Noen tanker en tidlig fredags morgen.. #lærer#lærerliv

Klokka er snart seks og jeg har vært våken et par timer allerede. Sola er på vei opp og dagen er i ferd med å starte for mange av oss. Jeg skal ikke på jobb før ni, og jeg kjenner at det er mye tanker. Jeg gleder meg, og det å kunne være med elevene mine igjen på mandag blir fint.

Hjernen satt virkelig i gang etter at jeg fikk litt informasjon om skolestart. Det blir en annerledes skolehverdag, men jeg tror det kan bli en skoledag full av muligheter og nå har vi sjansen til å gjøre ting som vi vanligvis ikke gjør så mye ellers. Det kommer til å kreve det dobbelte av timer med planlegging og oppfølging, men jeg tror vi kommer til å ha det utrolig gøy sammen, og ikke minst lære mye og på en annen måte en det vi er vant til. Jeg tenker selvfølgelig MYE uteskole, og om været er med oss kan det bli fantastisk! 

Det blir spennende å se hvordan det blir fra gode ideer til utførelse, men jeg tenker at vi går inn i en ny periode der vi må tenke nytt og annerledes. Vi går fra en boble til en annen, og erfaringene blir til mens vi går. Jeg tror det blir veldig bra, og i helga blir det nok MYE jobbing med planlegging og sette sammen et opplegg som skal gi elevene mine læring, nye opplevelser, sosial læring og ikke minst bygge klassemiljøet enda mer <3 

Tenk at nå er vi her, skolen starter igjen for de yngste. Mange av oss skal så smått tilbake en hverdag igjen. Jeg kommer til å savne tiden med ungene, men det kommer til å bli godt for alle å få litt rutiner i hverdagen igjen. Det er mye jobb hjemme nå og med Joar som har siste innspurt på utdanningen sin så er vi litt ekstra stresset begge to.

Jeg synes vi har vært flinke disse ukene, vi har gjort så godt vi kunne og ungene sier at de har hatt det fint, selv om det å ha lærermamma ikke alltid er like lett. Jeg synes vi skal gi oss et klapp på skulderen og si til oss selv at vi har gjort det bra! Noen utfordringer og frustrasjon har det vært på veien, men jammen har vi hatt mange fine stunder sammen også <3 

Nå er jeg klar for en ny periode fram til sommeren og gleder meg stort til sommerferien som vi allerede er igang med å planlegge. Det bli spennende og vi satser på en ny ferie ute i naturen med 3 unger. Det blir spennende! 

Ønsker dere en fin dag alle sammen. 

Maya 

En tegning kan si så mye! <3

Sola skinner i dag også, vi sitter med skolearbeid og nå er det snart lunsj. Jesper har tatt seg tidlig friminutt, han har laget og malt solsystemet i dag og er strålende fornøyd med det!

I dag skulle Jonathan levere en kunst&håndverk oppgave som handlet om korona og hverdagen. Han satte igang og når jeg fikk se tegning fikk jeg en klump i halsen. Jeg vet han savner vennene sine og spesielt fotballen, men denne tegningen viste virkelig at han tenker mye på det. Tenk at en tegning kan si så mye! <3

Barna som i disse tider har fått alt av det de liker og trenger mest i hverdagen plutselig revet bort fra en dag til en annen. Skolehverdagen, idretten, hobbyer, møte venner og det å ha et sosialt liv generelt. Det er klart det er vondt. Vi voksne snakker om hvor mye vi må stå i, men det må virkelig våre små også!

I mange uker nå så har de vært isolert fra den virkelige hverdagen sin og jeg får vondt i magen av å tenke på det. Jeg skjønner viktigheten av å være isolert, men det gjør ikke noe mindre vondt for barna av den grunn. Nå skulle fotballsesongen vært i gang, i friminuttene skulle de ha kost seg sammen med venner, ledd, diskutert, kranglet litt og lekt sammen. De skulle ringt hverandre og laget avtaler, kost seg i vårsola, men nå må vi vente en stund på dette.

Vi voksne skulle ha sjonglert mellom å jobbe, være med på ulike arrangementer, jobbet dugnad og for mange hatt sin vante stressede hverdag (som jeg forøvrig savner mye), men dette må vi nok også vente en stund på. Vi skal nå smått begynne å åpne samfunnet igjen, men vi vet ikke om det kommer til å virke. De eldre barna må fortsatt være hjemme. Jeg tenker at for de barna som ikke har en god hverdag hjemme så er det viktig at de kommer seg på skolen/i barnehagen. Vi trenger å åpne for disse barna, de mørketallene som finnes når det gjelder akkurat dette er store og vi må huske på at for flere barn har denne tiden hjemme uten skole og barnhage vært vonde!

Vi må hjelpe barna gjennom denne tiden og selv om det å sparke fotball, hoppe strikk, tegne med kritt på asfalten, bygge hytte i skogen, spille spill eller andre aktiviteter ikke er fristende for oss voksne, så tror jeg vi skal legge alt annet til siden for en stund å gi ungene våre den oppmerksomheten de trenger. Vi må også huske å bry oss om vi ser at noen har det vanskelig hjemme, det er viktig <3

Jeg selv må nok ta på meg fotballskoene og ta meg en tur ut med eldstemann i dag, og med mellomste må jeg nok kaste noen glitrende sprettballer og med lillemor må jeg nok bruke litt ekstra tid på huska.

Ønsker dere en fin helg når den kommer <3

Maya

(Del gjerne)

 

Nydelig vær og årets første bad! #Turglede

Ååå for et vær det er om dagen! Snart helg også, kan det bli bedre? Jeg kjenner at jeg er glovarm i kinnene og at beina er slitne etter noen timer i skogen. Nå skal gutta få litt mikshake også er det natta på hele gjengen her snart 🙂

I dag gikk vi en ny tur til Røytjenn, Bjørkelangen. Vi visste ikke helt hvordan turen ville bli da vi aldri hadde gått dit før, men det gikk fint. Det var ca 2 km fra der vi parkerte til vi kom fram til Røytjenn. Det var en del oppover til, men overkommelig for både meg og ungene så da tenker jeg de aller fleste greier det. I dag hadde vi med vannflasker og det var lurt, det var både varmt og slitsomt tidvis av turen så da var det greit med vannflaske.

Vi kom oss fram og vi hadde med oss taco i sekken. Jeg hadde bakt pitabrød som vi brukte som tacobåter med fyll. Jeg tror ikke taco har smakt så godt noen gang! Sofia koste seg, hun var jo på tur. Sola skinte ned på oss og gutta skulle ta årets første bad, og begge kom seg ut i det kalde vannet, en etter en. Vi hadde med en del ullklær så de fikk fort varmen i kroppen igjen!

Så var det min tur, jeg hadde sneket badetøy ned i sekken i tilfelle jeg skulle prøve meg på en dukkert. Jeg sa ingenting før vi dro så når jeg plutselig dro badetøyet opp av sekken var det store øyne hos både store og små.. Det var såååå kaldt, men det var bare å dukke seg under og løpe opp for å finne håndkleet 🙂 Jeg kommer til å sove godt i natt, det er helt sikkert!

Vi satte nesa hjemover etter spising, bading og lek. Ikke noe sutring for at vi skulle gå hjem igjen, bare glade stemmer som pratet med hverandre og sola som skinte gjennom skogen. Helt magisk stemning <3

Jeg er glad jeg kom meg ut i dag selv om jeg ikke var like motivert før jeg skulle ut av døra..

Maya

Skogstur i solskinn #Nærtur

Hadde noen sagt til meg for ca 1 år siden at jeg skulle elske å være på tur hadde jeg nok bare ledd.

For et år siden likte jeg ikke å være ute i skog og mark, jeg synes ikke det var noe gøy. Jeg synes det bare var stress, slitsomt og kjedelig. Det ga meg ingenting, men så ble jeg lagt inn på sykehus og ble tydelig advart at jeg måtte stresse ned og ta livet litt mer med ro. Jeg vet ikke  hva som skjedde, men jeg gikk en del ti på topp turer og det ga mersmak. Jeg kjente at kroppen ble bedre og humøret deretter, så kom sommeren med en nydelig Norgesferie i telt. Høsten og vinteren ble tøff, og jeg var tilbake i det sporet der jeg var før det smalt i fjor. Jeg fikk for noen uker siden en tydelig beskjed om å roe ned eller så ble det sykehus igjen… så kom koronatiden og vi ble nødt til å være mer ute, og etter det har vi vært på tur så og si hver eneste dag.

Vi har begynt å utforske nærområdet og kom over en fin villmarksblogg som tok for seg turer rundt i området. Vi bestemte oss for å pakke sekken og komme oss ut i sola etter skole/arbeidsdag. Ungene var i godt humør og vi kjørte til Bjørkelangen for å gå Eksismoa-runden. En runde på ca 4 kilometer i et nydelig terreng. Sola skinte ned på åpne stier og det var varmt i lufta.

Vi kom oss opp til et lite vann der vi campet et par timer, spiste middag og koste oss sammen.

Plutselig var Jonathan og Sofia borte, og jeg gikk for å se hva de holdt på med. Jeg fant de oppe i en skrent, hun satt med klinkekuleøyne mot Jonathan som dramatiserte bukkene bruse med pinner og mose. De satt der sikkert en halvtime sammen, disse to, bror og søster. Sånne øyeblikk smelter mammahjerte og jeg ser hvor mye en sånn tur er med på å skape situasjoner som ikke ville oppstått hjemme.

Lillemor på 2 år, bustete hår og et smil hver gang vi tar fram meisen. Hun elsker å spise pølser på termos og drikke saft fra turkoppen sin. Hun ser på maur og kaster kongler i vannet. Det er det aller beste hun vet <3

På turen ned spurte Jonathan om vi kunne sove i telt snart, og ga tydelig uttrykk for at denne turen var veldig fin. Det betyr mye for han er eldstemann og det er like viktig at han skal ha det like fint på tur som oss andre. Jeg spurte om han ville på tur i morgen også, og gå opp til Røytjenn og svaret var ja med engang. Så i morgen blir det en ny tur på oss!

Hvor deilig er det ikke å ha tid til dette? Ta seg en tur ut i skogen etter skole/arbeidsdag i strålende solskinn? Når man kommer inn og kjenner man er sliten og varm i kinnene, fantastisk følelse!

Ha en fin kveld videre, her er det snart natta!

Maya

Hverdagen traff oss skikkelig!

“Mamma” sier hun og ser på meg bestemt. Krøllene danser rundt på det lille hodet og hun sleper parkdressen etter seg inn i stua. Nå skal hun ut og leke, og vil at mamma skal være med. “Nei, vi skal gå ut etterpå” sier jeg og ser på henne. Hun ser på meg et lite øyeblikk, akkurat som hun lader også eksploderer hun. Hun blir så sint som kun en 2 åring i trassalderen kan bli, mens hun drar parkdressen tettere inntil seg. På det tidspunktet skjønte jeg at behovet for å gå ut og røre på seg var større enn noe annet akkurat da, så vi kledde på oss og gikk ut for å leke litt. 

Blid som ei sol når vi kom oss ut og satte kursen mot lekeplassen <3 

Første dag etter påskeferien er over og hverdagen traff oss skikkelig!

Jeg var forberedt på at det skulle bli hardt å begynne igjen, men det var ei lita snuppe her som ikke ville at påskeferien skulle være over. Situasjonen jeg beskriver ovenfor var kun en av mange i gårsdagen og jeg skjønner det veldig godt. Det er ikke så lett for ei lita jente på 2 år og skjønne hvorfor vi plutselig må tilbringe mesteparten av dagen inne. Det er ikke så lett å forstå for eldre barn heller det, men nå er det sånn en liten stund til ihvertfall.

I dag har vi funnet en annen løsning for at jeg skal kunne jobbe og samtidig hjelpe ungene med det de skal gjøre, og det kjenner jeg blir veldig bra!

Hva lærte vi av gårsdagen? Jo, at etter endt skole/arbeidsdag så tar vi sekken på ryggen og lillemor i meise, og stikker ut i skogen for å få frisk luft. Det trenger alle i denne familien, og med det været som er ute nå kan en ikke annet enn å glede seg <3

Ønsker dere en fin dag i sola 🙂

Maya

Da er vi igang igjen.. #Enspesiellhverdag

Klokka har akkurat bikket åtte og fire av fem har stått opp. Joar har dratt på jobb og jeg skal være alene med ungene igjen.

Påskeferien har vært sårt tiltrengt, men vi bretter opp ermene og er klare for å jobbe igjen. Gutta er klare for hjemmeskole, og jeg er klar for å følge opp klassen min igjen. Jeg har akkurat sendt ut arbeidsplan for uke 16, og sitter nå å tenker litt om hvordan jeg skal legge opp dagen her hjemme. Det som kan bli utfordrende nå er Sofia som er vant til å være mye ute og har fått en helt annen rutine på sovingen sin i påsken! Hun har jo ofte sovet duppen sin i meisen eller ikke i det hele tatt. Vi får prøve å gjøre det beste ut av det <3

I dag skal det være skyet og grått, men jeg ser at resten av uka skal det være sol og fint vær, det hjelper både på motivasjon og humør! Noe utetid må det bli for gutta skal ha 60 minutter fysisk aktivitet i løpet av dagen og Sofia må være en del ute for å få sine behov dekket. Jeg får dårlig samvittighet for jeg føler at jeg ikke får nok tid til å gi henne det hun trenger, eller ihvertfall dekket hennes behov slik de gjør i barnehagen. Det er skolebarna og min egen jobb som blir prioritert dessverre. Hun har det bra, er blid og fornøyd så det er ikke noe fare, men allikevel kommer den dårlig samvittigheten snikende.

Jeg håper dere alle får en fin dag og en fin uke sammen, ta vare på hverandre. Jeg tenker at det er viktig at vi tar vare på den tiden vi har igjen før samfunnet sakte men sikkert våkner opp igjen. Barnehager skal åpne, skole for de minste barna skal åpne og små bedrifter skal også igjen få lov til å åpne. Snart er hverdagen tilbake igjen og da tror jeg at vi vil savne denne tiden vi har hatt hjemme med ungene våre. Jeg synes at jeg har vært heldig som har fått så mye tid med barna mine selv om det er/har vært krevende til tider.

Det er mange meninger om hva som skal skje videre og jeg håper at de valgene som blir tatt nå fungerer. Det er ingen valg som er enkle å ta i den situasjonen vi er i nå, og jeg tenker at det er viktig at vi prøver å være positive selv om det til tider kan være vanskelig <3

Maya

 

Siste dagen i påskeferien <3 #vilikerossbestute

Siste dagen i påskeferien er snart over og de minste ungene er lagt. Begge var trøtte etter en lang dag ute i skogen.

I dag gikk turen til Fetsund og Furusand, en ny ti på topp tur. En tur vi aldri har gått før, og da var det jo ekstra spennende både for store og små.

Vi kjørte til Fetsund, og vi blåste nesten bort da vi kom til parkeringsplassen. Lillemor kom seg i meisen og lo høyt når vinden tok skikkelig tak. Det som møtte oss med engang var en post med spørsmål. Dette var utrolig gøy og ungene ble hekta på å finne neste med engang. Det var en del poster med spørsmål på stien og det jeg fant ut helt til slutt var at det var tre forskjellige naturstier der. Elg, kanin og bever, tre forskjellige stier med ulik vanskelighetsgrad på spørsmålene og varierende lengde på turen. Helt genialt nå i disse koronatider,passer for barn i alle aldre!

Vi gikk langs glomma helt fram til Furusand og det var helt nydelig. Sofia elsker vann og hvis jeg skal tippe så sa hun sikkert ordet vann ca 1000 ganger! Vi fant oss et lite sted nede på stranden og fikk spist lunsj, og vi koste oss med god mat. Sofia fikk grave litt med spaden og løpt litt før det bar opp i meisen igjen, og det tok ikke lang tid før hun sovnet.

En veldig fin tur og vi så til og med at beveren hadde spist en del trær lang stien, innmari spennende når vi kunne se tannmerkene i stammene langs elva. Etter 2,5 time var vi tilbake til bilen og alle var enige om at det hadde vært en fin tur og at vi i tillegg hadde lært litt i dag også!

Anbefaler dere å ta turen hit, akkurat passe lengde på ca 4,5 km og lett å gå. Lite stigning og fine stier 🙂

Ha en fin kveld da fine lesere <3

Maya

Dragsjøen i strålende sol! #tipåtopp

Huset er ryddig, og stearinlysene er tent, de to minste ungene sover godt i sengene sine og nå er det tid for å slappe av litt.

I dag har vi gått en tur vi aldri har gått før, men som vi har tenkt på flere ganger. Turen gikk til  Dragsjøen, Årnes.

(Dette er også bonustur i ti på topp Romerike.)

Turen var på 7 km og vi tenkte kanskje at det kunne bli utfordrene i forhold til ungene, spesielt de minste, men turen gikk veldig bra, og sola skinte. Et nydelig sted med vann, både grusvei og fine stier i skogen. Langs veien rundt vannet var det satt opp treningsplakater, så her var det var bare å ta seg ei økt om man ønsket det.

Lillemor elsker å sitte i meisen, hun koste seg hele veien og i dag håpet vi å se noen frosker, men det ble med sangen 🙂 Vi så maur, vann, fugl og en flue, så det var nok av opplevelser allikevel.

Etter 3 km spiste vi og koste oss med god mat, brus og potetgull til ungene. Det er lurt å ha med litt godt på turene har vi funnet ut, det hjelper både på humøret og energien til ungene. Tur skal være kos!

Jeg er imponert over alle tre ungene i dag! De gikk på, og humøret var bra selv om de var veldig slitne mot slutten. Vi hadde ca 1 km igjen og Jesper var kjempesliten, vi prøvde å motivere og snakke han litt ut av bobla, men det var vanskelig. Plutselig ser jeg bak meg og da har storebror tatt han i hånden og leide han med seg mens han snakket Jesper fram. Det var nok så spesielt for lillebror at han glemte helt at han var sliten og praten gikk hele veien ned til bilen. Akkurat dette øyeblikket smeltet mammahjertet <3

Lillemor ble sliten av alle inntrykkene og sov seg gjennom 40 minutter av turen, men for ei jente! Hun elsker å være ute i skogen, og være med brødrene sine som er flinke til å inkludere henne i alt de gjør. Hun spiser og koser seg, drikker av turkoppen sin og stråler av lykke.

På veien hjem stoppet vi og kjøpte oss is, og det var velfortjent etter en lang tur i skog og mark.

Vi går ikke turer bare fordi vi synes at det å sitte inne en hel dag blir krevende, men vi har sett at vi får en helt annen kontakt med ungene. Gode samtaler og opplevelser sammen er så mye verdt, og ungene elsker det. Ja, det er litt kjedelig å gå ut til tider og det kan være vanskelig å komme over dørstokken, men når vi er ute så har vi det stort sett veldig fint. Noen turer er selvfølgelig tøffere enn andre, men sånn er det, vi tar med oss gode og mindre gode opplevelser fra turene og bruker de i planleggingen av neste tur.

Hva har vi lært av dagens tur? Neste gang vil vi nok ha med mat til to pauser, evt sjokolader og ekstra drikke til en pause nummer to. Det ble litt langt å gå med kun en stor pause.

Ønsker dere en fin søndag videre, vi er allerede i gang med planlegging av en ny tur i morgen. Nå starter jobb og skole igjen snart, og da må vi utnytte det siste av påsken.

Maya

P.S Om dere vil følge oss på turene så legger jeg alltid en del bilder og små videoer på instagram med samme navn.

Ny tur og nye opplevelser #Nærtur

Påskeaften, ute regner det og her sitter vi alle med røde roser i kinnene etter å ha vært ute i skogen.

Jeg våknet i dag tidlig og kjente jeg var ganske lei hele denne situasjonen vi er i for tiden. Tung i hode, grått vær og humøret deretter. Jeg kjente at det å ta turen ut i dag ikke var fristende, men la ut en post på instagram om noen hadde forslag til noen turer i nærområdet. Fikk en del tips og vi bestemte oss for å prøve en av de.

Jeg synes ungene er flinke og positive. Jeg skjønner at det å gå i skogen hver dag ikke er like gøy, men vi kan ikke sitte inne en hel dag! De tok på seg turklærne og ble med.

Vi kom oss ut med alt av utstyr og stæsj. Sofia strålte, hun elsker å være ute og var vel den av oss som var mest klar for å komme seg ut i skogen. Vi fant fram til parkeringen og det tok kun 10 minutter å kjøre. Spennende å gå på tur når man ikke vet hvor langt det er eller hva slags terreng som møter deg. Denne turen var perfekt og akkurat passe lang. Vi fant til og med en grotte med en skattekiste fylt av smykker! (Takk til den som har satt kista der, du/dere gjorde 10 ganger mer spennende)

Vi fant oss en liten plass og Joar hang opp tarpen. Vi satt under tarpen mens regnet trommet lett mot duken. Det er første gang vi har brukt den, og det var veldig koselig.I sekken hadde vi sjokoladekake fra farmor, boller fra i går og brus, ikke den sunneste kosten, men i dag ble det sånn. Etter noen timer vendte vi nesa hjem igjen, og Jonathan fikk lov til å bære Sofia i meisen. En stolt storebror som bar lillesøster på ryggen hele veien til bilen <3

Det skal sies at humøret ble bedre av å være ute og alle var vi enige om at det hadde vært en fin og spennende tur 🙂

Tak for turen, nyt lørdagskvelden og vi skrives snart igjen!

Maya

Storebror & Lillesøster <3

 

Nærtur er ikke nedtur!

I dag har vi hatt vår egen lille påskefeiring med natursti, påskeeggjakt og kos i sola. Det var utrolig hyggelig, ungene koste seg og i tillegg kom påskeharen tidlig i år pga dårlig vær i morgen 😉

Vi var på en nydelig strand i Fetsund. Lite folk, sol og alt var lagt til rette for en fin dag.

Da vi kom hjem tok Joar med seg ungene og jeg fikk noen timer helt alene, noe som var etterlengtet. Jeg fikk tatt meg et varmt bad og slappet av, og kom over det nye programmet med Lars Monsen. Jeg digger Lars Monsen og alt han får til! I dag hadde han besøk av tursøstrene. To herlige damer som er mye på tur og legger vekt på at man må ikke så langt for ha det fint i naturen. Det handler ikke om å gå milevis, om du finner et fint sted 200 meter unna hjemmet ditt så er det helt fantastisk.

Jeg har hatt den innstillingen om at man gå langt på tur, og om vi ikke har gjort det så har jeg hatt dårlig samvittighet. Skikkelig teit innstilling, men det har bare blitt til det. Vi er mye på nærturer og det er fordi vi har 3 barn som også skal ha det fint på tur. MEN det jeg skulle fram til var at disse to tursøstrene sa at “NÆRTUR ER IKKE NEDTUR” og det var så utrolig fint å høre. Vi fikk se på bilder fra ulike turer og de fortalte at de hadde vært på overnattingstur 100 meter fra hjemmet sitt, og da kjente jeg at motivasjonen steg i været. Det var den lille bekreftelsen på at man må ikke gå så langt, ha fancy treningsklær eller utstyr for å gå på tur. Det handler om følelsen av å være ute, være sammen med de man er mest glad i, og ikke minst formidle turglede videre til ungene.

Jeg vil i tiden framover skrive om mye om turer, utstyr, tur med barn i alderen 2-11 år og prøve å skape turglede.

Sommerferien vår er som i fjor bilferie i Norge med telt og hengekøyer. Norge skal utforskes og vi gleder oss til å oppleve noe av den samme magien vi opplevde i fjor sommer. Vi kaster oss ut i det ukjente, men vi skal øve på å være på å være på lengre turer framover i nærmiljøet. Sofia er liten enda og her trenger vi å øve på å sove i telt og sovepose. Turgleden har de alle sammen og vi prøver å være flinke til å gjøre det til en fin tur hver gang vi er ute, noen ganger går det bra og andre ganger ikke.

Håper dette høres bra ut!

Ha en fantastisk kveld <3

Maya

Stranda i Fetsund

Stranda i Årnes

Sykkeltur til Tævsjøen, Aurskog

Fottur til Langvannet, Bjørkelangen

 

Kveldssola på Bingsfosstranda, Sørumsand

Turglede ved å grille pølser på bålet med broren din..

eller kun glede for å være ute å leke.

Oppleve skog og mark sammen med mamma og pappa <3

Kveldstur i mørket er også utrolig fint <3