Jeg stiller meg spørsmål ved nødvendigheten..

Jeg stiller meg spørsmål ved nødvendigheten?

I begynnelsen av mine år som lærer husker jeg vi lagde kort til både farsdag og morsdag. Fine dikt og brev hvor vi pyntet med fine farger. Det var kjempekoselig. En gang jeg skulle gjøre denne aktiviteten kommer det en liten bort til meg og uttrykker at dette var en særdeles dårlig aktivitet. Etter det har jeg ikke gjort slike aktiviteter mer, og jeg hadde aldri tenkt på at disse dagene ikke var for alle.

Mange har mange flotte, snille, greie, omtenksomme og vakre mennesker som foreldre. Noen har det ikke, noen har foreldre som ikke greier å ta vare på barna sine av ulike grunner. Noen barn har det vanskelig, og det å bli påmint hvor flott det er å ha en mamma eller pappa er mer vondt enn godt. Mange barn er skilt fra foreldrene sine, noen har bare kontakt bare med en mamma eller pappa, noen bor med foreldre som ikke er venner, noen foreldre er døde og noen er i hjem der de ikke føler at disse voksne er mamma og pappa. Jeg kan bare snakke ut i fra mine erfaringer, men det er mer enn en gang at noen har uttrykket at de ikke liker disse dagene, det er vanskelig. Hvorfor utsette de for noe mer som er vanskelig enn det som allerede er en realitet?

Jeg tenker litt på penger også.. holder det å gi et kort i dag? skaper butikkene er kjøpepress for å vise at vi er så utrolig glade i mammaen eller pappaen vår? Holder det ikke si at jeg er glad i deg?

Jeg lar disse dagene gå forbi i stillhet i mine klasser, men kanskje jeg tar feil? Kanskje jeg fyrer opp til en skikkelig diskusjon nå, men jeg mener at dette er dager som vi ikke trenger å feire. Dette kan vi fint si hver eneste dag med en klem, tre enkle ord, en sms,en emoji,et brev eller bare en hyggelig gest, det er bare å bruke fantasien <3

Min mening som mamma er at det er ti ganger hyggeligere å få en klem om kvelden og en liten stemme som hvisker meg i øret “Mamma, jeg er glad i deg”, eller når eldstemann sender meg et blikk etter en redning i en fotballkamp, og jeg kan smile og gi tommel opp tilbake. Det smilet jeg får tilbake da gir meg så mye enn den ene dagen i året. Kan det virkelig finnes en finere tilbakemelding enn en skikkelig snørrbart klem fra ei jente på snart to år som vil kose mamma. Jeg mener at disse små tingene er de fineste tilbakemeldingene i verden.

Alle mammaer og pappaer fortjener å høre at de gjør en god jobb og at de blir satt pris på!

MEN jeg mener at vi må tenke på alle de barna som ikke har en god relasjon til sine foreldre, eller har en mamma og pappa, før oss andre som har det.

Det er ikke meningen å høre ut som en sur og bitter mamma som hater disse dagene for det gjør jeg ikke, men jeg ønsker bare få fram et viktig budskap.

Jeg stiller igjen spørsmål ved nødvendigheten?

Maya

smacap_Bright

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg