen, men det tok akkurat 3 sekunder så sto det ei lita jente ved siden av meg. Hun så på meg med store øyne, og smilte. Jeg skjønte at det var noe i gjære og nok en gang hadde jeg rett. Hun snudde seg, gikk mot baderomsskuffen. Jeg tenkte ikke noe mer over det og begynte å sortere vaska. Tror det tok 30 sekunder og jeg ser noe rosa i øyekroken. Da hadde hun dratt ut en rull med poser som vi pleier å bruke til bæsjebleier. Hun lo høyt og jeg spurte om dette var nødvendig, og da gikk hun. 

I stua står smurfene på tv og Jesper bygger hytte. Jeg orker ikke tenke på å rydde engang, det får bare være som det er. La barna få utfolde seg, er det ikke det de sier? 😉 

Jonathan sitter under trappa å spiller PS og plutselig ble den svart, da var det litt ville tilstander her og stemningen deretter for å si det sånn. Etter litt trøsting, kjefting og smelling kom han fram til at han skal spare til en ny. Den har begynt å leve igjen nå, og håper den holder til en ny er i hus. Snart har han bursdag i tillegg så han ser lyset i tunnelen 😉

Man kan jo spørre seg om hvor viktig en PS er, men for han er det viktig.

Han er på treninger fire ganger i uken og er flink på skolen, grei mot vennene sine så da får han lov til å bruke litt tid på den. Ikke minst så har han det gøy med kameratene sine når han spiller. 

Nei nå ser jeg sola stikker fram, og kjenner allerede at humøret blir bedre. Kos dere videre i dag og i kveld skal jeg oppdatere litt på turen vi har hatt og noe morsomt som vi skal i morgen! 

Maya 

Middag ute i orkan styrke! #Ikkealltiddetgårsomplanlagt

I dag hadde jeg og gutta bestemt oss for å overraske Joar med middag ute på Røytjern. Vi andre har kost oss mye ute i vinterferien mens han har vært på jobb så vi tenkte at dette var en god ide. Det var jo egentlig en god ide når sola skinte, men da jeg var ferdig med gryta og alt var pakket ned, og alle var ferdig påkledd begynte det å bli mørkt på himmelen. Vi hentet Sofia i barnehagen og da kom det noen regndråper i tillegg. 

Vi er litt stae og tenkte at dette kom til å bli bra allikevel og det ble det, men litt hektisk når det blåste opp til orkan styrke! (litt overdrivelse kanskje, men alt blåste til skogs for å si det sånn)

Vi fikk spist gryte og kost oss selv om været ikke var det beste, men vi tok med oss litt erfaring og selv om det bare ble en times tid ute så koste vi oss. Sofia fikk plasket litt i vannet, spist masse deilig gryterett og spist en snickers så hun var i topp humør 😉 Ingen klaging på noen av ungene og det betyr at vi er på riktig vei til å kunne være ute både i bra og dårlig vær. 

Det var deilig for alle å komme hjem, fyre i peisen og bare kose oss med det vi hadde lyst til! Nå er to unger lagt og sistemann er ute med venner så da sitter vi her og skal slenge beina på bordet. 

Ønsker dere en fin fredagskveld! 

Maya 

 

Mammlivet på sitt verste! #våkenatt

Mammalivet er ikke bare rosa skyer og fantastiske opplevelser, og noe av det verste er våkenetter. Det er så forferdelig!

Jeg er heldig og skal ikke på jobb, men har lovet gutta å finne på en del ting i dag så jeg må jo stå for det, selv om jeg heller ville lagt meg å sovet til i kveld 😉 

I går så var jeg så trøtt så la meg tidlig, det er det lureste jeg har gjort på lenge. Sofia var klar til å stå opp halv tre og starte dagen. Det var ikke mamma for å si det sånn! Vi la oss i senga vår for å sove videre, og det tok kun tre timer før hun sovnet. Hennes favorittsyssel når hun ligger sammen med oss er enten å pirke ut øynene våre, ligge som en sjøstjerne, lugge eller pelle oss i nesa. Jeg har ikke noe annet ord å bruke enn jævlig når jeg får en finger i nesa eller øye klokka tre om natta.

(Det er jævlig uansett, men når du våkner av det så er ikke det så hyggelig for å si det sånn)

Hun sovnet endelig og da ser jo hun ut som den søteste lille prinsesse på jord, i den rosa pyjamasen sin. Hun ligger uten sokker for de kastet hun i sinne i natt og den slitte kosekaninen ligger i armkroken hennes. Krøllene danser utover puta og hårstrikken er på vei ut av håret for den har hun kjempet med i natt. 

Jeg våkner på morgenen klokka er nærmere syv og jeg kjenner et smell i panna. “Mamma! Mamma!” da skal hun se på tv og istedenfor å kanskje si mamma først så slår hun meg i panna med fjernkontrollen. Det er ganske vondt når den smeller skikkelig 😉 

Det var bare å stå opp, og nå er hun i gang med sine vanlige morgenaktiviteter som er å spise mariekjeks, rulle ut dorullen, dra ut alle klærne av skuffer, prøve å vekke Jonathan og bestemme over alle oss andre.. 

Tusen takk Sofia, lille prinsesse! You made my day! #noengangerermammalivetheltforjævelig

Håper dere alle får en fin dag!

Dette er vel ikke det beste innlegget jeg har skrevet, men det er ærlig og jeg skylder på at hodet ikke er helt med etter en lang natt!

Maya 

Ut på tur med barn <3 #turtips

I dag har jeg lyst til å skrive litt om det å være på tur med små barn. Vi har ei jente på 2 år og to gutter på 7 og 10.

Joar er den som hele tiden har vært mest interessert i å være ute, men nå har interessen vokst sakte men sikkert på meg også.

Vi tar ofte middagen på bålpanna i hagen, vi er på sykkelturer med tursekk, vi utforsker ofte nye steder sammen og vi hadde tidenes sommerferie i fjor da vi oppdaget noen av Norges perler med telt.

 

Tur til Rondane eller tur til Tævsjøen, det er opplevelsen og ikke stedet som teller når man er på tur..

Hva skal til for å ha en fin tur med tre barn i ulike aldre? 

Det som jeg synes er viktig at alle tre skal ha utbytte av turen, det skal være enkelt og alle skal ha det fint sammen. Mat er viktig, ta med noe som alle liker å spise og kose seg med. Ta med spikkekniver, hengekøyer og noen små leker til lillemor så er mye gjort for vår del. Husk at turen trenger ikke være lang! Ofte kjører vi å parkerer et sted og går et lite stykke, andre ganger går vi langt og noen ganger er vi i hagen. Vi kan av og til slenge oss på sykkelen også.

To gode venner på tur

God planlegging er viktig. Det jeg pleier å gjøre når vi skal ut er å pakke til et og et barn, legge ut klær i ulike hauger så slipper jeg mas og stress om hva de skal ha på seg mens jeg kan gjøre noe annet. Ungene kan da kle på seg mens jeg pakker mat og utstyr vi skal ha med oss, og Joar tar Sofia, eller omvendt 😉

Hva har vi med oss i sekken?

God mat, det kommer litt an på om vi skal lage mat på panne, bål eller om man har med matpakke. Om det er bålmat er det ofte pølser, hamburgere, kjøttboller, pinnebrød.. Om det er på panna kan det være hamburgere, egg, varme mat som vi har laget hjemme.

Egg og brød i panna er utrolig godt når man er på tur

Pølse på pinne rett fra bålet, finnes det noe bedre? 

Matpakke er også godt på tur <3 

Drikke må vi ha med oss og om vi skal gå langt har vi med litt juice og drikke med litt ekstra sukker, eller så er det saft, kakao eller vann.

Sitteunderlag, ved, opptenning, lighter, ekstra klær er lurt å ta med i sekken 😉

Det er viktig å vite at alle turer blir ikke like fine, noen turer er fantastiske og andre er fylt med krangling. Det kommer helt an på humøret til de som skal dra, og med tanke på at vi er 5 personer så er det ikke alltid at alle vil dra eller være med. Ofte er det slik at når vi kommer oss ut blir turen helt super allikevel.

Turtips?

Vi har vært mange steder i nærmiljøet og brukt ti på topp som hjelp for å finne fine turer. Der kan man også se vanskelighetsgraden på turen i forhold til det å ha med barn.

Elgheia, Tævsjøen, Minjarudkollen, Sognsvann, Myrlia, Røytjern, Hvaltjern.. mulighetene er mange.

Om du ikke er så glad i dra med deg ungene ut så husk at det trenger ikke være så avansert. Gjør det så enkelt så mulig. Jeg har vært der for å si det sånn, og alt trenger ikke være perfekt. Du trenger ikke dyre turklær eller fancy utstyr, kom deg ut på tur med det du har!

GOD TUR om det er på sykkel, ski eller til fots! 

MAYA

Mitt beste kjøp! #gjenbruk

Gjenbruk er i tiden og jeg har vært opptatt av dette en del år allerede. I begynnelsen var det litt flaut å si at jeg kjøpt mye brukt. I dag er jeg ikke flau over det i det hele tatt og er det noen som synes noe om det så får det heller være 🙂 

Mitt beste kjøp?

Det er et vanskelig spørsmål for jeg har kjøpt en del det, men det beste må være spisestuen vi har. Det er et stort cornwall spiseborbord fra skeidar. Det var noen bruksmerker da jeg kjøpte dette, men ikke sjenerende og det var et veldig fint bord. Bordet er er ikke i utgangspunktet så stort, men har en illeggsplate som er innebygd i bordet og kan gjøre det langt Et veldig praktisk for oss som er mange til tider, men samtidig ikke har så stor stue.

Jeg synes den rustikke stilen er fin og gir en varm følelse i huset. Jeg har prøvd mange stiler, men havner alltid tilbake til denne. Denne stilen blandet med litt svart, nytt og gammelt interiør fra ulike tidsaldre så blir dette så fint!  

Tilhørende stoler er fra home&cottage, de fikk jeg gratis da tidligere eier skulle pusse opp og ville ha de fort ut av huset. Det var noe slitasje på de, men med en liten skinnfell over stolen ble den som ny! Ikke trenger jeg å være redd for med tanke på at det bor både barn og dyr i huset.

Det beste av alt er at spisestuen kostet kun 200,-  og stolene fikk jeg som sagt gratis. 

Jeg er ikke helt fornøyd med pynten på bordet, men trefatet fant jeg ute i naturen, tørket det og bruker det nå som dekorasjon.

Synes disse stolene er så fine <3 

Dette bildet fikk jeg av en god venn i julegave og det betyr mye for meg. Viktig tekst i en hverdag full av stress og utfordringer <3

Dette er jo en av de kjøpene jeg er veldig fornøyd med, men det er mange flere kjøp jeg vil dele med dere senere.

Ønsker dere en fin dag! 

Maya 

 

En herlig vårdag #utpåtur

Sola skinte og en ny fin dag i vinterferien sto for tur. I dag hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle ta med meg gutta ut på sykkeltur, men Jonathan var ikke særlig innstilt på sykkeltur med mammaen sin 😉 Jeg er sånn at jeg må bestemme meg for å gjøre ting litt i forkant eller så tar husarbeid overtaket, og jeg finner alltid på noe som må gjøres! 

Jeg og Jesper pakket sekken og vi var ikke helt sikre på hvor vi skulle. Vi tok til venstre og syklet oppover veien. Vi fant ut at vi skulle på oppdagelsesferd og satte nesa ut av byggefeltet. Vi fant et skilt og bestemte oss for at vi skulle sykle til vannet. Det var et godt stykke og det var litt slitsomt for Jesper til tider, men vi kom oss igjennom det også ved litt ekstra pauser og fine samtaler 😉

Endelig framme ved vannet kunne vi åpne tursekken som inneholdt både kanelsnurrer og kjekspinner med ostedipp (Jespers favoritt) Det var deilig å kjenne sola skinne og det føltes som en helt nydelig vårdag <3

Vi var jo på oppdagelsesferd og vi fikk sett en hakkespett, en maurtue, en demning, noen småkryp og noen årringer på et tre.. Gjett om det var spennende!

Faktisk så fant vi en stein som så ut som et hjerte også! <3 

Tenk det, dra på sykkeltur i vinterferien. Det er ikke mange gangene jeg har gjort før, tror faktisk aldri!

En herlig dag i sola, både jeg og Jesper var utrolig fornøyd med turen, men vi ble enige om at litt slitsomt hadde det vært!

Ønsker dere en fin kveld, jeg skal tilbringe den med to flotte damer og gleder meg stort!

Maya