Fredag og helg <3

På bordet står det levende lys og det lukter rent i huset. Det er fredag og endelig helg.

Hverdagen kom plutselig og tok oss litt på senga alle sammen, men det er bra å være tilbake igjen! Ved siden av meg sitter Sofia å leker med duplo. Hun utnytter at ingen har lagt henne enda.

Joar sitter oppe med Jesper. Endelig har vi litt tid igjen til å være sammen. Denne uken har det gått i jobb, lekser, fotballtreninger og organisering av hverdagen. Jeg er ferdig med første uke med ny førsteklasse og det har gått veldig bra! Litt overgang å gå ned igjen, men nå begynner jeg å komme inn i rollen som førsteklasselærer igjen <3

Denne helga blir fin og i morgen skal jeg tilbringe litt av dagen på fotballcup og resten alene med Joar! Det blir fint.

Jeg ville bare stikke innom å si at det blir bra med helg og at vi kom oss igjennom første uke med alt som hører med i en stresset hverdag for en familie på fem 🙂

Nå skal lillemor legges selv om hun uttrykker sterkt at hun gjerne vil være lengre oppe! Etterpå er det filmkveld med ungene, Harry Potter, masse godis og brus står på menyen!

Ha en fin helg!

MAYA 

I gangen står det tre sekker.. ❤️

I gangen står det tre sekker og en veske klare til i morgen.

På bordet ligger det tre hauger med klær og en kjole henger pent over stolen.

I morgen er det skolestart og hverdagen er plutselig tilbake. Jeg synes det ikke er lenge siden vi tok sommerferie!

Tenk at jeg har en gutt i 2.klasse og en i 6.klasse. Jesper har sluttet på SFO og er en utrolig selvstendig gutt. Jonathan vokser meg snart over hodet og er nest eldst på skolen! Hjelp! Hvor blir tiden av?!

Lillemor er klar for barnehagen og nye eventyr. Hun vokser også altfor fort for meg! Jeg greier ikke henge med!

Jeg er klar for ny klasse og i morgen skal jeg møte 19 søte små som er klare for skolen for aller første gang ❤️

Jeg kjenner jeg er spent! Det kribler alltid litt ekstra når jeg skal få ny klasse med nye elever og nye foreldre. Det går nok bra og noe erfaring har jeg med meg i sekken etter over 10 år i skolen.

Jeg har akkurat satt meg ned i sofaen etter en lang dag og nå er det snart natta for meg. I morgen blir en ny dag og vi ønsker hverdagen velkommen tilbake! Det er godt med ferie, men hverdagen er fin den også. Merker at vi fem her hjemme har godt av litt faste rutiner igjen!

Litt rart blir det med tanke på covid-19 og smittevernsregler, men vi får alle gjøre vårt beste!

Ønsker dere en fin kveld og lykke til med skolestart i morgen ❤️

MAYA

Dette er fortsatt aktuelt for mange skolestartere! 💜

To dager til skolestart, mange spente barn og mange nye sekker henger klare!

I dag velger jeg å dele dette innlegget på nytt. Jeg vet det er like aktuelt i år som i fjor.

Den lilla skolesekken 💜

Det ble virkelig satt fokus på dette tema i fjor gjennom mayashjorne og andre medier.

Min opplevelse rundt dette innlegget var at det var stort engasjement. Mange ytret sin mening og det var lite troll! Det var nok mer utbredt enn det jeg trodde på forhånd.

Jeg tror ikke man kan skjønne viktigheten av denne problemstillingen før man står i det selv som forelder.

Jeg tror ikke man kan sette seg inn i hvordan det er å se barnet sitt så usikker og lei seg.

En skolesekk for en førsteklassing betyr så mye mer enn det man kanskje tror. Det har jeg sett både som mamma og lærer.

På mange måter identifiserer skolesekken den man er og hva man liker. Noen ganger liker man noe som ikke er tiltenkt deg og valget kan bli vanskelig.

Første skoledag i fjor ble vanskelig og sekken ble aldri med i klasserommet. I år har vi ny sekk og det var også et vanskelig valg, men denne er jeg ganske sikker på blir med på første skoledag!

Ønsker alle skolebarn lykke til med skolestart og nye skolesekker 💜

MAYA

Jentetur ❤️

Sola skinner fra blå himmel og på bordet står det en liten gul høyttalersom spiller sommermusikk. Jeg ligger på en knallrød solseng og kroppen slapper helt av!

Denne helg er jeg nemlig på jentetur!

En gang i året tar vi jentene turen til Tyristrand og nyter bare å være oss. Denne helgen legger jeg mammarollen hjemme og er bare May Liss. Det er sjeldent og føles utrolig godt å tillate seg selv det.

I går satt vi ute i nydelig sommertempratur til langt på natt. Reker, vin, latter og gode samtaler mellom tre jenter som er ganske så ulike, men allikevel perfect match.

Stampen fyres opp, vinen ligger til kjøling og grillen er gjort klar til en ny fin kveld, men først er det soling som står for tur. Deretter en liten tur til Hønefoss og shopping.

Ville bare stikke innom å si at jeg nyter livet og husk at det er lov å legge mammarollen hjemme av og til ❤️

MAYA

 

 

 

Et lite paradis ⭐Del 2

Etter en lang reise var det på tide å nyte noen dager i vårt lille paradis ❤️

Vi bestemte oss for å overnatte der i seks dager. Planen var egentlig å forflytte seg til forskjellige steder, men det ble for tungt og slitsomt med alt av utstyr.

Sola skinte flere dager på rad og da var det tid for strandlivet med ungene. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det, men når man er på et slikt sted forsvinner alt av stress og mas. Du må virkelig bare nyte hvert minutt, hver eneste time og la dagene gå.

Stranda lå der kritthvit inntil det krystallklare vannet. I det turkise vannet kunne man se to solbrune barn som lo og skrek mens de kastet seg i bølgene.

Helt inntil land sto lillemor og smilte stort mens det kalde vannet skyldte over tærne hennes.

Ungene var så lykkelige og jeg husker at jeg kjente på en god følelse der jeg satt å koste meg i sola.

Ungene badet lenge og etterpå var det rett på stranda å lage demninger og slott. Brødrene som oftest krangler var nå gode venner og trivdes godt i hverandres selskap 💚

De kveldene med fint vær fisket vi. Det likte Jonathan og Sofia godt,  men mellomste synes det var ekkelt. Han fant seg en tryllestav og lekte Harry Potter på svabergene istedenfor. Tenk å kunne fly rundt i ullundertøy på store svaberg langt etter leggetid. Det er det jeg kaller sommerferie ❤️

Nest siste kveld fikk vi fire fisk som Joar sløyde og stekte på primus. Det var helt nydelig å sitte i solnedgangen å spise fisk og pasta. Det var et mål vi hadde før vi dro på tur!

Alle dager var ikke preget av deilig vær og skyfri himmel. Det regnet og blåste kraftig et par dager. Da ble det mest innetid i lavvoen med kortspill og filmer vi hadde lastet ned fra Netflix. Litt kjedelig, men det gikk bra det også! Alt handler om innstilling og muligheter 😊

Naturopplevelser var det mange av, og noe av det fineste jeg har sett var da vi opplevde havørn! Det var et veldig spesielt syn. Den var gedigen og utrolig vakker! Den slo ut vingene sine og seilet i sirkel oppover de bratte fjellsidene.

Vi så harer som hoppet rundt i det høye gresset om kveldene, og måker med nydelige små måkeunger som koste seg på stranda.

Noen dager plukket vi skjell til venner og familie der hjemme. Vi utforsket huler og små grotter. Veldig spennende!

Joar diktet opp spennende historier om Magda og Myrda som hadde bodd i Lofoten! Gutta elsket det, og da tåka la seg tett nede i dalen var vi klare for Magdas hevn! 😂

Sene sommerkvelder på stranda med kveldsbad, lek og latter er nok min favoritt. Det er så sjelden at vi er sammen på den måten. Ungene lekte og koste seg. Jeg og Joar hadde endelig litt tid til bare å prate sammen. Vi er ganske stolte av den lille familien vår ❤️

Jeg er så glad vi valgte å følge drømmen vår. Denne turen tror jeg ingen av oss noen gang vil glemme! ❤️

MAYA

Maya

Aurskog – Lofoten, del 1 ⭐

Mange har spurt om innlegg fra turen og her kommer første del. Denne delen handler om en familie på fem som tar turen oppover til Lofoten uten bil.

Vi startet fredag ettermiddag for snart to uker siden. Vi møtte Joar på rådhuset i Lillestrøm og gikk sammen til togstasjonen. Allerede da merket vi sommerfuglene i magen og vi var spente på hva som lå foran oss.

Togturen gikk veldig fint og her skal Vy ha skryt. Det var tatt gode forhåndsregler med tanke på covid-19 og det var god plass.

23.00 ble det togbytte i Trondheim, dette var også godt tilrettelagt. Toget sto å ventet på sporet ved siden av så det var bare å finne plassene sine uten store problemer.

Klokka 0913 ankom vi Bodø togstasjon og sola skinte. Togturen hadde gitt oss mange fine samtaler, latter og ikke minst fantastisk natur!

Ca 5 minutter gange fra togstasjonen lå kaia. Vi registrerte oss og en time senere satt vi på ferja til Moskenes. Fantastisk nydelig pølse og pomfri på ferja forresten!

Vi nærmet oss målet og sommerfuglene i magen ble mer og mer aktive. Tanken om hva vi hadde begitt oss ut på lå hele tiden i bakhodet, men heldigvis var gleden over å være på tur større enn frykten.

Vi kom fram til Moskenes og sola ønsket oss velkommen.

De små fiskebåtene tøffet rolig ut mot det vidåpne havet på jakt etter storfisken. Lukten av saltvann, fisk og sommerferie, en herlig kombinasjon! Vi visste at nå var det ikke langt igjen til målet vårt ❤️

Sekkene våre var tunge og vi kom oss til bussen. Litt hektisk å komme seg på, men det gikk greit. Vi fikk satt oss ned og innså at vi hadde gått på feil buss! Heldigvis forbarmet sjåføren seg over en stresset familie på fem og fikk stoppet den riktige bussen!

Vi gikk av i Reine, fant båten som skulle få oss enda nærmere målet. Det var oss og 35 andre under 25 år. Jeg husker at jeg så på Joar og han på meg, vi tenkte det samme uten å si det høyt ❤️

Båten stoppet. Vi fikk satt unger og sekker på brygga. Plutselig sto vi der og så at båten kjørte avgårde. Jeg husker at jeg tenkte at nå kommer den mest utfordrende delen og tålmodigheten skulle virkelig bli satt på prøve!

Oppover gikk greit og på toppen så vi stranda. Gleden var stor!

Vi lot oss lure og avstanden var lengre og mer utfordrende enn vi trodde. Etter 6 timer, noen tårer, svette og stolthet var vi klare til å slå leir.

Sola var i ferd med å forsvinne ned i havet og etter middagen fikk vi satt opp lavvoen.

Det ble tidlig kvelden og i den grønne lavvoen helt ute ved havgapet lå det en sliten, men lykkelig familie på fem. ❤️

I morgen kommer det mer om selve oppholdet ❤️

Maya

Hjemme igjen <3

Etter noen fantastiske dager på tur er det godt å komme hjem igjen.

Det var en sliten gjeng som gikk av toget på Lillestrøm stasjon i dag tidlig.Nesten 24 timer på toget gjør at man blir litt redusert, men du verden å fint det gikk. Anbefaler tog! Heldigvis slapp vi å ta buss hjem da svigermor og svigerfar kom med to biler for å hente oss <3

Vi kom hjem, og jeg kjente at 9 timer søvn på tre dager var litt lite. Jeg kjente at kropp og hodet ikke hang med så det ble litt frokost, et varmt bad og noen timer på sofaen før jeg kom meg igang med rydding av hus.

Selv om vi voksne var litt reduserte og slitne i dag så er det ei på 2år som sov godt på toget og var klar for full fart her hjemme.Hun var klar for nye eventyr.

Vi er så heldig å ha noen sauer i nærheten som vi får lov til å klappe og gi litt brød, og i kveldingen tok vi turen dit. Vi tok sykkelen for det er stas!  Sofia storkoste seg med å kose, mate og synge for sauene.

Etter en times tid slang vi oss på sykkelen og syklet hjem, spiste kveldsmat og tok tannpussen. I dag brukte vi minimalt med tid på å legge Sofia og jeg håper hun sover hele natta! Hun sover i stor seng nå og det har vært litt utfordrende til nå.

Nå sitter jeg her og huset er ryddig. Soveposene vaskes og tørkes, og snart er de klare for flere overnattinger. Joar driver fortsatt å pakker ned en del av utstyret som vi hadde med oss. Alt må luftes og tørkes før det kan pakkes bort igjen. En ganske lang prosess. Det er ikke bare å slenge det i skittentøyet og ta det når man har tid.

I morgen er det barnehage og jeg har en del ting å ordne før det blir tidlig kvelden her.

Ha en fin mandagskveld 🙂

Maya

Snart i mål! ❤️

‍Siste etappe er igang og vi sitter på nattoget til Lillestrøm. Snart er vi hjemme ❤️

Sofia sover og gutta ser på film.Jeg sitter  inntil vinduet og merker at hodet jobber hardt med å  ta inn alle inntrykkene etter ferien.

Det er mange episoder som allerede har festet seg.

Jeg må smile når jeg tenker tilbake til da vi gikk på feil buss. Bussjåføren fikk stoppet den andre bussen og vi ut med tre unger og hundre sekker 🤣 Noen av oss (les May Liss) var lettere paniske når vi kom bort til den riktige bussen og beklaget at vi rotet det til. Bussjåføren som så ut som den snilleste mannen på jord bare smilte og ba oss ta det med ro! Det var jo lørdag og sommerferie! ❤️

En annen episode er da vi går nedover mot Reine sentrum og det sitter ei dame og ei ung jente på verandaen. Plutselig ropte hun ut til oss at dette var en tøff familie mens den unge jenta smiler lurt. Hun holder mobilen opp mot oss og jeg mistenker at det ble tatt et bilde eller to. 🤣

Hyggelige kommentarer, smil og blikk fikk vi mange av. Noen blikk mer intense enn andre, til tider litt i overkant.

Oppmerksomheten tror jeg oppsto av to grunner. En, vi ble et blikkfang pga alt utstyr og mye lyd. To, det er kanskje ikke så mange barnefamilier som drar på slike turer. Ikke vet jeg, men oppmerksomhet fikk vi ihvertfall😅

Det er så mange små episoder fra denne turen som allerede har satt dype spor. Den har gitt oss guts og troen på at vi som familie kan klare det meste.

God natt!

Gleder meg til å komme hjem etter 10 fantastiske dager ❤️🇧🇻

Maya

Når usikkerheten kommer snikende❤️

Jeg husker følelsen veldig godt for den traff meg som et lyn fra klar himmel.

Det var mandag og sola skinte. Jeg satt utenfor lavvoen og så utover det store havgapet. Bølgene var rolig denne morgenen og måkene ønsket oss god morgen med sine høye stemmer.

Plutselig fikk jeg en følelse av at dette her greier vi ikke. Hva har vi tenkt med? Ta med unger opp hit og late som dette er en bra nok sommerferie mens andre opplever dyreparker, hytteturer, Danmarksturer osv. Akkurat da følte jeg meg som verdens verste mamma!

Joar fikk satt ting i perspektiv og jeg innså at det vi var i ferd med å oppleve var ganske spesielt.

Det er rart hvordan plutselig usikkerheten kommer snikende på oss og stiller oss til veggs på valgene vi tar. Jeg er nok den som har følt mest på følelsen om dette er en bra nok sommerferie for gutta.

Ungene har gitt uttrykk for at det å gå var litt slitsomt og det å være uten internett var kjipt, men alt annet har vært veldig bra ❤️ Jeg tenker at det er bra å kjenne savnet etter ting som man tar for gitt i hverdagen. Det gjelder også meg selv!

Jeg ser utrolig mange bra ting med denne turen, men alle erfaringer vil vi ta med oss inn i den neste turen vi skal på. Det er viktig at alle skal ha det fint på tur!

Ønsker dere en fin søndag ❤️

Maya

 

Eventyret ble til virkelighet ❤️

Alle tror jeg vi har drømt om å utfordre oss selv på ting som virker umulig. Jeg gjør det stadig vekk. Finner unnskyldninger for å ikke kunne klare det og slår meg til ro med det.

Denne gangen ble drømmen til virkelighet og jeg vet ikke hvordan jeg skal ordlegge meg for å få dere til å ønske å gjøre det samme som oss.

Det er  aprilmåned. Jeg og Joar sitter å prater ved kjøkkenbordet. Joar har hørt på en podcast om noen som har tatt tog til Lofoten. Tanken traff meg med en gang, eller oss begge! Vi bestemte oss for å prøve det ut.

Etter mye planlegging de siste månedene ligger jeg nå i badekaret på scandic hotell i Bodø og vi har fullført drømmen vår.

Vi har tatt toget til Bodø, ferje til Moskenes, buss og båt videre, og gått over fjell for å finne paradiset vårt. Jeg kaller det vårt fordi dette gjorde jeg og Joar sammen.

Vi tok med oss tre barn på 2, 7 og 11år ut på et eventyr som ble til virkelighet.

Vi opplevde hvite strender, krystallklart vann og høye fjelltopper. Vi opplevde store havørner som seilet langs de stupbratte fjellene. Vi fisket våre egen kveldsmat som vi spiste i solnedgangen.

Vi har sovet 7 netter i lavvo sammen, trøstet og motivert hverandre når det har vært behov for det. Vi har spilt kort i lavvoen når regn og vind har slått mot teltet i timesvis. Vi har fortalt skumle historier og funnet skjell til familie og venner på stranda.

Jeg har kjent på mange følelser og det vil jeg fortelle mer om i neste innlegg. Jeg har så mye å fortelle dere. Alle de hyggelige menneskene vi har møtt og om alle de herlige kommentarene og smilene vi har fått. Jeg vil fortelle dere at dette er ikke umulig, og hvordan en uke uten dekning har ført oss som familie mye nærmere hverandre! Jeg vil også skrive litt om at det er tøft, men at det handler om innstilling ❤️

Alle er vi slitne, men du verden for en opplevelse det har vært. Jeg er så stolt, glad og imponert over den lille familien min!

I kveld skal vi kose oss på hotell, spise pizza på peppes også venter togtur hjem i morgen.

Maya