Skal man oppnå noe så må man prøve!

I det siste har jeg tenkt mye på veien videre, og ting jeg har lyst til å prøve.

Hva er det verste som kan skje hvis man prøver seg på noe som virker skummelt? Jo, det er alltid en overhengende fare for å mislykkes, men om det er det verste som kan skje så lar jeg det stå til.

Mitt neste prosjekt er å prøve meg på en barnebok. Jeg har alltid hatt en egen interesse for barnebøker og hvordan de kan skape interesse for de minste leserne. Jeg skrev om barnebøker på særemne husker jeg, og husker læreren sa at det var et spesielt valg 😉

Vel, jeg er vel kanskje ikke som alle andre, men håper da det er en positiv ting? 

Jeg bestemte meg for å skrive en egen barnebok da jeg så hvordan “Ruby og lynmonsteret” hadde evnen til å snu det å ha epilepsi fra noe skummelt til noe som var mindre skummelt. Jesper var ganske redd i tiden etter at han hadde fått diagnosen, noe som er forståelig. Han skjønte ikke helt hva sykdommen handlet om, men etter at jeg fikk tak i boken og vi leste den flere ganger om dagen i en periode så var det til stor hjelp. Vi har brukt den både i barnehagen og skole for å skape kunnskap rundt det å ha epilepsi.

Tilbake til barneboken, og jeg har allerede et første utkast til hva den skal inneholde. Jeg vet akkurat hvordan illustrasjonene skal være i forhold til innholdet i teksten, og har avtalt med en dyktig kunstner som skal hjelpe meg på veien. I går hadde jeg en utrolig hyggelig samtale med en som allerede har gitt ut bøker, og kjente at jeg ble enda mer gira på å få det til. Jeg vil ikke røpe så mye om boken enda, men den har et budskap og en tematikk som skal hjelpe barn <3

Målet i forhold til boka er:

Den skal ha fengende tegninger og lett tekst slik at de aller minste kan skjønne innholdet, samt som de eldste som kan lese kan få med seg innhold via tekst.

Den skal ha et budskap som handler om å være modig.

Den skal skille seg ut ved at den tar opp et tema som er svært aktuelt i dagens samfunn.

Det skal være et produkt jeg kan være stolt av.

Tror du jeg kommer til å lykkes? 

Kjenner du noen som har skrevet barnebøker eller jobber i et forlag, ta gjerne kontakt for jeg trenger alle råd og tips jeg kan få på veien.

Maya

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg