Det ble rett og slett for vanskelig for en liten gutt på 6 år <3

Mange har tatt kontakt og lurt på hvordan det gikk med den lilla sekken, og her kommer en liten oppdatering <3 

I går var første skoledag og det var mye spenning rundt denne dagen. Morgenen startet fint med smil og sommerfugler i magen. Sekkene sto klare og alt lå til rette for en fin dag! 

Jeg dro på jobb for å møte min egen klasse før jeg skulle følge min egen førsteklassing til sin aller første skoledag. Joar var hjemme og jeg skulle møte de på skoleplassen klokka ni.

Jeg sto på skoleplassen klokka ni og ser de to komme hånd i hånd nedover gangveien. Jeg ser det med en gang, hele kroppsspråket sier at det er noe galt! Jeg ser Joar bærer sekken og tenker at nå er dette blitt vanskelig. Det var riktig, for en liten gutt kommer mot meg med tårer i øynene. “Hva er det?” sier jeg. Han får frem at det er så skummelt med sekken og at han er veldig lei seg. Jeg visste jo at dette var en mulighet, og hadde en back-up sekk på kontoret. Vi fant ut at i dag bruker vi den andre sekken og lar den lilla stå på kontoret resten av dagen.

Jeg er oppmuntrende og sier at dette går bra! Jeg forstår at dette er vanskelig. Vi gir hverandre en klem og sier at vi er glad i hverandre, vi går ut på skoleplassen til pappa. Vi blir enige om at pappa må være den kuleste pappaen i hele verden som går med enhjørning på t-skjorten sin foran alle de andre voksne <3

Førsteklasse har  time og jeg går inn på kontoret, sekken ligger slengt på gulvet og jeg tar den opp. Da ser jeg at han har revet av alle de fine merkene slik at sekken skal bli mer nøytral! Da kommer tårene, og jeg vet at dette valget ble rett og slett for vanskelig en gutt på 6 år! Det er allikevel riktig for oss at han fikk ta valget selv.. <3 

Første skoledag går bra og jeg bestemmer meg for at vi ikke snakker noe mer om dette før han selv er klar for det.

Kvelden kom etter at vi hadde hatt pizza fest og kost oss sammen. Jeg driver ute på terrassen med et av mine prosjekter, og jeg merker at han kommer.

“Mamma?” Ja, sier jeg. “Kan alle like alt?”. “Ja selvfølgelig”sier jeg.

“Mamma?”. Ja, sier jeg igjen. ” Tror du det er noen på skolen som sier at det finnes jente og gutteting?”. Jeg blir litt overrasket og svarer at det er nok noen, men det er jo ikke slik det egentlig er. Han nevner noen navn på eldre elever som har vært hyggelig mot han, til og med når han sa han hadde en lilla sekk. “Der ser du! Det er veldig mange snille barn på skolen som kommer til å synes at den er fin” sier jeg.

Vi prater litt løst og fast rundt dette, og jeg sier at du må velge det som er riktig for deg. Det er ikke viktig hva vi voksne synes eller andre barn. Etter en stund spør jeg: ” Vil du bytte den i annen sekk slik at du kan få en annen?” Han svarer: “Nei, det kan jo hende jeg skal bruke den”. Vi sier oss enige at den kan stå på plassen sin i hylla på rommet så ser vi an om den kanskje blir med på skolen en annen dag. 

Første skoledag var fin og jeg hadde en fornøyd gutt tross at den startet litt vanskelig. I dag bruker vi den blå og svarte sekken fra Bergans og det gjør vi helt til han bestemmer seg for noe annet <3 

Maya

2 kommentarer
  1. Det er ikke bare bare å være en liten gutt, og du skal ha all ros for måten du håndterer dette på ❤ En dag finner han nok ut om han skal prøve seg på skolen med den lilla sekken eller ei 😊

  2. Jeg skulle nok ønske at produsenten/butikkene hadde reklame der barn av begge kjønn bruker disse sekkene om hverandre, slik at man etterhvert kan få fjernet disse gutte- og jentebåsene. Det er for gæli at en gutt skal måtte bli voksen før han tør bruke rosa eller lilla, eller annet. Jeg synes det er blitt mye verre i dag i f.eks leketøybutikkene ..mye mer kjønnsdelte leker og farger enn da mine barn var små. Samme i klesforretningene. Det er nesten ikke til å tro med tanke på likestillingen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg