#verdenslærerdag 👏

Jeg ER lærer. 

Klokka kvart over åtte er jeg på jobb. Hjernen har vært skrudd på jobbmodus lenge før det. Plutselig er klokka fire og jeg er på vei hjem til egne barn. Jobben burde ha ligget igjen på arbeidsplassen, men det vil være løgn å si at den gjør det. Det surrer og går store deler av døgnet.

Jeg tror mange lærere kan kjenne seg igjen. Vi lærere er ulike, håndterer hverdagen i klasserommet forskjellige og har våre områder vi er gode på. Vi er gode på mange ting og mindre gode på andre ting. Det er ofte det siste som blir lagt merke til.

Læreryrket er et yrke der du trenger tålmodighet, styrke (både psykisk og fysisk), empati, du må takle utfordringer som skremmer deg, du må tåle å stå i stormer, du må våge å si ifra og beskytte når det trengs. Du må skape tillit, trygghet, gi forutsigbarhet og omsorg. Du må være tilstede og konsekvent.

Læreryrket er også et yrke der du får så mye tilbake. Du må være klar for mange gode klemmer, smil og fine hjemmelagde kort med store røde hjerter. Du på være forberedt på å få mange fine gaver i form av selvplukkede blomster, vaskede steiner eller tegninger! Det finnes ikke noe bedre når en liten barnehånd tar din, eller når de eldste elevene sier at du egentlig er ganske alright! (og ikke bare streng😂) 

Du må være forberedt på at i dette yrket vil du på et eller annet tidspunkt jobbe alt for mye og intenst. Det er slik yrket er. Du kan jobbe og jobbe, og allikevel føle at du henger etter. Du må forberede deg på at det er noen ting som du ikke får gjort noe med og at til tider vil du synes at du ikke presterer godt nok.

Jeg har vært igjennom alt dette og vil nok oppleve det flere ganger i årene framover også.

Læreryrket er tøft, men meningsfylt! 💓

Lærer er noe jeg er og alltid vil være! Gratulerer med dagen alle fine lærere der ute! Gi dere et klapp på skulderene og tenk at den jobben dere gjør er så viktig for ‍mange, både små og store 💓

MAYA

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg