Et tomt klasserom og en spent lærer <3

Jeg sitter i klasserommet og er både svett og sliten etter å ha holdt på i mange timer. Jeg har ikke gjort alt i dag, men tatt det over noen dager. Både arbeidsdager og fritid er blitt brukt.

Jeg ser utover og det føles bra, alle 18 pultene står klare med nye navnelapper for anledningen. Anledningen? Ja, skolestart. Skolestarten er en viktig del av skoleåret. Det er viktig med en god start, enten om du skal starte i 1. klasse eller skal opp i 6. klasse. God start er viktig uansett. 

Mange unger er spente, glade og fylt av forhåpninger når de møter på skoleplassen i morgen. Mange er fylt med forhåpninger om året de har i vente. Mange gleder seg til å se venner og lærere, komme tilbake til rutiner. Jeg skriver mange, for jeg vet at det er nok ikke alle som  deler disse forhåpningene for skoleåret eller gledene ved å være tilbake. Det er trist, og jeg har lest en del artikler den siste tiden om hvordan vi kan oppfordre barna våre til å ta vare på hverandre.  Her hjemme snakker vi om det nesten hver dag. Hva har du gjort for å være en god venn i dag? Et enkelt spørsmål som kan få både barn og voksne til å reflektere over sin egen oppførsel.

Tilbake til klasserommet, for det er jo her mye skjer. Jeg ser på de blå permene med nye etikketter for året. På tavla henger det to plakater, arbeidsplakater. Litt bortenfor henger det noe som også er nytt. Klassevenn. Ordet klassevenn er fint. Rundt ordet henger det små viktige ord og setninger.Ord som respekt, inkludering, ansvar, omsorg.. Disse skal minne deg på å være en god venn og et medmenneske hver eneste dag. Det er viktig!

I vindu sitter en sliten bamse som har vært med på en del gjennom disse årene, Daniel Dinosaur. Gleden er stor når han får være med deg hjem for helgen.. <3 Blir spennende om han skal være med noen hjem dette året 😉 

Helt bakerst henger det store fargerike bokstavplakater på veggen: “Velkommen til 4. klasse”. Ja for de 18 som kommer for å ta meg i hånda og gi meg et varmt smil i morgen skal opp i 4. klasse. Tenk, dette er fjerde året som lærer for denne fine gjengen. 

 

En spent lærer som gleder seg til å møte elevene sine igjen i morgen <3

Maya 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg