Norsk sommer!

I dag har vi virkelig fått unna ting, og det var så godt å stå opp halv ti istedenfor halv seks!

Vi har fått vært på søppelplassen, vasket klær og begynt å pakke til turen vår. 

Jeg har fortalt dere at vi har kjøpt ny bæremeis til ferien. Vi har oppgradert til en meis med mer oppbevaring. I dag var det på tide å få testet den ut, og Sofia var veldig klar for å ta en tur for å se på hestene. Sola skinte og solbriller satt godt på nesa, vi var klare for en liten tur ut.

Det var så deilig å kjenne sola varme i ansiktet og Sofia var blid som ei lerke. Vi kom oss bort til hestene, men de ville ikke snakke med oss i dag og vi bestemte oss for å gå videre.

Det begynte å dryppe litt fra himmelen og plutselig åpnet den seg helt! Sofia satt inne i huset sitt så hun var veldig fornøyd. Det var godt å være ute tross striregn! 

Vi gikk på en grusvei omringet av jorder, opp en liten bakke og ned igjen over ei lita bru der vannet bruset under oss. Regnet ga elva litt ekstra styrke i dag.

Langs stien ned til brua fant vi en del bringebær som vi koste oss med.

Etter en del gåing i gjørme og vått gress til vi kom oss opp på en grusvei igjen.

Der møtte vi en flokk med sauer som ville hilse på oss. Det var veldig stas og hun var i ekstase! <3 

Etter en liten stund kom vi oss inn på feltet igjen og gikk hjem, våte og fornøyde.

Dette er vel det man kan kalle norsk sommer på sitt beste, og det var en helt super tur både for mamma og lillemor <3

Bæremeisen får terningkast 6 av 6!

Maya 

Ikke alle dager er like gode <3

Ikke alle dager kan være like bra. Kroppen er tung, hodet verker og jeg er trøtt. Det kan være været, men jeg har kjente på følelsen i noen dager.

Regnet plasker ned og i dag har vi ikke gjort så veldig mye. Vi har vært en liten tur på Årnes og etter det bar det hjem for å rydde huset. I dag må klær og utstyr til turen finnes frem, noe må vaskes og jeg håper vi  får plass til alt!

Vi gleder oss til tur, men er veldig spent på om dette blir så bra som vi ønsker at det skal bli. Sola skal ihvertfall skinne og varmen skal være tilstede så da er mye gjort. Jeg håper bare at ungene får en fin tur som de kommer til å ta med seg som et av sine beste sommerminner fra sommeren 2020. Viktig at det ikke blir bare slit og mas. Vi skal ihvertfall gjøre det beste ut av det, og i går så jeg den første campen vår! Et paradis med en liten kritthvit strand med langstrakte fjell på alle kanter. 

Er det ikke rart hvordan humøret spiller inn på kropp og tankegang? Min måte å bli kvitt dårlige dager er å rydde og ommøblere så vi får se hva som skjer senere i dag 😉 Jeg har masse klær, sko og diverse ting jeg skulle ha blitt kvitt!

I morgen er det også spådd regn, men vi får gjøre det beste ut av det og det blir nok en liten tur ut i morgen også. Kanskje overraske ungene med en liten tur på McDonalds? Det er alltid populært! 

Vi får se hva det blir til, men kjenner allerede at det er godt å få skrevet litt på bloggen. Ble ikke et veldig godt innlegg i dag, men det gjenspeiler dagen.. 

Jeg er utrolig takknemlig for alle dere som leser og det er gøy å se at man er inne på topp 100 mest leste blogger i Norge. Det synes jeg er stor stas! Tusen takk <3

Maya

Tur til trollskogen 🌲

I dag tok vi turen ut i finværet. Vi pakket med noe godt å spise og drikke i sekken, og satte av sted.

Turen var ikke veldig lang, men utrolig spennende. Langs stien sto det både tusser og troll, og trestammene hadde fått øyne! På små fjellskrenter var det malt skumle troll med store øyne. Det var også satt opp poster med spørsmål og gåter langs stien.

Det gjorde turen for de eldste mer morsom, mens lillemor var mest opptatt av trollene.

Vi fant oss et fint sted å spise. Jesper plukket blåbær, Sofia lekte med skogens krimskrams og Jonathan snakket med meg. Godt å få litt tid sammen 💙

Etter et par timer dro vi på en stor lekeplass og deretter hjem. Alle var fornøyde med dagens tur! 

Ønsker dere en fin kveld ❤️

Maya 

 

 

 

 

Nærturer er ikke nedtur! Her er våre tips på fine turer i nærområdet :)

Sola skinner og i dag skal jeg på en liten skogtur med ungene.

I dag vil jeg dele et innlegg med dere der jeg har samlet de fleste nærturene vi har gått. Sommerferien nærmer seg slutten for mange og dette er korte turer som passer til ettermiddager etter jobb eller helger! Dette er turer som er gått av en barnefamilie bestående av to voksne og tre barn i alderen 2-11 år. Dette er fine turer, noen mer utfordrende enn andre. 

Håper dette kan være til nytte og del gjerne slik at flere kan benytte seg av den fantastiske naturen vi har rundt oss! 

Husk at nærtur er ikke nedtur! 

1. Kanotur på Rømsjøen. Kanoutleie av Torkel Tørnby (ta kontakt for telefonnummer) En fin tur som passer med og uten overnatting. 

Kanotur på Rømsjøen  

2. Lavvotur til Bjørkelangen og Røytjern. 

Lavvotur til Røytjern

3. Bjønnåsen, Marikollen. Ti på topp tur. En fin tur, men bratt! Vi har ikke hatt med 7- åringen. 

Topptur

4. Eksismoa, Bjørkelangen. En fin liten runde på 4 km i lett terreng. 

Eksismoa 4 km

5. Fetsund og Furusand. En ti på topp tur. 

Furusand, ti på topp 

6. Dragsjøen rundt, Årnes. En tur på 6 km og da vi gikk den var det bonustur på ti på topp Romerike. 

Dragsjøen rundt, Årnes.

7. Sykkeltur til Tævsjøen, 6 km tur/retur. Dette er en tur vi har gått en del ganger. Legger ved flere innlegg. 

Sykkeltur Tævsjøen.

Tur til Tævsjøen

Tævsjøen

8. Bjørkelangen og Festningsåsen 

Festningsåsen

9. Ruserud, en krevende tur. Denne gikk jeg og Joar sammen uten barn, men for barn som er mye på tur kan dette være en fin tur. 

Ruserud

10. Tur til Bingsfosstranda anbefales. Et koselig sted med nydelig strand <3 

Bingsfosstranda

11. Minjarudkollen, ti på topp. En fin tur for store og små, bratt. 

Minjarudkollen

12. Tur til Røytjern, Bjørkelangen. 

Røytjern, Bjørkelangen

13. Rundtur ved Haukenestårnet i Rømskog

Rundtur ved Haukenestårnet i Rømskog

14.Tur til Røverhula i Aurskog 

Røverhula

15. Stolpejakt er også tur! Dette er en tur Jesper husker godt <3 

Stolpejakt på sykkel .

16.Hva med gårdsbesøk på Lindeberg gård? 

Gårdsbesøk

Flere steder vi har gått, men ikke skrevet om på bloggen: 

Taterstien, Sørumsand. 

Tur langs Glomma, fra Rånåsfoss til Bingsfoss. 

Litjern, Bjørkelangen. 

Urskog fort, Aurskog 

Langvannet, Bjørkelangen 

Elgheia, Aurskog

Damtjern, Momoen (Ingen gåtur, men et fint sted)

God tur! 

Maya 

Regnfull søndag <3

Hei!

Nå har det vært stille fra meg en stund og det er av den enkle grunn at vi har drevet med oppussing. Tak i andre etasje er malt 2-3 strøk, rommet til Jesper er pusset opp og alt hvitt på huset utvendig er malt to strøk. Terrassegulv er pusset, vasket og oljet. MYE jobb og mange timer har gått med til maling! Deilig å bli ferdig med det, og nå er det kun et prosjekt igjen, alle tak i første etasje.

Nå er det søndag kveld og et av tre barn sover. Det er Jesper. Sofia klatret ut av sprinkelsengen sin på fredag og i går fikk hun ny seng. Legging er vanskelig og det har blitt noen sene kvelder. Jeg vet at dette kun er en periode og plutselig er det å sove i stor seng helt greit. Snart er julimåned gått og til fredag drar vi endelig på ferie. Det gleder vi oss til! Reise bort og oppleve noen av Norges perler tror vi blir som et eventyr. Det er spådd fint vær og vi krysser fingrene for at det holder seg.

Det blir nok ikke blogging på selve turen, men om du har lyst til å følge oss allikevel så vil det bli lagt ut bilder/historier på instagram, friluftsfamilie_5.

I dag har det regnet store deler av dagen og det har gjort at vi har fått gjort en del her hjemme. Maling av tak i trappeoppgang og pussing av vinduer ble dagens fullførte prosjekt. Jeg og Sofia fikk til og med gått en tur på et par timer. Godt med litt jentetid og det ble en lang tur! 

Kommende uke er det mye spennende som skal skje og jeg skal for alvor begynne å jobbe med teksten i barneboken min. Jeg har vært så heldig å få hjelp av ei dame som har gitt ut flere bøker. Det blir spennende og skummelt! Drømmen er virkelig å få gitt ut denne boka og jeg håper at en dag vil jeg med stolthet vise den fram til dere. To av tegningene er i boks og de er så utrolig vakre!

Jeg er heldig som har to fine damer med meg på laget <3

Nei nå skal jeg sette meg ned i sofaen litt og nyte en time alene før jeg skal legge meg. Det blir en travel og spennende uke så her er det bare å lade batteriene mens man kan!

Maya 

Nærtur i ruskevær 🌧️

Søndag og ny dag med regn! I morgen er det heldigvis spådd litt bedre vær noen dager.

Denne helga har bestått av å male rekkverk og diverse annet på huset. Deilig å bli ferdig med det, men gulvet gjenstår og det er Joar sin jobb. I kveld blir det vasking av tak i andre etasje. De skal få seg et par etterlengtede strøk med maling.

Søndag og regn er en dårlig kombinasjon. Det kjente vi på humøret her hjemme også. Vi bestemte oss for å ta turen ut tross at været fortsatt var grått. Gutta ville heller være hjemme så Jesper dro til bestevennen sin og Jonathan skulle være alene hjemme. Jeg, Joar og Sofia tok turen ut for å gå rundtur ved Haukenestårnet i Rømskog. En runde på 5km.

Turen var fin tross grått vær! Terrenget var lett å gå i for store og små. Fine stier, slake oppoverbakker og små vann som gjorde turen enda finere. 

Vi koste oss med stekte pølser og blåbærplukking. Veldig mye blåbær I skogen og vi fikk plukket med oss en turkopp som skal bli til blåbærmilkshake i kveld 💙 

Kjenner at kroppen har vært noen timer i regnvær. En god følelse og en ny fin nærtur er gjennomført. Turen anbefales! 🙌

Ønsker dere en fin søndag videre!

Maya 

Småbarnslivet..

Klokka er kvart over tolv. Jeg sitter her i mørket på øverste trappetrinn. Sofia har bestemt seg for at hun ikke skal sove mer i natt.

Joar sover for han skal på jobb i morgen så det var jeg som ble den heldige denne kvelden.

Hun er stille, og jeg hører hun suger iherdig på smokken. Det kan bety to ting. En, hun spytter den snart ut og skal lage rabalder. To, hun er på vei inn i drømmeland. Jeg håper på det siste 🤞

Dette er en av de tingene jeg liker aller minst ved å være mamma. Våkenetter, det er det verste jeg vet. Ryggen har vært kranglete i hele dag så jeg kjenner at det er helt i orden om jeg kan legge meg snart.

Det er mye bevegelse der inne nå. Høres ut som harepus snart fyker ut av senga.

Jeg kan vel kanskje skylde meg selv at jeg sitter her i trappa. Den siste tiden har det vært mangel på rutiner her hjemme og det merker vi godt på alle tre ungene. Sene kvelder og vi er litt mindre strenge på leggetider siden det er sommerferie. 

Jeg er usikker på om jeg skal prøve å legge meg. Det er fortsatt stille, men hun sover ikke. Ligger til lading, trollunge!

Jeg har mye jeg skal gjøre i morgen og planen var å komme meg ut tidlig.

Hus, det er mye jobb altså ! Vi har begynt å slipe terrassegulv og klargjøre rekkverk for maling. Hadde jeg vært rik hadde jeg satt bort alt, husvasken også! Jeg synes det er nok å ta seg av tre unger og alt som kommer med det.

Tidligere i dag satt jeg å tenkte på alt som måtte gjøres i huset. Det er mye! Jeg skjønner ikke hvordan man skal rekke alt? Tips?

Det er fortsatt stille og jeg skal nå prøve å komme meg ned uten at det blir grin.

Wish me luck 🙏

Sov godt!

Maya

P. S Der gikk smokken i gulvet.. Blir ikke senga riktig enda! 

 

Et godt sted å være ❤️

Midt i skogen finner du ei lita brun hytte. Du må gå inn en liten sti, over ei lita bru og da vil du se den lille hytta.

Fra terrassen hører du to stemmer som roper et rungende “hallo” og jeg føler meg velkommen allerde før jeg har kommet fram til hytta. En god følelse! ❤️

Ungene løper opp og stampen står oppvarmet og klar for tre badeklare barn. Praten går lett, latteren sitter løst og alle koser seg. Det er oppsummeringen av de siste fire dagene, og jeg føler meg heldig!

Vi har fått omvisning i nærområdet, gode middager, avlastning og tid til å slappe av! Vi skal tilbake hit, det er helt sikkert. 

Stedet, hytta, menneskene og følelsen av å være velkommen gjør dette til et godt sted å være ❤️

Nå er vi på vei hjem og om et par dager begynner Joar å jobbe igjen. Jeg har mange planer. Rekkverket på terrassen skal beises, terrassegulvet skal vaskes og oljes, og takene inne skal males. Det er ikke sikkert det blir tid til alt, men krysser fingrene 🤞

Tusen takk Jane og Kjell for fire fantastiske dager. Vi gleder oss allerede til neste gang! 

Ønsker dere alle en fin kveld ❤️

Maya

Fjelltur 🇧🇻

I dag sto jeg opp sent og det var så deilig!

I blogginnlegget for et par dager siden fortalte jeg at vi var klare for fjelltur om det ble mulighet for det. I dag kom muligheten og vi bestemte oss for å prøve å gå opp Finstadkletten med sine 981moh.

Turen oppover var bratt, veldig bratt! Det var flere ganger jeg ikke var sikker på om jeg ville komme meg opp! Vi sjekket ut turen i forkant og den var merket med grønn, og dvs at den skulle passe for familier med barn.

Etter en lang stund kom vi oss opp på toppen og for en mestringsfølelse! Utsikten var fantastisk og vi kunne se majestetiske fjelltopper omringe oss.

Pølser på primus og sjokolade i sekken, det var kos for store og små!

Sola skinte ned på oss og det kunne ikke bli bedre for en liten familie som hadde tatt turen opp.

Vi så regnet nærme seg og ga oss på vei hjemover igjen.Vel nede i bilen og på vei mot hytta fant vi ut at vi skulle titte innom en Nekfallet/Nekfossen.

En nydelig foss som brukte all sin kraft på å få vannet videre nedover. Dette er den høyeste Fossen i Hedmark med sine 75 meter. Anbefaler alle å betale 40kr og ta seg tid til å stikke innom, fantastisk skue!

Hjemme på hytta ventet bading i varm stamp og en nydelig middag ❤️

Nye sommerminner er lagret og vi gleder oss til fortsettelsen 🙏

Maya 

Et lite stykke Norge 🇧🇻

I dag våknet vi opp til sol og deilig vær.

Alle tre ungene hadde vært i stampen før klokka rakk å bli elleve, og sommerferien fortsetter å gi oss nye sommerminner ❤️

I dag skulle vi bli kjent med fine steder i nærmiljøet. Vi satte kursen mot Fiskevollen og for en vakker plass!

Vi kjørte over fjellet og det var en opplevelse av de sjeldne. Vakre fjelltopper både med og uten snø omringet oss på alle kanter. Små hytter med gress på taket, hvite kuer beitende langs veien og sola som skinte ned på små tjern ga oss virkelig et lite stykke Norge. Områdene er åpne og med et turterreng som jeg liker aller best! Det minner meg om Rondane på mange måter! 🇧🇻

Fiskevollen, en liten plass med mange små hytter med gress på taket. En liten kafé med ei hyggelig dame bak disken.

Hjemmelagde sveler med rømme og jordbær, rabarbrasaft på glassflasker og hjemmestrikkede Selbuvotter ga et hjemmekoselig preg på den lille kafeen.

Stedet er et lite paradis hvor du kan leie hytte(r) og kose deg i den fineste naturen Norge har å by på.

På vei hjem bestemte vi oss for å utforske mer av Rendalens fjell og naturområder framover. Her er det mange fine turstier som ligger å venter på oss. 

Rendalen er virkelig et fantastisk sted og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle de fine stedene her!

Maya