Noen mennesker i livet 🤎

‎Jeg er heldig som har mennesker i livet mitt som bryr seg. Mennesker som bryr seg om hvordan jeg har det og ønsker å se meg lykkes.

Det er ikke alle som har slike mennesker i livet sitt og dette er noe jeg er opptatt av. Det er mye snakk om psykisk helse i forhold til barn og unge. Jeg er ingen ekspert, men tenker det er like viktig for oss voksne. Alle trenger vi noen som gir oss et lite halmstrå å holde i når alt virker vanskelig.

I en periode i livet mitt kjente jeg på å skyve bort venner og ta de som nå er noen av mine nærmeste for gitt. Jeg tenkte at dette ikke var så viktig, jeg hadde de få jeg trengte rundt meg. Jeg tenker tilbake på det mennesket jeg var da. Sterk på utsiden og svak på innsiden. Jeg var uovervinnelig, ingenting kunne såre meg, jeg latet som jeg var sterk når jeg egentlig bare ville at noen skulle se meg mer enn hun som klarte alt 🤎

De siste årene har jeg jobbet hardt for å få tilbake gamle vennskap og nære forhold. Jeg tar ikke for gitt lenger, jeg føler meg heldig og i de periodene jeg har trengt at noen har dyttet meg videre så er det noen som har gjort det.

Psykisk helse er for alle!

Vi trenger trygghet, forutsigbarhet, støtte, trøst og ikke minst å bli sett. Ikke bare i de tunge periodene, men hver dag.

Ta deg tid, det kan virke så lite, men for noen kan det være grunnen til å ikke stoppe opp 🤎

MAYA

#verdenslærerdag 👏

Jeg ER lærer. 

Klokka kvart over åtte er jeg på jobb. Hjernen har vært skrudd på jobbmodus lenge før det. Plutselig er klokka fire og jeg er på vei hjem til egne barn. Jobben burde ha ligget igjen på arbeidsplassen, men det vil være løgn å si at den gjør det. Det surrer og går store deler av døgnet.

Jeg tror mange lærere kan kjenne seg igjen. Vi lærere er ulike, håndterer hverdagen i klasserommet forskjellige og har våre områder vi er gode på. Vi er gode på mange ting og mindre gode på andre ting. Det er ofte det siste som blir lagt merke til.

Læreryrket er et yrke der du trenger tålmodighet, styrke (både psykisk og fysisk), empati, du må takle utfordringer som skremmer deg, du må tåle å stå i stormer, du må våge å si ifra og beskytte når det trengs. Du må skape tillit, trygghet, gi forutsigbarhet og omsorg. Du må være tilstede og konsekvent.

Læreryrket er også et yrke der du får så mye tilbake. Du må være klar for mange gode klemmer, smil og fine hjemmelagde kort med store røde hjerter. Du på være forberedt på å få mange fine gaver i form av selvplukkede blomster, vaskede steiner eller tegninger! Det finnes ikke noe bedre når en liten barnehånd tar din, eller når de eldste elevene sier at du egentlig er ganske alright! (og ikke bare streng😂) 

Du må være forberedt på at i dette yrket vil du på et eller annet tidspunkt jobbe alt for mye og intenst. Det er slik yrket er. Du kan jobbe og jobbe, og allikevel føle at du henger etter. Du må forberede deg på at det er noen ting som du ikke får gjort noe med og at til tider vil du synes at du ikke presterer godt nok.

Jeg har vært igjennom alt dette og vil nok oppleve det flere ganger i årene framover også.

Læreryrket er tøft, men meningsfylt! 💓

Lærer er noe jeg er og alltid vil være! Gratulerer med dagen alle fine lærere der ute! Gi dere et klapp på skulderene og tenk at den jobben dere gjør er så viktig for ‍mange, både små og store 💓

MAYA

Høst på fjellet 🧡🍂

Vi sitter i bilen på vei hjem fra hytta i Rendalen. Det har vært en fin helg med gode samtaler, grilling, nytt bekjentskap, fjelltur og bading i stampen.

I går ble det fjelltur med Joar og Sofia. Gutta hadde fått nye kamerater på nabohytta og ville heller være hjemme.

En nydelig tur i høstvær. Jeg liker å gå i åpent terreng og turen opp til Renåfjellet var helt perfekt. Det blåste og var overskyet, men fjellet bød på sine vakreste høstfarger. Det var så magisk🧡

Da vi kom hjem ble det en dusj og bading i varm stamp sammen med lillemor. Kald høstluft og rykende varm stamp etter en lang fjelltur var helt fantastisk 🧡

Søstern disket opp med indrefilet og fløtepoteter på kvelden. Stemningen var god rundt bordet og jeg tror vi endte opp med å bli 13 stk til middag.

Tusen takk for en utrolig fin helg og en perfekt avslutning på høstferien! 🍂

Vi kommer snart igjen 🧡

MAYA